Време е за тиквички

  • 110 411
  • 694
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 1 762
Така ли се казват? Че то и името им интересно  Laughing Спомням си, че ги пълних, като сложих капачето отгоре. Бяха бамбижу  Peace

# 391
  • София
  • Мнения: 1 762
Уф, че се изложих, то си пишело  ooooh! Ама кой да чете, само манджи-красоти са ми пред очите  Joy

# 392
  • Мнения: 4 444
А пък аз ди ви кажа че мъжо ми каза повече тиквички да не е видял на масата Joy
аз през ден от вашите вкусотии го побърках  Laughing

# 393
  • Мнения: 2 142
Момичета, шапка ви свалям!
Страхотни предложения имате и невероятни идеи. Вече направих някои от вашите рецепти и домашните бяха очаровани   bouquet

Патисоните наистина са разкошни, бижу. Аз ги пълня с кайма и ориз, но тази година не съм виждала. Дъщеря ми ги наричаше "цветета" и ги папкаше (много злоядо дете).

У дома най-често правените рецепти са "пълнени с кайма и ориз", "редени с извара", пържени( с кисело мляко), крем супа от тиквички, супата на Тина-рина, ролца от тиквички, правих и спагетите на pina и те също станаха любими; шницели с тиквички

Ще се включа в темата с няколко предложения, но ще е подред, тази седмица, за да мога да снимам, че без снимки на нищо не мязат рецептите  

Днес- Шницели от тиквички (снимка, ще добавя, малко по-късно, заедно в рецептата)



# 394
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ето ги и моите тиквички днес:

# 395
# 396
  • Мнения: 5 714
пролетна леща с тиквички
А може ли рецептата на това чудо? Simple Smile Ако вече не си я писала в темата. Стигнах до 5-6 стр и видях, че я няма.
Прочетох страхотни идеи, момичета.  Hug

# 397
  • Мнения: 3 034
Вери, просто слагам тиквички на кубчета в лещата, иначе си я правя както обикновено. чесън първо с морков задушавам, после доливам вода и слагам лещата и тиквичките, после малко червен пипер и домат, но понякога и домат не слагам и накрая посолявам и слагам вместо чубрица - пресен магданоз. нищо специално, но е по-лекичко  Peace

# 398
  • Мнения: 3 405
Ето ги и моите тиквички днес:
...

Eй така, изпечени в тава, най-много ги обичам.

Ето моя сос, с който ги заливам при сервиране:

- кисело мляко (количеството е по желание)
- топено сирене (на половин кофичка мляко две кубчета топено сирене)
- чесън
- копър
- сол

всичко се слага в блендера и се миксира


Става чудесна добавка към тиквичките Simple Smile

# 399
  • Добрич
  • Мнения: 6 232
Днес за вечеря отново  сме на тиквички - рулца от тиквички с кашкавал и шунка. Ето ги в тавата  преди да ги опека и после, вече сервирани.

   

# 400
  • Мнения: 4 358
Аз последно правих Огретен от тиквички и гъби - рецептата е от Бон апети

# 401
  • Мнения: 22 867
Салата от тиквички - страхотна вкусотия. Невероятно хрупкава и свежа. Без термична обработка.


Последна редакция: нд, 24 авг 2008, 19:03 от labrex

# 402
  • Мнения: 6 105
labrex сериозно без термична обработка. Нещо не ми се нравят сурови.  Confounded

# 403
  • Мнения: 22 867
labrex сериозно без термична обработка. Нещо не ми се нравят сурови.  Confounded

Точно така си мислех и аз, докато............... ги опитах! Grinning Пробвай. Тая вечер у нас първо те свършиха  и ми беше поръчано да правя повече. Че и с ракийка как вървят............ Heart Eyes

# 404
  • Мнения: 4 380
labrex сериозно без термична обработка. Нещо не ми се нравят сурови.  Confounded

Ето тези зелените тиквички (цукини), а също и жълтите (което е по-малко вероятно да го има като сорт в България) са страшно вкусни в суров вид. Цукини със сигурност има, избирай тях са сурови салати. Обикновенните български тиквички не са вкусни сурови.



Общи условия

Активация на акаунт