Време е за тиквички

• 110 418
  • 694
  •   1
Отговори
# 375
  • Някъде на път....
***Диди*** :Р, леле, каква красота.......
И това ти е дебют......  smile3555 Я бързо в челните редици на кулинарките тук!  bowuu

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 18:04 от t_ilieva

# 376
  t_ilieva , благодаря !  Hug Но това ми е дебют във форума , а не в кулинарията.  Joy Иначе досега мъжо да се е развел с мен.  Laughing Аз рядко готвя , но пък като започна.........всички са възхитени и очаровани.  Embarassed  Joy Челните редици май ще останат без мен , за съжаление. SadОбаче произведението на изкуството беше обезчестено от дъщерята , която първоначално заяви , че бъркочи не яде , та и аз го опитах - страшна манджа е станала!  Peace Благодаря , момичета, за идеите за пицо-пито-тортата   bouquet и на себе си благодаря за допълните импровизации! Joy Ееее, умря ц.....та ,дето ме хвалеше , та сега и минутка за самореклама.   Joy

# 377
  • Някъде на път....
***Диди*** :Р , разбрах, че е във форума дебюта! Затова се чудя как сме те изпуснали досега......  Hug

# 378
  • Банкя
Браво.
Ти разби всички скучни мнения ,че тиквичките са само пържени с кисело мляко.

# 379
t_ilieva, ми не готвя , аз си писах преди това. Embarassed У нас няма кой да яде всеки ден , а най-големият парадокс е ,че точно когато се постарая да направя нещо готино и тогава , както и тази вечер се налага да излезем.Иначе честно си признавам , обикновени манджи не ме кефят.Обичам да правя разни странни неща и да украсявам , но това ми се случва най-вече , ако имаме гости.Днес по изключение нещо ми изхлопа дъската , та след пълнените чушки направих това.Даже я бях мушнала в хладилника и 3 пъти се връщах докато се реша да я снимам.А накрая и като се покатерих на стола за поглед отгоре бях обявена за луда от дъщерята.  Joy

# 380
Браво.
Ти разби всички скучни мнения ,че тиквичките са само пържени с кисело мляко.

Благодаря ,но не съм аз !  Hug Идеята я почерпих от доста рецепти написани тук  и само си я доукрасих от мен малко , че обикновено не ми се случва да изпълня рецепта на 100% .  Grinning

# 381
  • Добрич
Момичета до преди няколко години на село сеехме ето тези къдрави тиквички:

Не съм виждала да ги продават това лято в Добрич, но това са също бели тиквички, само, че са по - вкусни от обикновените и формата им позволява да се издълбаят и напълнят много лесно. Ако във вашите градове ги продават можете да ги опитате.  А за декорация са просто чудесни. Ето тук пише малко за предназначението на тези сортове.

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 20:54 от Вела

# 382
  • Банкя
За първи път виждам
Наистина са закачливи

# 383
  • Някъде на път....
Ха-ха, Вела, много са забавни!  Peace

# 384
Ще са много ефектни,но и на вкус ли са такива.
Трябва ли по различна обработка при готвене и пържене.

# 385
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
тези са ми любимите тиквички. Party
на вкус са по-деликатни от дългите.
май не са и толкова воднисти...

аз много ги харесвам, ама и тук не намирам да си купя...
освен да си посея догодина Crazy

# 386
  • Добрич
По - вкусни са и наистина са по - месести. Семките им са само по средата. Това, което виждате като къдраво е без семе. Могат да се приготвят по същия начин като другите тиквички. В Добрич преди съм виждала да ги продават на централния пазар. Ние си купувахме семена или си пазехме от предната година.

# 387
Много са интересни тия тиквички. И аз виждам за първи път такива. Ако намеря ще си купя със сигурност. А ако намеря семена за догодина още по- добре.

# 388
  • София
Такива тиквички съм си купувала, май и в Метро ги имаше. В Била също. Наистина са много интересни и страшно красиви  Peace

# 389
  • варненка от София
Патисоните са много хубавки наистина, освен красиви са и вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт