Време е за тиквички

• 110 421
  • 694
  •   1
Отговори
# 360
  • Някъде на път....
labrex пак е на ниво!  Peace
Вела, много интересно предложение, благодаря ти!   bouquet

# 361
Не искам да засегна никого , но според мен печенето на тиквички е по-бавно от пърженето, и не е по-здравословно, понеже попиват олиото и пак се получава пържене. Това редене в тава и особено ако не се застъпват, отнема доста време, а и колко тави трябва да се изпекат...

# 362
# 363
Не искам да засегна никого , но според мен печенето на тиквички е по-бавно от пърженето, и не е по-здравословно, понеже попиват олиото и пак се получава пържене. Това редене в тава и особено ако не се застъпват, отнема доста време, а и колко тави трябва да се изпекат...

savina_h, реденето става бързо, със или без застъпване, а олио ще поемат толкова, колкото им сипеш. Надявам се, че не ги заливаш до покриване с олио. Аз обикновено на всеки ред ръсвам по малко - редя тиквичките на 3-4 реда. А моя приятелка подмазва само тавата отдолу. Печенето винаги си е било по-здравословно от пърженето, независимо от времето. Друг е въпросът, че пържените тиквички според мен са по-вкусни, печените стават мааааалко като варени. Но пък ги бухваш във фурната и не им висиш да ги обръщаш и гледаш. После, като ги залееш с кофичка мляко с чесън и копър, все са си вкусни. Така че - въпрос на избор - да печеш или да пържиш.

# 364
  • Някъде на път....

О, изобщо не е така!  Naughty
Слага се олио на дъното на тавичката и най-отгоре - изобщо не плуват в олиото както при пържене! Една тава е достатъчна- пълни се догоре - тиквичките после слягат. С рязането, реденето и изпичането отнема около 1 час, печенето е около 35-40 минути. Ми не съм съгласна, че пържените са по-бързи, лесни и по-здравословни - просто не е така!  Peace

# 365
  • Добрич
Аз ги редя на един ред и им наливам малко мазнина, колкото да не залепнат за тавата. Първо омазнявам дъното на тавата, а после леко ги поръсвам отгоре. Когато се запекат отдолу ги обръщам или ги качвам на най - горното ниво на фурната, за да се запекат и от другата страна. Вярно, че става по - бавно, но след това не ми остава мазнина, която да се чудя какво да правя. Така ги пека натюр, без нищо друго. На вкус приличат на пържени, защото са печени на един ред и успяват да се запекат и от двете страни.
 По същия начин правя и картофи, но тях ги сипвам на повече слоеве. Също стават много вкусни и наподобяват пържените.

# 366
Ето го и моят дебют в този форум , който е вдъхновен от вашите рецепти и е вариация на торта , пица , пита от тиквички / и аз не знам какво точно е!  newsm78  Joy /.

# 367
Ето го и моят дебют в този форум , който е вдъхновен от вашите рецепти и е вариация на торта , пица , пита от тиквички / и аз не знам какво точно е!  newsm78  Joy /.

Хареса ми. Много добре си се справила. Браво,   bouquet

# 368
L 0 V E , благодаря !  Hug Само дето не знам каква ще е на вкус , защото аз почти никога не готвя на 100% по рецепта , а тази доста си я поукрасих.Ще видим като я опитат домашните любимци и кажат тежката си дума!  Laughing

# 369
  • Сливен

http://img.bgpetition.com/u679/http://img.bgpetition.com/t679/ht … etition.com/t678/
браво ***Диди*** :Р
страхотна е на външен вид и оформлението е 6 точки newsm10 smile3501 smile3525

# 370
  • Добрич
***Диди*** :Р, превъзходно изглежда, а сигурно е и чудесна на вкус.

# 371
Боже ,момичета , вие ще ме амбицирате да си снимам манджите ! Благодаря ви , тук направо човек може да изпита задоволство от това , че се е потил 3 часа в кухнята /готвих две манджи! Wink/.   bouquet

# 372
***Диди*** :Р , чудесно си се справила с декорацията. Да не забравиш да споделиш как е било на вкус  Wink

# 373
***Диди*** :Р , чудесно си се справила с декорацията. Да не забравиш да споделиш как е било на вкус  Wink

Ще , ще ! Ако не падна възнак отровена !   Joy Сложих и орехи и яйца и кис.мляко !

# 374

Ще , ще ! Ако не падна възнак отровена !   Joy Сложих и орехи и яйца и кис.мляко !
Може и да паднеш възнак....,ама от преяждане  Joy Joy Joy Така като гледам,май ще има преяли хора....

Общи условия

Активация на акаунт