Време е за тиквички

• 110 422
  • 694
  •   1
Отговори
# 345
И аз 4акам рецепа  chef

# 346
О, момичета, извинявайте, че съм ви подвела! Явно пак съм смесила две рецепти. Правила съм или рецептата на simplyaven  с пилешко или рецептата на pina с домати  Embarassed .

# 347
Още едно предложение, снимката е линк към рецептата.

# 348
Още едно предложение, снимката е линк към рецептата.

Изглежда страхотно. Много интересна комбинация от тиквички и картофки.

# 349
Цитат
Сладунка а рецепта , или само ни дразниш а

Цитат
И аз 4акам рецепа

Тиквена пица

Необходими продукти:

Блат:
5 тиквички
3 яйца
250гр. извара
7-8 скилидки чесън
150гр. галета
сол, копър, червен пипер, чубрица, чили на прах

Плънка:
някаква салата (аз използвах салата от извара и печени чушки)
1 домат
1 краставица
100 гр. сирене
100 гр. шунка
майонеза

Начин на приготвяне:

Настържете тиквичките на едро ренде (може да ги смелите с чопър), посолете и оставете за 10-на минути, за да си пуснат сока. След това ги изцедете добре и добавете към тях яйцата, пресования чесън, изварата, галетата и подправките. Разбъркайте сместа.
Излейте я върху намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Изпеченият блат се залива със салатата,подравнява се хубаво,след което се декорира с домата,краставицата,сиренето,шунката и майонезата.

# 350
Мерси ще се пробва  Hug

# 351
И аз, и аз  bouquet

# 352
 offtopic ,момичета извинявайте   bouquet
labrex от кога търся тази джаджа за нарязване картофи.Ще те затрудня ли много ,ако те помоля да я щракнеш и да ми я покажеш  Praynig.Не е задължително точно утре да стане.....когато имаш време и възможност.Мерси предварително   bouquet

# 353
offtopic ,момичета извинявайте   bouquet
labrex от кога търся тази джаджа за нарязване картофи.Ще те затрудня ли много ,ако те помоля да я щракнеш и да ми я покажеш  Praynig.Не е задължително точно утре да стане.....когато имаш време и възможност.Мерси предварително   bouquet

polly, ето ТУК съм я сложила, понеже вече стана дума за нея.

# 354
Мерси много labrex   bouquet  bouquet  bouquet
Знаех си че ще си много бърза .
Вече знам какво представлява джаджата.....ако я видя някъде ще знам да си я купя.
Мерси  Hug

# 355
момичета, ако говорите за моята италианска рецепта с тиквички и пресни домати, тя е на 4-та страница, ворият постинг. много се радвам ако е тя и ви е харесала, ние често я хапваме през лятото  Hug заради нея отглеждам цели две саксии с пресен босилек  hahaha
ДА!ДА!ДА!  Grinning   Hug

simplyaven, вчера я направихме! Много, много вкусно, определено ще стане една от любимите ни летни рецепти!  Flutter  Даже дребосъкът яде!  Grinning  Благодаря!  Hug 

# 356
бравос на дребосъка  Hug ако обичате риба можеш да разнообразиш с риба тон, пресни домати и маслини, също е свежо  Peace радвам се, че ви е харесала  Grinning

# 357
Медунке направих пицата  newsm74

# 358
Сисссс, радвам се, че ти е харесала.

# 359
  • Добрич
Ето я и моята тиквена торта (по-скоро тиквена пица):
Здравейте момичета! Отдавна не бях правила пица от тиквички, но sladunka_medunka ме подсети.

Моята рецепта обаче е малко по различна. Количеството на продуктите слагам на око:
- настъргани и изцедени тиквички;
- яйца;
- настърган кашкавал;
- галета;
- черен пипер, червен пипер, чубрица и джоджен;
Всичко това се разбърква добре и се изсипва в намазнена тавичка. Отгоре се настъргва кашкавал, шприцова се лютеница, украсява се с маслини и се слагат бучки маргарин.

Общи условия

Активация на акаунт