Време е за тиквички

• 110 326
  • 694
  •   1
Отговори
# 480
Ей, супер сте. Heart Eyes
Сега ще пробвам на тефлоновият тиган какво ще се получи. И после със сосче от мляко, копър, чесън.....
А утре с варианта на фурна. А нали става и тази смес да я оформя като малки шницели, и да я пека върху хартия във фурната?

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 12:56 от Totally*Av4e

# 481
Сега ще пробвам на тефлоновият тиган какво ще се получи. И после със сосче от мляко, копър, чесън.....
А утре с варияна на фурна. А нали става и тази смес да я оформя като малки шницели, и да я пека върху хартия във фурната?
Екстра става...Тя сместта е като за тиквени кюфтета,така,че ще стане идеално Peace Peace Peace

# 482
  • София
Опитвам се да копирам рецептата на Еsy за пълнените тиквички, но по никакъв начин не мога да го направя. Не зная къде е проблема. Може ли някой да я копира в темата?

# 483
  • Банкя
Само настъргани, на тефлона с яйца.Малко олио.

# 484
Опитвам се да копирам рецептата на Еsy за пълнените тиквички, но по никакъв начин не мога да го направя. Не зная къде е проблема. Може ли някой да я копира в темата?

Можеш във фейвъритс да си я запазиш или да си запазиш цялата страница, няма десен бутон в сайта за някои браузъри, съжалявам! Rolling Eyes

# 485

Ще чакам да споделиш,че и аз отдавна се чудя как да си ги направя ,възможно най диетично  Peace

# 486

Ще чакам да споделиш,че и аз отдавна се чудя как да си ги направя ,възможно най диетично  Peace

Споделям веднага. Grinning
Значи без грам мазнина не стават добре, поне според мен. Трябва да са доста тънички, стават бавно, в най-тънките част изсъхват ужасно. Не си струва да се занимаваш.
С малко зехтин стават добре. Всеки път преди да ги наредя в тигана, слагах по малко зехтин, разнасям го из целият тиган, както като се правят палачинки примерно, и слагам кръгчетата тиквички. От двата варианта- на тефлон, това беше по-доброто.

Ще се експериментира още де. Утре ще пробвам кюфтенцата на фурна.

# 487
Давайте идеи за диетични тиквички, че ги обожавам, а съм решила да огранича малко калоричните ястия. Thinking
Най-простото е :

Нарязваш тиквичките на по-едри кубчета(по скоро парчета) и ги сваряваш(или на пара или в подсолена вода).
После заливаш с кисело мляко,копър и чесън(може и 1-2 с.л. олио или зехтин)
Аз правих снощи нарязани тиквички на кубчета и  на фурна с малко зехтин и сол.Само това.После с чесново сосче и копърец с кисело мляко.Много хубави станаха.Екстра диетична гарнитура към пилешки филенца пак на фурна PeaceОт години не пържа.

# 488
Много ми се иска да направя огретен , до сега правех с фикса на Маги / слагах картофи и тиквички / . Ако може някоя изпитана рецепта  Simple Smile , че не съм изявена    chef

# 489
Освен чудната салата с тиквички на Лабрекс,Ви предлагам още едно лятно изкушение с тиквички - та самите тиквички се настъргват на едро ренде,заливат се с малко лимонов сок и се посоляват.Оставят се да престоят поне един час,изцеждат се и се объркват с подлучено мляко /кисело мляко +счукан чесън или наситнен пресен/ и 2-3 с.л. майонеза.Става много вкусна,лека и прохладна салата.      А другото ни любимо ястие е:в йена се редят пържени тиквички,отгоре се поливат със смес от яйца,сирене,копър и магданоз,пак тиквички и пак от сместта,като се завършва с яйчната смес.Пече се около 40 минути,до захващане на яйчната плънка,настъргва се кашкавал и отново се запича до разтапянето му.

# 490
  • На брега на реката
Много ми се иска да направя огретен , до сега правех с фикса на Маги / слагах картофи и тиквички / . Ако може някоя изпитана рецепта  Simple Smile , че не съм изявена    chef

Аз настъргвам тиквичките, смесвам ги с 4 яйца, сирене, копър, и готов Бешамелов сос. Пека всичко във фурна, към края настъргвам и малко кашкавал отгоре за хубава коричка.

# 491
  • Банкя
тАЗИ ВЕЧЕР ГИ НАПЯЗАХ НА КУБЧЕТА И В ТЕФЛОНА С ОЛИО ГИ ЗАДУШИХ С КАПАК.
пОСЛЕ ДОБАВИХИ ГЪБИ И МАЛКО ПРЕДИ СЕРВИРАНЕ НАПРАВИХ МЕСТЕНЦЕ И ЧУКНАХ ПО ЕДНО ЯЙЦЕ.
СТАНА СУПЕР.

# 492
ето моя рецепта за огретен от тиквички
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg9042026#msg9042026

сега, поради диетични съображения не слагам галетата, изцеждам повечко вода и пак става много хубаво  Crazy от 4-5 дни всеки ден си правя и ям, нямам насищане!  Simple Smile

ето така изглежда без галета, от онзи ден е
http://media.snimka.bg/3068/012391638.jpg

# 493
Лабрекс, поздравления за страхотната салата от тиквички.  bouquet Вчера я правих и първа тя свърши.
Lina dm твоето предложение ме заинтригува-ще се прави няма как. Hug

# 494
  • София
За по-диетични тиквички - страхотно стават на скара  Peace
Нарязани по дължина, на тънко, леко осолени и намазнени. Направо божествено вкусни са.

Общи условия

Активация на акаунт