Време е за тиквички

• 110 316
  • 694
  •   1
Отговори
# 495
Лабрекс, поздравления за страхотната салата от тиквички.  bouquet Вчера я правих и първа тя свърши.
Lina dm твоето предложение ме заинтригува-ще се прави няма как. Hug

попи, радвам се!  bouquet И на мен ми хареса предложението на Lina dm, в най-скоро време ще го реализирам.

# 496
Днес направих най-хрупкавите тиквички.Ако някой още им се чуди, горещо ги препоръчвам Peace.Подходих скептично, защото не виждах какво по-различно може да има в едни пържени тиквички, но наистина стават превъзходни.Невероятно хрупкава коричка и меки тиквички вътре.Нищо загоряло, къщата няма да мирише два дена и отиде три пъти по-малко олио от обикновено.

# 497
Също става вкусно ако настържеш тиквички,разбъркаш ги с извара(сирене),копър,черен пипер,1-2 яйца,1 с.л. кисело мляко,2 с.л. брашно,сол,1 пак. бакпулвер.Печеш в намазана тавичка.
При сервиране се поднася с кисело мляко
В момента мушнах този вариант, но добавих и пресен чесън. Не е описано колко е количеството на тиквичките, но аз действах на око. Благодаря!   bouquet

# 498
Знаех си че някой ще се включи с рецепта за огретена от тиквички и днес купих, така че започвам, но си мисля дали да не добавя и малко картофки но пък ще стане "тортия", затова сега ще пробвам само с тиквички , благодаря  Grinning

# 499
Също става вкусно ако настържеш тиквички,разбъркаш ги с извара(сирене),копър,черен пипер,1-2 яйца,1 с.л. кисело мляко,2 с.л. брашно,сол,1 пак. бакпулвер.Печеш в намазана тавичка.
В момента мушнах този вариант, но добавих и пресен чесън. Не е описано колко е количеството на тиквичките, но аз действах на око. Благодаря!   bouquet

Хареса ни!  Peace Малко мокричко ми дойде, но следващия път ще коригирам с повечко брашно може би.

# 500
  • варненка от София
В момента мушнах този вариант, но добавих и пресен чесън. Не е описано колко е количеството на тиквичките, но аз действах на око. Благодаря!   bouquet

Хареса ни!  Peace Малко мокричко ми дойде, но следващия път ще коригирам с повечко брашно може би.

Сисе, цаката на това ястие е да посолиш първо настърганите тиквички да си пуснат водата, после да ги поизтискаш и след това да действаш по указаната рецепта. Аз лично не слагам бакпулвер, а от подправките слагам и сминдух, много си го тача. На определени места слагам по парченце масло и пека.

# 501
Марулче, аз реших, че с бакпулвера ще стане нещо като солена торта, но явно трябва доста повече брашно, а не ги изстисках, защото пише, че и мляко се слага.
Определено ще пробвам сминдуха в комбинация с тиквички!  Hug

# 502
  • Добрич
Вместо брашно слагам галета и вкусът определено ми харесва повече. Само, че съм си кръстила рецептата пица от тиквички.  Отгоре има маслини и шприцована лютеница.

# 503
  • Банкя
Аз понеже съм на диета четвърти ден пак ще ям.Довечера ще е пак с яйце.

# 504
tarlio,дай рецептата за тази вкусотия.

# 505
  • София
Ето едно диетично предложение от мен.

Кюфтета на фурна от три настъргани и изцедени тиквички, две яйца, двеста грама кайма, сто грама сирене, две супени лъжици овесени трици, чесън, копър, сол и черен пипер. Разбъркват се всички продукти в купа и с лъжица се оформят кюфтета в тефлонова тава и се пекат на 210 градуса. Peace

# 506
  • Бургас
Аз понеже съм на диета четвърти ден пак ще ям.Довечера ще е пак с яйце.

разкош,сподели тази идейка  Peace

# 507
И аз да питам за картофени люспи-днес търсих в Кауфланд,но не видях-вие от къде ги купувате?

# 508
И аз да питам за картофени люспи-днес търсих в Кауфланд,но не видях-вие от къде ги купувате?
Аз съм купувала на "Белла" от Метро.

# 509
Ето и една рецепта за арменска манджичка с тиквички-ние в къщи я обожаваме
Трябват ви около 1 кг тиквички нарязани на кубчета като за мусака, 1 к.ч ориз, 3-4 яйца, кромид лук и копър
Първо се задушава в тенджера нарязания на ситно лук в мазнина, след което се добавят тиквичките и се оставя да се задушат докато поомекнат. След това прибавяме ориза и сипваме около 3 к.ч. вода. Когато водата изври и респ. ориза е готов прибавяме с непрекъснато бъркане, на слаб огън яйцата, накрая слагаме копър. Манджичката е мн. вкусна и лека и може да се хапва и студена ( аз лично така я предпочитам). Мн. важно е да не позволим да загори отдолу, затова аз почти през цялото време след като намалее водата на ориза я разбърквам.  chef

Общи условия

Активация на акаунт