Време е за тиквички

• 110 290
  • 694
  •   1
Отговори
# 510
Ето и една рецепта за арменска манджичка с тиквички-ние в къщи я обожаваме
Трябват ви около 1 кг тиквички нарязани на кубчета като за мусака, 1 к.ч ориз, 3-4 яйца, кромид лук и копър
Първо се задушава в тенджера нарязания на ситно лук в мазнина, след което се добавят тиквичките и се оставя да се задушат докато поомекнат. След това прибавяме ориза и сипваме около 3 к.ч. вода. Когато водата изври и респ. ориза е готов прибавяме с непрекъснато бъркане, на слаб огън яйцата, накрая слагаме копър. Манджичката е мн. вкусна и лека и може да се хапва и студена ( аз лично така я предпочитам). Мн. важно е да не позволим да загори отдолу, затова аз почти през цялото време след като намалее водата на ориза я разбърквам.  chef
звучи много лесно и вкусно, утре ше го пробвам, че днес съм с миш-маш

# 511
  • Банкя
Ами това е мързелив бюрек му казвам.
тиквички ,сирене,
яйца, мляко ,брашънце,  сол, олио.

Нарязваш тиквичките на ленти не много тънки.Запазваш реда на лентите.Слагаш мазнина на дъното на тавата и подреждаш първите ленти, после слагаш филиика сирене.Следващата лента и пак сирене така до най-горната лента.Слагате да се пече с малко водичка.
Целта е тиквичката да запази формата си .Като стане готово - да омекне заливате с яйца и кисело млясо или прясно-като мусака.
Това е правено в тефлонов дълбок тиган с капак, защото аз съм на газ и не пускам много фурна.

# 512
Ами това е мързелив бюрек му казвам.
тиквички ,сирене,
яйца, мляко ,брашънце,  сол, олио.

Нарязваш тиквичките на ленти не много тънки.Запазваш реда на лентите.Слагаш мазнина на дъното на тавата и подреждаш първите ленти, после слагаш филиика сирене.Следващата лента и пак сирене така до най-горната лента.Слагате да се пече с малко водичка.
Целта е тиквичката да запази формата си .Като стане готово - да омекне заливате с яйца и кисело млясо или прясно-като мусака.
Това е правено в тефлонов дълбок тиган с капак, защото аз съм на газ и не пускам много фурна.

bouquet

# 513
Дами, кои според вас са най-вкусните кюфтета от тиквички?
tarlio , задължително ще направя твоята вкусотия  bouquet

# 514
ludetina79 днес мисля да приготвя твоята рецепта-звучи много добре. Simple Smile

# 515
Дами, кои според вас са най-вкусните кюфтета от тиквички?

ние си харесваме тези кюфтета от тиквички, а още по-мързеливо стават да се наредят на хартия за печене и в силно загрята фурна изпекат. Пак хващат добра коричка.
Маята съм сменяла с лъж. сода за хляб угасена с лъж прясно мляко.

# 516
Днес направих най-хрупкавите тиквички.Ако някой още им се чуди, горещо ги препоръчвам Peace.Подходих скептично, защото не виждах какво по-различно може да има в едни пържени тиквички, но наистина стават превъзходни.Невероятно хрупкава коричка и меки тиквички вътре.Нищо загоряло, къщата няма да мирише два дена и отиде три пъти по-малко олио от обикновено.
Абсолютно същото исках да напиша и аз  Peace От толкова време се опитвам да направя хрупкави тиквички и накрая се оказа че тайната била елементарна така да се каже.

# 517
Аз съм кат' магаре на мост..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Кюфтета от тиквички са ми най-вкусни така:

Тиквичките се настъргват,посоляват и се оставят да си пуснат водата.Изстискват се добре,колкото може.Добавя се 1-2 яйца,1 връзка нарязан копър,черен пипер,брашно+ 1 пакетче бакпулвер.Гъстотата като кексово тесто.....Взима се с лъжица и се сипва в силно сгорещено олио.После се оставят върху кухнеска хартия да попие излишната мазнина.
При сервирне се предлага сос от кисело  мляко и чесън...

Тези са ми най-вкусни... Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 15:53 от TheNMaster

# 518
TheNMaster   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Снощи правих, но без бакплувер. Станаха хуабви, но твотие ще са по-вкусни сигурна съм. Ама колкото и да стискам все си остава водичка Simple Smile

# 519
TheNMaster   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
. Ама колкото и да стискам все си остава водичка Simple Smile
   Hug Hug Hug Hug
Така е,ама ако се разводни сместта се добавя още брашно или галета и толкоз.А от бакпулвера стават по-пухкави...

# 520
Аз съм кат' магаре на мост..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Кюфтета от тиквички са ми най-вкусни така:

Тиквичките се настъргват,посоляват и се оставят да си пуснат водата.Изстискват се добре,колкото може.Добавя се 1 връзка нарязан копър,черен пипер,брашно+ 1 пакетче бакпулвер.Гъстотата като кексово тесто.....Взима се с лъжица и се сипва в силно сгорещено олио.После се оставят върху кухнеска хартия да попие излишната мазнина.
При сервирне се предлага сос от кисело  мляко и чесън...

Тези са ми най-вкусни... Crazy Crazy Crazy
newsm78 ами яйца не са ли нужни?Трябва и аз да ги направя.Много обичам но винаги съм ги яла на гости.Все си мисля че няма да ми се получат.Но със сигурност ще се пробвам.

# 521
 ooooh! ooooh! ooooh!
Забравила съм  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Поправих се.....Благодаря за забележката  Hug Hug Hug Hug

# 522
Интересна тема , благодаря за вкусните предложения.

# 523
ooooh! ooooh! ooooh!
Забравила съм  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Поправих се.....Благодаря за забележката  Hug Hug Hug Hug
Няма проблем  Hug Аз тъкмо реших че ще е без яйца  Simple Smile и ще е по-малка мацаница ама не  Wink

# 524
Не е мацаница бей  Grinning Grinning Grinning...Нали се сипва с лъжица.Не се пипа с ръце... Laughing Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт