Време е за тиквички

• 110 174
  • 694
  •   1
Отговори
# 660
Скоро направих следната импровизация:
тиквичките нарязах на филийки по дължина, наредих ги в тавата, като сложих помежду им няколко скилидки честън, после сол, олио, копър и малко вода, запекох ги и ги охладих в хладилника, сервирах ги студени с натрошено сирене отгоре.
Стана супер вкусно (поне за моя вкус)  Grinning

# 661
Скоро направих следната импровизация:
тиквичките нарязах на филийки по дължина, наредих ги в тавата, като сложих помежду им няколко скилидки честън, после сол, олио, копър и малко вода, запекох ги и ги охладих в хладилника, сервирах ги студени с натрошено сирене отгоре.
Стана супер вкусно (поне за моя вкус)  Grinning
Да и аз  съм го правила това и става много вкусно. Една позната ми беше казала, че го сервира като салата Peace

# 662
Здравейте, ето мойте палачинки от тиквички.(дано не се повтарям) newsm78
 3 средни тиквички
 3 яйца
 3 суп. л. брашно
 щипка сол
За пълнеж цедено кисело мляко или тип катък, чесън, копър/понякога добавям малко сирене/.
Ядат се студени. Simple Smile

# 663
Здравейте, ето мойте палачинки от тиквички.(дано не се повтарям) newsm78
 3 средни тиквички
 3 яйца
 3 суп. л. олио
 щипка сол
За пълнеж цедено кисело мляко или тип катък, чесън, копър/понякога добавям малко сирене/.
Ядат се студени. Simple Smile

не олио, а брашно  Peace Mr. Green

# 664
Ето едно предложение от мен - Тиквички по провансалски

# 665
  • В сърцето на живота!
Ето едно предложение от мен - Тиквички по провансалски

Много вкусно изглеждат,копирах си рецептата Party

# 666
  • Варна
Миналата година ме черпиха с хапки - парчета сьомга увити в лентички от тиквичка и така, задушени на пара. Много вкусно и лесно. Предполагам, че става и с друг вид риба, а тя, както и тиквичките не искат много готвене.

# 667
zdraveite, i az tazi ve4er sam re6ila da gotvq tikvicki, ta se rovq tuka iz receptite....ma vie ste napravo strahotni!!!da se 4udi 4ovek koq recepta da eksperimentira-pozdravleniq! i az sam im golqm po4itatel i tuj kato v it se namirat prez cqlata godina, se vazpolzvame pone vednaj sedmi4no. improviziram po4ti vseki pat- sas sirena, s kajma, s jajca...purjeni.....nabelqzah si nqkoi idei i mn vi blagodarq!

# 668
Днес правих задушени тиквички с яйца. Вкусно е.

Една глава лук се нарязва наситно, един морков се настъргва на едрото ренде и се слагат в олио на огъня до омекване. Две нарязани на кубчета тиквички и един настърган домат се прибавят, посоляват се, захлупват се и се задушават до готовност. Накрая се слагат черен пипер, копър и 3-4 разбъркани яйца. Като се стегнат яйцата, манджата е готова. Яйцата не са задължителни, нито пък дадения брой. И без тях става. С доматена салатка върви чудесно. Heart Eyes

# 669
Тъй като нямам време да изчета всичко, ще ви напиша моите две най-любими рецепти с тиквички, надявам се да ми простите, ако вече ги има(чукча пише, а не чете) ..
Паста дзукини
Сваряваме паста(всякакви формички могат да бъдат). Соса: няколко скилидки чесън нарязани на едро се запържват в зехтин за 20-30 сек. Добавят се тиквички на кубчета и се запържват леко. После заливаме с готварска сметана. Когато е готово, поръсваме с риган.
И другата:
Тиквичките, нарязани на ленти се запичат в грил тиган. После се заливат със зехтин, сок от лимон, пресован чесън и много, много магданоз. Страхотни са.

# 670
Кюфтета от тиквички и рулца от раци

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 11:09 от esy

# 671
Да препоръчам едни готов сос за пържени или печени на скара тиквички: Йогурт сос на Kuehne.

Купувам го от Била и Фантастико. Направо съм се пристрастила към него, много е вкусен.

# 672
  • София

Много интересна рецепта..благодаря Hug
Имам само един въпрос...рулцата  как се слагат, настъргани като тиквичките или..?

# 673

Много интересна рецепта..благодаря Hug
Имам само един въпрос...рулцата  как се слагат, настъргани като тиквичките или..?

Нарязани на по-едри парченца, за да се усещат! Peace

# 674
  • София
Благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт