Пролет пукна, хей! ФЕВРУАРЧЕТО лудей!

• 17 024
  • 300
  •   1
Отговори
# 285
Привет!
Mama Eli,shte smenqme lekarq,taka,che shte iskame i drugo mnenie za tazi vaksina za Niki.da vadim kakvo shte kaje noviq lekar newsm78

И лекарите са на различно мнение... избора е личен  Whistling

Мама Ели, направо ме разби с тази цена  - и тук си е скъпичка, ама чак толкова. Очаква се в края на годината държавата да я субсидира. За сега цената й е около $400.00 - $600.00 NZ (което е  400,00 - 600,00 лв.). Слагат се три инжекции на 0, 2 и 6 месеца.  А за какви усложнения си чела?

Цената на доза е около 270лв. Трите излизат към 800лв.
http://www.framar.bg/news.php?news=54
http://www.pharmacy-bg.com/search_price.php?cmd=drug&id=3539

Статията излезна на 1 август. Не съм попадала на български превод.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319751.0
За съжаление пълния текст нещо не се зарежда, но можеш да пробваш http://www.medscape.com/viewarticle/578110

Аз винаги съм била против мерки и теглилки - по-добре по-слабичко отколкото наднормено  Naughty

Е, ние сме над нормата... Вижте снимките от морето. Нали си е моето гардже, иде ми да го схрускам. На вас изглежда ли ви дебел?  Rolling Eyes  newsm78

# 286
Честито на бремелинките ни!!! Лека и спокойна бременност!   bouquet

Аз доста се поизгубих, но...работа, домакинство, деца - 2 броя и като капак на всичко бяхме близо 3 месеца без комп.

Много се смях на бърборковците ви. И моята е голяма бърборана. Наскоро много ме изненада с паметта си: преди около 2 месеца една позната (леля Венче) й подари 1 чифт чорапки. Оттогава чорапките се перат, носят, перат, носят и т.н. - нищо особено, но! Преди 3 дни вадя въпросните чорапки и посягам да й ги обуя, а тя: "Тези 'япки ми даде йейя Тенче!" ... Как е запомнила - незнам? От подаряването на чорапките не сме споменавали повече, че са й от леля Венче.Пък и я вижда много рядко-  3-4 пъти годишно и то за по десетина мин.

Преминахме (добре че вече отмина!) през период, в който всичките й изречения завършваха на "бе". Явно го беше "захапала" от някое дете в детската защото откакто яслата й е отпуска (от 1.08) вече "бе"- го няма. Беше много досадно. Сега пък сме на вълна "ами да", а не просто "да".

Много обича кукли и плюшени играчки. Постоянно ги разнася със себе си насам-натам, завива ги, храни ги, уж ги къпе, вози ги в количка и т.н. Един ден не може да си намери куклата-бебе. Обходи всичките стаи с : "Бебееее, къде си, къде си, бебе? Покажи се, аз съм твойта майка..."

Записахме я на клипче как казва сихотоврение, което явно е научила в детската, а аз така и не мога да разбера какво точно се казва в стихотворението, а не знам как да ви го кача да го чуете. Започва с "Пити, пити пайти бубо..." Много е сладка - казва го с много чувство. Чакам с нетърпение да приключи отпуската на яслата за да попитам г-жите кое е стихотворението.

Емо ще ми е първокласник на 15.09. За РД му ден му купихме колело със скорости и gsm. Много е щастлив. Но сега тепърва предстои да го "оборудваме" за училище.

Чао засега от мен. Ще се включвам по-често вече.

# 287
Здравейте и от мен на края на темичката.
Благодаря за поздрвленията за Мони и на всички които гласуваха!!!  bouquet. Засега спечелихме месечния конкурс. За корицата на списанието нищо не се знае. От всички победители на месеците ще се излъчи един за цялата година, който ще побликуват в списанието, но там ще е със жури и снимките трябва да са професионални. В тази връзка бързам да се похваля, че мъж ми ми подари нова играчка -  фотоапарат, полупрофесионален има и автоматични и ръчни настройки и съм в процес на разучаване. Търся функция как отглежда деца, ама още не съм я срещнала иначе взичко друго прави Laughing. Ето и малко снимков материал от опитите ми : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=275403.
Тук в Торонто също си имаме българска непрофесионална фолклорна група. Организаторите са наши много добри приятели и жънат доста успехи с проявите си. Ние ходим да ги гледаме всеки път като имаме възможност, много е готино. Те също водят и школа за народни танци и да се похваля съм много редовна. Вече играя доста хора и е много весело... и уморително разбира се.
Мама Нина наистина не всеки път може да се разчита на българите в чужбина. Има и много свестни хора, готови да помогнат и много като тази докторка, злоупотребяващи с доверието на хората. Съжелявам че сте преминали през това, дано пък "всяко зло за добро" и сега да попаднете на свестен лекар.
Игси голяма бърборана е твоята Теди Simple Smile.
Е, ние сме над нормата... Вижте снимките от морето. Нали си е моето гардже, иде ми да го схрускам. На вас изглежда ли ви дебел?  Rolling Eyes  newsm78
Че какво му е голям сладур си е така и не е дебел. И Маги е 15 кг, но никога не съм се претеснявала. Дори напоследък откакто спря да яде ме претеснява. Струва ми се, че отслабна малко.

Последна редакция: вт, 19 авг 2008, 06:51 от nevenska

# 288
  • София, България
Игси, и ние сме в момента на "бе-то" не си спомням дали ви се оплаках  newsm78 бориме се, вече понамаля, но е голям кошмар  Sick
А пък за помненето  - как помни .... В началото на лятото, във връзка с обучението за движение по пътищата, което провеждаме, му показах едно сгазено гълъбче. Обясних, че не се е огледало, не е внимавало и колата го е сгазила. Тогава не се впечатли особено, даже му беше смешно, обаче няколко пъти оттогава (включително и вчера) когато му се скарах, че не се оглежда и не внимава и той спомена за "газеното гуубче"  #Crazy Вие имате ли успех с пресичането и оглеждането, знам че е рано, но се мъча ... да свиква ...

Невенска, честито придобивка, много хубави снимки прави. Аз също ходя на народни танци от няколко месеца, много ми е забавно и аз вече знам доста хора, водещия е много готин, едно момче свири на акордеон, скъпи ли са при вас уроците  newsm78 абе всеки случай много ми е забавно и почти не пропускам. Наистина е уморително, но ... си струва, пък и поддържам уж форма, че тичането и фитнеса са ми голяма скука   Wink

Я споделете малко повече за този папилома вирус, чувала съм разни работи от една приятелка, но така и не разбрах каква точно болест е  newsm78 нещо май било, което е заложено във всеки човек  newsm78 абе кажете ако знаете

А за ръста, и ние сме около 13 кг и 90 см. Въобще вече не ги следя тия показатели, папка си сам, когато не ще - не яде. Снощи ядохме пържени тиквички със чеснов сос, изяде колкото нас  #Crazy въобще не съм предполагала че ще му харесат  Joy

# 289
Здравейте! И Монката е слабушко, ние му викаме скакалец, не съм го теглила скоро.
Мони от вчера е в нова ясла, горкия лошото е, че е сам другите деца всички сащо са нови  и ги оставят по един час, вчера бяха пет, днес ще са още пет, обаче после той остава сам. Днес не искаше да ходи, каза че бил болен.  Wink
За варицелата да ви кажа Мони нали я кара на 2 месеца като беше и аз тогава се убих да чета за тая шарка, и изобщо не е толкова безобидна колкото ние я мислим. Всеки боледувал от шарка в последствие може да се зарази от херпес зостер, който е доста упорит и може да нанесе много лоши последици. Освен това една приятелка беше бременна и мъжът й и детето й се разболяха от варицела, забележете тя самата не беше болна, обаче бебето в корема й умря, когато го извадиха казаха, че е на малки точки и вероятната причина за смъртта му е, че е прекарало шарката вътреутробно, а беше само на няколко седмици. Така че ...................., между другото приятелката ми тогава се уби да търси ваксина, но се оказа че в БГ няма.  Rolling Eyes
Мили чужбински мами, като ви чета и се чудя коя държава да си избера и да дойда да живея там, май най-много клоня към Нова Зеландия, много ми харесва къде се намира къщата на Румито, Руми, приемате ли нови попълнения?

# 290
ИГСИ, привет  Hug Пиши по-често, как сте, с какво се занимаваш сега?
НЕВЕНСКА, честито - снимките са разкошни!
За "лошите" думички - ами аз като един много активен шофьор допуснах в речника на сина ми "цуфца с цуфца" (овца с овца  Embarassed), "тъпаци"  Embarassed,  "айде мърдайте вече" и вечното "пак няма място за паркиране"  Laughing

# 291
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Разсмяхте ме с бисерите на вашите мъници  Joy Joy Joy
Невенска, много са хубави снимките. Малката е голяма красавица, май има очите на таткото  Flutter
Олимпия, как са съкровищата, как ги съчетаваш трите?

Да ви се оплача, моята Руми напоследък усеща, че страня от нея. От няколко дена все питала къде е мама и кога ще си дойде, а сутрин не ме пуска да изляза. Даже днес и поплака малко. Пък аз като се върна съм толкова уморена, че все гледам да си полегна. Освен това не я вдигам, не си играя на гоненица...май и често й се карам да не ме рита в корема и да не сяда в скута ми, защото се тупва със замах върху корема и направо изтръпвам. Ако не бях прокървяла в началото, може би нямаше толкова да ме е страх, но сега гледам да се пазя. Confused Довечера ще гледам да наваксам колкото мога  Tired

Това с "бе-то" и моята Руми по едно време много го използваше, сега по-рядко, но пък на някои фрази просто задължително го слага. Например "Какво правиш бе?", "Мамо, как си бе? Абе чакай малко бе... и т.н. Може и ние да го слагаме в тия фрази Embarassed

Мамчета, ще вземат да заключат темата, пък нямаме нова...

# 292

Аз винаги съм била против мерки и теглилки - по-добре по-слабичко отколкото наднормено  Naughty

Жив и здрав да е  Simple Smile

Игси, появявай се по-честичко  Naughty

И Ивана много говори на "бе" , но то всички така говорим и не ни прави впечатление  Mr. Green

# 293
Po sluchai bremennite mami v nashata temichka,vijte kakvo zaglaviice mi hrumna...
Fevruarchetata ni krasivi shte badat kaki,batkovci shtastlivi
Shte vi se stori smeshno,no tova mi doide na um predi malko dokato si mieh chiniite sled vecherq...Ako vi haresva..... Embarassed Peace

# 294
Никой май не се наема да пусне нова темичка. Дано Дидунчо ни провери скоро.

Игси, привет! Зарадвах се да се "видя".

Мили чужбински мами, като ви чета и се чудя коя държава да си избера и да дойда да живея там, май най-много клоня към Нова Зеландия, много ми харесва къде се намира къщата на Румито, Руми, приемате ли нови попълнения?
Приемаме, приемаме - добре сте дошли.  Hug  Ама от сега да си знаете, че сме наистина на края на света.  Laughing Много е пътя до Бг - това си е голям минус. Иначе има какво да се види - има на какво да се възхити човек, на какво да се чуди, а колко неща и до ден днешен за мен си остават необясними - ама просто ги приемаш и свикваш с тях. С две думи - имаме си от всичко по малко. Grinning

# 295
Добро утро!
Черпя ви с кафенце!

Мислех, че темичката е приключила и има нова.
Тази сутрин намерихме Калоян на пода.  Shocked Не сме чули шум, а той не можа да каже дали е паднал или сам е слезнал като се е събудил. Поставила съм "омекотители"  Mr. Green

Да ви се оплача вчера ми изчезна телефона. Много ме е яд, пълен е с номера, снимки и куп информация. Някоя от вас имала ли е случай да са открили телефона и по IMEI? От полицията ми казаха да пия една студена вода  Confused  Rolling Eyes

# 296
  • София
Мерси, Ели  Hug!

Много съжалявам за телефона, чувала съм за случаи на намерени телефони. Питай в Мтел или там където ти е картата. Ако са я изхвърлили мръсниците - лошо, по номера на телефона мисля, че пак може да се открие. За изгубените номера чак и мен ме хвана яд, моят бивш телефон пък внезапно спря мин. година и не се включи след това  Sad  Само номерата от картата ми останаха, а при теб е още по-лошо Cry. Действай бързо!!!

За заглавие предлагам - "Ще те купи и продаде ФЕВРУАРСКОТО дете!"  Mr. Green

# 297
Ели, аз веднага блокирах картата, за да не ме набутват, изкарах си нова със същия номер, но в Глобул нямат услуга проследяване. Било работа на полицията. Може би има логика, щото се водят спец. разузнавателни средства устройствата, ама...  Confused В полицията ми преснимаха гаранционната карта. Там е написан IMEI /уникалния номер на всеки апарат, който нама нищо общо с картата/. Казаха да не се надявам много. Сега ползвам един стар апарат, дето Калоян си играеше с него  Mr. Green Възтановяването на телефонните номера ще ми отнеме доста време и нерви. Здраве да е!

Мамета, как се справяте с ината на децата. Напоследък моя пухчо е просто ужасен. Кото каже нещо и трябва да стане на момента, иначе - рев. Не търпи да му обясняваш и да го залъгваш, пак рев и писъци, от които ми настръхва косата. Дали не е нервен, защото и аз напоследък съм на нокти  newsm78

# 298
Момичета, наистина много извинявайте, че така безцеремонно съм ви зарязала  Blush ама пусто време все не достига. 100 неща са ми на главата и за форума все не ми остава време.
Ще пусна нова темичка сега и ще я оформя, когато имам време  Simple Smile Ако все пак някой има желание да пусне нова темичка, нека не се чувства неуобно  Hug

# 299
  • София, България
мама ели, аз преди години си изпуснах телефона в морето. Работеше след това, но мен ме беше страх да не изключи и реших да си препиша номерата в един тефтер. Дълго го отлагах, но един ден седнах, преписах ги и два часа след това апарата се изключи и не се включи повече. Миналия месец пак си сменях телефона, допълних списъка с всички нови номера и сега имам записани всички номера, нещо ако стане да не се загубят. Трудоемко е ... но пък ....

И нашия е инатчия, ако измисля нещо интересно странично да го залъжа често пъти минава номера. Обикновено го пращам да се намокри (умира си от кеф) или го извеждам навън или ... пускам Анимал планет или го викам нещо да ми помага ... Минава сигурно защото никога не го залъгвам с нещо, което не изпълнявам след това и той е наясно, че щом мама е казала - ще стане, няма да го излъжа  newsm78 Винаги гледам като обещая нещо - да го направя, никога не казвам неща, които няма да станат

Ето и мойто предложение за заглавие:

Лятото дойде, и свърши бързо, ФЕВРУАРСКИТЕ игри не свършват!

Общи условия

Активация на акаунт