Майчинството - счетоводно - 10

• 108 351
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 1 215
  • 1st floor
може ли с ЕГН и ПИК да си проверя дали са ми вкарали соц. осигуровки за миналия месец и да проследя по някакъв начин , кога и колко болнични ми превеждат от там newsm78
ПП: излизат ми само до 2007 г.

# 1 216
здравейте
и аз имам въпросче. Ако може  да ,ми помогнете. До месец май включително работих, после напуснах, забременях и сега от 01.07 отново съм на работа, но тр.договор още не съм подписала. Нали трябва да имаме 6 месеца тр. стаж, но непрекъснат ли трябва да бъде .В една и съща фирма ли? Термина ми е за 13 февруари, или до нова година мога да работя. Какво мога да сторя за да получавам майчинство. Имам прекъсване от 2 месеца, без осигуровки. Другата седмица би трябвало да подпиша тр.договор. много разбъркано го написах , дано ми разберете.
благодаря предварително!

# 1 217
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
може ли с ЕГН и ПИК да си проверя дали са ми вкарали соц. осигуровки за миналия месец и да проследя по някакъв начин , кога и колко болнични ми превеждат от там newsm78

Ако под миналия месец имате предвид м.юни трябва работодателя да подаде информация с декларация обр. 1, защото само чрез превода на осигуровките не се знае за кого се отнасят те

# 1 218
здравейте
и аз имам въпросче. Ако може  да ,ми помогнете. До месец май включително работих, после напуснах, забременях и сега от 01.07 отново съм на работа, но тр.договор още не съм подписала. Нали трябва да имаме 6 месеца тр. стаж, но непрекъснат ли трябва да бъде .В една и съща фирма ли? Термина ми е за 13 февруари, или до нова година мога да работя. Какво мога да сторя за да получавам майчинство. Имам прекъсване от 2 месеца, без осигуровки. Другата седмица би трябвало да подпиша тр.договор. много разбъркано го написах , дано ми разберете.
благодаря предварително!

Трябва да имате 6 месеца осигурителен стаж за да имате право на отпуска за бременност и раждане. За да ви се изчисли обезщетението се взима дохода за последните 6 календарни месеца преди този в който излизате в отпуска.

# 1 219
Ако при излизането в болничен за бременост и раждане работя на 2 места - с основен договор на 8 часа и допълнителен на 2 часа - как ще се изчисляват здравната осигуровка, която трябва да ми внасят в двете фирми? И двете ли внасят 8.64?
Някакви документи трябва ли да представя пред основния си работодател, че работя на 2-ри трудов договор ако това не се изисква според договора ми?

# 1 220
Ако при излизането в болничен за бременост и раждане работя на 2 места - с основен договор на 8 часа и допълнителен на 2 часа - как ще се изчисляват здравната осигуровка, която трябва да ми внасят в двете фирми? И двете ли внасят 8.64?
Някакви документи трябва ли да представя пред основния си работодател, че работя на 2-ри трудов договор ако това не се изисква според договора ми?

Според мен и двете фирми трябва да внасят здравните осигуровки 3,6% върху 240 лв.
Аз лично не съмуведомявала работодателя за работата на  втори договор

# 1 221
Здравейте!Имам един въпрос.Как да си формулирам декларацита,за обезщетение по чл.222,за това че съм останала без работа?
Благодаря ви предварително!

# 1 222
Долуподписаната......
Декларирам, че до момента не съм започнала работа. Моля да ми изплатите обезщетението по чл. 222 от КТ.

Нещо такова. В нашата фирма искат да е нотариално заверено.

# 1 223
Благодаря ти!Нотариално заверено-не те разбрах,не съм много наясно??

# 1 224
Попитай какво искат във фирмата ти - обикновена декларация или нотариално заверена.
Ако искат нотариално заверена отиваш при нотариус и той ти я заверява. Само плащаш таксата.
По закон не се изисква да е нотариално заверена, така, че по-добре попитай.
В нашата фирма искат по-сложния вариант. Смятат, че е по-сигурен, че няма да излъжеш.

# 1 225
  • 1st floor

Ако под миналия месец имате предвид м.юни трябва работодателя да подаде информация с декларация обр. 1, защото само чрез превода на осигуровките не се знае за кого се отнасят те
а има ли опция в сайта на НОИ , където да проверя колко болнични и за кой период са ми изплатени...някъде четох , че има такъв вариант , но ... newsm78...нещо не го откривам...

# 1 226

а има ли опция в сайта на НОИ , където да проверя колко болнични и за кой период са ми изплатени...някъде четох , че има такъв вариант , но ... newsm78...нещо не го откривам...

Заповядай
https://benefits.nssi.bg/EGN/

# 1 227
  • 1st floor
Благодаря ти много!!!  bouquet
Ставам нахална, но има ли подобна страница, където мога да видя на какво са ме осигурявали през последните 6 месеца , за да изчисля колко ще ми бъдат болничните/все още ли са 80% newsm78/...нещо 2008 г. не ми е активна...дава ми данни само за предишни години...може би , аз не гледам , където трябва...

# 1 228
значи, в болничен съм от 30.05 без прекъсване.
За месец Май са ми внесени всички осигуровки, но болничният не е представен в НОИ - проверих лично  там.

Да знам дали да се обаждам в счетоводството, или много бързам ... целият юни съм била в болничен,и вече очаквах преводи, а се оказа, че те не са носени болничните.
Би трябвало да са го занесли.  newsm78
Ти нали имаш ПИК? В сайта на НОИ на е-услуги може да си провериш с него дали болничният ти е предаден. Много добре са го направили - с диагноза, дни, това което от счетоводството са попълнили.

Опопитах в НОИ, не е занесен, попитах в счетоводство - чакат да съберат на всичките си клиенти, и тогава ги носят. Няма лошо, но дали не е фатално? Този от 30.05 трябваше ли да е занесен вече, на 100% - при нас са го оставили заедно с юнските ...

Какъв е срока за подаване на болничните след внасяне на осигуровките? За май месец са ми платени, а болничният от последният ден не е предтавен - да не би защото обхваща само 1 ден от май, да може да се занесе с юнските?

А къде е това, с диагноза дни - на кой линк?  Embarassed

п.п. мерси предварително

Последна редакция: сб, 12 юли 2008, 09:34 от Вергилия

# 1 229
Има ли някой,на който още не са му превели майчинството за март месец?
Извинете за тъпия въпрос,ама вече съм  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт