Майчинството - счетоводно - 10

• 108 791
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 855
т.е. единия ден прекъсване между двата договора не е причина да си изгубя правото на обезщетение 90 % от нетното възнаграждение

# 856
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
т.е. единия ден прекъсване между двата договора не е причина да си изгубя правото на обезщетение 90 % от нетното възнаграждение

Не е проблем. Може да се размине сумата на обезщетението по вашите сметки и това, което реално ще ви платят. Според мен за този ден ще ви сложат пропорционалната част от минималната работна заплата.

# 857
Здравейте..
Благодаря на компетентните майки, които помагат на всички нас останалите.
Моля да ми изпратите примерен текст за Служебната бележка, която трябва да се издаде от работодателя, с която се удостоверява пред лекаря докога е работила бременната. Доколкото разбрах от темата дотук, на основание на такава служебна бележка лекарят може да издаде болничен с по-късна дата, а не 45 дни преди термина.
Благодаря ви. Хубав ден на всички.

# 858
Дейзи много благодаря за  бързия  отговор   bouquet

# 859
Дейзи много благодаря за  отговора. Това че работодателя трябва да ми е съгласен означава, че трябва да ми промени РЗ по трудовия договор и аз да плащам разликата в осигурителните вноски. Това ли имаше пред вид или не съм разбрала правилно.

# 860
много ти благодаря ДейзиГ

# 861
Дейзи много благодаря за  отговора. Това че работодателя трябва да ми е съгласен означава, че трябва да ми промени РЗ по трудовия договор и аз да плащам разликата в осигурителните вноски. Това ли имаше пред вид или не съм разбрала правилно.

Точно така

# 862
Предварително се извинявам,ако дублирам въпроса си.
Във връзка с детските надбавки от 25 лв. месечно - кога най-рано,  след изтичане на плащането на болничните в рамките на 315 дни, е удачно да се подаде молба за надбавки? Болничните ми с малко превишаваха изискването за минимален доход от 300 лв. на член и се питам - мога ли веднага след изтичане на последното плащане от НОИ за болнични, да подам документи в общината за надбавки? И колко месеца назад се взимат предвид, за да бъде изчислен този минимум от 300 лв.? Ще се вземат ли за база и месеци с плащани болнични?

# 863
Във връзка с детските надбавки от 25 лв. месечно - кога най-рано,  след изтичане на плащането на болничните в рамките на 315 дни, е удачно да се подаде молба за надбавки? Болничните ми с малко превишаваха изискването за минимален доход от 300 лв. на член и се питам - мога ли веднага след изтичане на последното плащане от НОИ за болнични, да подам документи в общината за надбавки? И колко месеца назад се взимат предвид, за да бъде изчислен този минимум от 300 лв.? Ще се вземат ли за база и месеци с плащани болнични?

Периода за база е 12 месеца назад

# 864
  • София
Най - рано, когато доходът на член от семейство падне под 300 лв. Смятай си всеки месец дохода на член от семейство и в момента в който получиш доход по малък или равен на 300 подай документи веднага. Взима се дохода 12 месеца назад и в него влизат и изплатените болнични.

# 865
Безкрайно ви благодаря за бързината,момичета.  bouquet  bouquet

# 866
  • някъде там
Предварително се извинявам,защото ще питам нещо,което със сигурност е коментирано,просто е невъзможно да се изчетът всички теми.
Самоосигуряващо лице съмИзтичат ми първите 315 дни болнични.Интересувам се каква декларация трябва да подам за майчинството за периода от тези 315 дни до 2 години?
Благодаря ви много предварително Peace

# 867
Предварително се извинявам,защото ще питам нещо,което със сигурност е коментирано,просто е невъзможно да се изчетът всички теми.
Самоосигуряващо лице съмИзтичат ми първите 315 дни болнични.Интересувам се каква декларация трябва да подам за майчинството за периода от тези 315 дни до 2 години?
Благодаря ви много предварително Peace

Ако не сте заварено положение попълвате Приложение № 3

# 868
  • някъде там
ДейзиГ,Благодаря  bouquet

# 869
Мами, имам питане.
'От 01/07/08 ще съм в болничен понеже съм с проблем. Искам да питам за  банковата сметка която трябва да посоча за да ми превеждат болничните. Аз си имам сметка, но доколкото разбирам трябвало и някаква бележка от банката или бъркам newsm78.  Аз такава бележка няма как да си взема понеже съм на легло и не мога да ида да си искам. Да знаете как се процедира в такива случаи?
И да питам тази сметка само за превод на болнични ли  трябва да е или обикновенна левова с/ка.

Общи условия

Активация на акаунт