Майчинството - счетоводно - 10

• 108 396
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 720
Би трябвало да приложите и удостоверение за семейно положение и там да пише и трите деца. Социалните би трябвало да имат връзка с есграон.
Да приложих и Удостоверение за семейно положение и членове на семейството, издадено ми от Общината. В него като членове на семейството са посочени само съпругът ми и двамата ми сина.
???

# 721
Сега момиченце ли имаш?

# 722
Благодаря за отговора!
Но на мен са ми превели 200 лв.
Какво трябва да направя сега?
Значи вече си попълнила и подала молбата.
Трябвало е да напишеш само второто дете в т.3.
Стики, благодаря много за отговорите.
Значи нищо не мога да направя. Съжалявам, че съм сбъркала  Cry
Винаги може да се поправят нещата!  Peace
Всъщност не съм сигурна точно как е трябвало да попълниш тази молба. Най-добре иди в Социалните и говори с директора. Обясни му каква е ситуацията и че вероятно си попълнила неточно декларацията. Обсъдете точно какво да направите.
Все пак си мисля че за твоя случай е точно въпросния чл.13 от Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца, който цитирах на предната страница.
(преди време имах подобен въпрос за родено четвърто дете като едното беше починало, питащата не ми е казала че съм сгрешила в съвета ми)
Успех и ни дръж в течение!  Whistling

# 723
Здравейте. Някой би ли ми отговорил какъв период от време трябва да се осигуряваш на по-висока заплата, за да получаваш повече през 9-те месеца след раждането?

# 724
Здравейте! Искам да ви попитам как трябва да процедирам в следния случай: В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 години, остават ми още 7 месеца, докато изтече отпуска. Искам да прекратя отпуска и да се върна на работа, но не във фирмата, в която работех преди раждането, а в нова фирма. Тъй като излязох в отпуск за 45-те дни преди раждането през октомври 2006 год., досега обезщетението в размер на 220 лв. се изплащаше директно от стария ми работодател, защото съм била в "заварено положение". Сега обаче когато започна работа в новата фирма, кой ще изплаща обезщетението ми, работодателя или НОИ? И вторият ми въпрос е кой трябва да уведоми НОИ за промяна в положението ми, аз или новия ми работодател? Благодаря ви предварително.   bouquet

# 725
Здравейте,мами!  bouquet
Искам да се обърна към вас с въпрос,който сигурно няма да затрудни скоро излезлите в майчинство.-Преди няколко дни излязох по майчинство(т.е. 45 дни преди термина) и осван болничния лист,попълних един документ,че съм съгласна НОИ да ми привежда парите по банков път.Този документ съм го попълвала и при излизане в обикновен болнични,а преди няколко месеца мисля че бях чела някъде из форумите,че освен болничните за майчинството се попълва и някаква молба.А когато попитах работодателят ми трябва да ли да се попълни и някакъв друг документ,ми бе даден категоричен отрицателен отговор.
За това искам да попитам вас-попълвахте ли някакъв документ при предаването на болничния за майчинство???
Благодаря ви предварително за отговорите! Hug

# 726
roro111,6 месеца преди да излезеш по майчинство(то започва 45 дни преди определеният ти термин). Wink

# 727
А когато бременната майка работи при двама работодатели как се процедира с болничните? Вадят се в два екземпляра и се представят пред всеки от тях или ...  ooooh!

# 728
Здравейте мами. Прочетох цялата тема - това което се коментира е много полезно. Благодаря на всички които отговарят.

Въпроса ми се отнася до месечните помощи за деца. Имам бебе на 1 година, от м. 02.2008 аз получавам обезщетението от 220 лв, а мъжа ми се осигурява на 400 лв, т.е. за тази година не минаваме границата от 300 лв. За миналата дохода ни на месец беше 620-650 лв. От кога имам право да получавам крупната сума 25.00лв?

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 18:20 от desito72

# 729
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте. Някой би ли ми отговорил какъв период от време трябва да се осигуряваш на по-висока заплата, за да получаваш повече през 9-те месеца след раждането?

Зависи колко повече искате да получавате като обезщетение

# 730
Здравейте! Искам да ви попитам как трябва да процедирам в следния случай: В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 години, остават ми още 7 месеца, докато изтече отпуска. Искам да прекратя отпуска и да се върна на работа, но не във фирмата, в която работех преди раждането, а в нова фирма. Тъй като излязох в отпуск за 45-те дни преди раждането през октомври 2006 год., досега обезщетението в размер на 220 лв. се изплащаше директно от стария ми работодател, защото съм била в "заварено положение". Сега обаче когато започна работа в новата фирма, кой ще изплаща обезщетението ми, работодателя или НОИ? И вторият ми въпрос е кой трябва да уведоми НОИ за промяна в положението ми, аз или новия ми работодател? Благодаря ви предварително.   bouquet

Пак сте в заварено положение и работодателят ви трябва да тегли обезщетението от НОИ.
Ако искате пак да излезнете в отпуск за гледане на дете до 2 год. трябва да попълните молба при новия работодател. Ако искате да работите ще получавате 50% пак след подаване на молба към работодателя

# 731
А когато бременната майка работи при двама работодатели как се процедира с болничните? Вадят се в два екземпляра и се представят пред всеки от тях или ...  ooooh!

Точно така. Ако трябва да се попълва някакъв формуляр се прави в два екземпляра за всеки от работодателите

# 732
Здравейте мами. Прочетох цялата тема - това което се коментира е много полезно. Благодаря на всички които отговарят.

Въпроса ми се отнася до месечните помощи за деца. Имам бебе на 1 година, от м. 02.2008 аз получавам обезщетението от 220 лв, а мъжа ми се осигурява на 400 лв, т.е. за тази година не минаваме границата от 300 лв. За миналата дохода ни на месец беше 620-650 лв. От кога имам право да получавам крупната сума 25.00лв?

Вадят се документи за доходите 1 година назад. Гледа се брутна заплата. Ако по ваши данни не стогате максимума можете да си подадете документите за детските

# 733
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Какви документи за необходими , за да прехвърля на майка ми, работеща по трудов договор, отпускът за отглеждане на дете до 2 години?  Благодаря ви ! Hug

# 734
roro111,6 месеца преди да излезеш по майчинство(то започва 45 дни преди определеният ти термин). Wink

Само че 6 месеца преди месеца на възникване на отпуска.
Дори да започва напр. на 25 юни болничния, базовите месеци са декември-май. (а не 25 декември-25 юни)

Общи условия

Активация на акаунт