Майчинството - счетоводно - 10

• 108 414
  • 1 472
  •   1
Отговори
# 975
 Някой може ли да ми отговори как да прехвърля майченството на бабата след 315-те дни на бабата, която е пенсионерка?

# 976
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Някой може ли да ми отговори как да прехвърля майченството на бабата след 315-те дни на бабата, която е пенсионерка?

Можете само ако е назначена на трудов договор към датата на прехвърлянето.

# 977

Какви документи в НОИ се попълват?

# 978

Какви документи в НОИ се попълват?

Майката попълва Приложение 12 към работодателя си
Бабата попълва приложение 3, 7 и 12 към своя работодател + документ за номера на банковата си сметка издаден от обслужващата банка

# 979
  • Sofia
Имам следния въпрос:
От месец юни съм в майчинство - 315 дни. Доколкото разбирам изплащането му зависи от това как работодателят ми превежда осигуровките. Не ми е съвсем ясно - какво точно превежда той за мен? Нали съм осигурена и редовно съм си плащала осигуровките, а фирмата досега също е плащала всичко редовно.

И по-важното - след като моето майчинство зависи от осигуровките на фирмата какво ще стане, ако след 1-2 месеца фирмата реши да преустанови дейността си? (доколкото разбирам има такава вероятност) Аз ще си получавам ли 9-те месеца майчинство на сумите, върху които съм се осигурявала досега, въпреки, че фирмата вече няма да съществува и няма да плаща осигуровки?

# 980
Имам следния въпрос:
От месец юни съм в майчинство - 315 дни. Доколкото разбирам изплащането му зависи от това как работодателят ми превежда осигуровките. Не ми е съвсем ясно - какво точно превежда той за мен? Нали съм осигурена и редовно съм си плащала осигуровките, а фирмата досега също е плащала всичко редовно.

И по-важното - след като моето майчинство зависи от осигуровките на фирмата какво ще стане, ако след 1-2 месеца фирмата реши да преустанови дейността си? (доколкото разбирам има такава вероятност) Аз ще си получавам ли 9-те месеца майчинство на сумите, върху които съм се осигурявала досега, въпреки, че фирмата вече няма да съществува и няма да плаща осигуровки?

По врем на отпуска в размер на 315 дни и отпуска за гледане на дете до 2 год. се дължат здравни осигуровки.
НОИ чака първо изтичането на съответния месец, после превеждането на всички осигуровки от фирмата и след това подаването на декларация образец 1 за персонала.

Има документ, който се подава при ликвидация или несъстоятелност на работодателя / ако случая е такъв/.

# 981
Здравейте  Laughing
ето го и моят въпрос:
Ако детето не е прието в ясла има ли начин майката да го гледа още една година и да си запази работното място ?

# 982
Здравейте момичета  Hug
 Благодаря ви ,че ви има и помагате на толкова много мами като мен, които са на ТИ със счетоводството  newsm78

Аз имам два въпроса: От февруари месец 2008 до юли се осигурявам върху заплата 500 лв.Болничният-  45 дни преди раждане ми започва от 04.08.Колко ще взимам през първите 9-т месеца?

Вторият ми въпрос е във връзка със здравната осигуровка, която се плаща по време на целият период на майчинството.Аз работя във фирмата на едни приятели, преди 2г. ме помолиха да стана съдружник- искаха да  регистрират фирмата като ДЗЗД. Казаха ми, че аз аз ще съм си като на трудов договор просто да им свърша услуга,защото им трябва доверен човек...Съгласих се.Сега обаче като забременях и ще излизам в майчинство ме уведомиха, че аз трябва да си плащам всеки месец здравната осигуровка до края на майчинството.Кажете ми това редно ли е? Не се ли поема от работодателя тази осигуровка..

# 983
  • София
Здравейте! Имам едно такова притеснение...Ако случайно заради непрекъснатия болничен по време на бременността ме уволнят от работа Sad ще продължа ли да си взимам обезщетенията докато родя, а и след това по време на майчинството? Имам предвид дали ще получавам сумата, на която съм осигурявана последните 6 календарни месеца преди да изляза болнични, а не минималната помощ от 220лв?

# 984
<a href="http://www.hrastalak.com/genko0" target="_blank" style="color: red; font-family: Comic Sans MS; font-size: 20px; background-color: black;">Здравеите Моми4ета намерих 1 много хубав саит само цакнете на надписа</a>
 Twisted Evil Twisted Evil

# 985
Здравейте  Laughing
ето го и моят въпрос:
Ако детето не е прието в ясла има ли начин майката да го гледа още една година и да си запази работното място ?

Имате предвид след 2 годишна възраст ли?

# 986
Здравейте момичета  Hug
 Благодаря ви ,че ви има и помагате на толкова много мами като мен, които са на ТИ със счетоводството  newsm78

Аз имам два въпроса: От февруари месец 2008 до юли се осигурявам върху заплата 500 лв.Болничният-  45 дни преди раждане ми започва от 04.08.Колко ще взимам през първите 9-т месеца?

Вторият ми въпрос е във връзка със здравната осигуровка, която се плаща по време на целият период на майчинството.Аз работя във фирмата на едни приятели, преди 2г. ме помолиха да стана съдружник- искаха да  регистрират фирмата като ДЗЗД. Казаха ми, че аз аз ще съм си като на трудов договор просто да им свърша услуга,защото им трябва доверен човек...Съгласих се.Сега обаче като забременях и ще излизам в майчинство ме уведомиха, че аз трябва да си плащам всеки месец здравната осигуровка до края на майчинството.Кажете ми това редно ли е? Не се ли поема от работодателя тази осигуровка..

Ако ви осигуряват върху точно 500 лв. аз ви изчислявам дневно обезщетение от 18,64 лв. После тази сума се умножава по броя на работните дни за месеца за който ви се плаща. Например за август ще ви платят за 20 дни.
По принцип е за сметка на работодателя, но сумата не е голяма - 3,6% върху 240 лв. или 8,64 лв. на месец

# 987
Здравейте! Имам едно такова притеснение...Ако случайно заради непрекъснатия болничен по време на бременността ме уволнят от работа Sad ще продължа ли да си взимам обезщетенията докато родя, а и след това по време на майчинството? Имам предвид дали ще получавам сумата, на която съм осигурявана последните 6 календарни месеца преди да изляза болнични, а не минималната помощ от 220лв?

Ако болничния ви е непрекъснат не могат да ви уволнят. Можете да си изкарате без проблем до края на отпуска за гледане на дете до 2 год.

# 988
Здравейте  Laughing
ето го и моят въпрос:

Имате предвид след 2 годишна възраст ли?
да

# 989
Здравейте,

Бременна съм в първия месец и работя на безсрочен трудов договор от 12 години. Работата ми е свързана с много стрес и бих искала да изляза в майчински колкото се може по рано. Извинявам се, ако не съм формулирала добре въпроса си, но нямам понятие какви документи са необходими и въобще не съм наясно. Благодаря предварително за отговора.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт