Отговори
# 90
# 91
  • София
Нещо не мога да разбера какво точно толкова те ядосва? На 6 м. взеха кръв на бебока ми и хемоглобинът му незахранен е 133 - това са резултатите от изследванията, нищо не си измислям и не разбирам защо те дразни?

# 92
# 93
........

Последна редакция: вт, 10 яну 2006, 19:37 от donq_Margarita

# 94
  • София
Какво защо? newsm78

# 95
  • Стара Загора
Eлена, ако във форума имаше само компетентни мнения, както ти се иска то просто нямаше да има нужда от него. Всички щяхме да сме едни компетентни и по цял ден щяхме само да си мерим...сутиените  Tired

Тук пишат всякакви хора, и такива които искат съвет, и такива които търсят утеха или ги вълнува някакъв въпрос, или такива които могат да отговорят на въпросите и да предложат някакво решение на проблемите изхождайки от своя опит или познания.
Това все пак е форум за майки, а не за дипломирани консултанти по кърмене, акушерки или неонатолози.

Та в този ред на мисли анкетата си е съвсем на място. Не съм аз автора и, но за мен данните от нея потвърждават прочетеното из други източници, че късното захранване не е причина за ниско съдържание на ХБ в кръвта.
А и резултатите от 130 изследвани бебета са си направо статистика, нищо че не са поместени в медицинска дисертация Wink

# 96
  • София, Младост 2
Аз лично смятам анкетата за много полезна и окуражителна. Защото е естествено да се притесниш, когато на консултацията ти кажат, че ако не даваш сокче от 40-тия ден, детето ще получи анемия и резултатите на 6 месеца ще са катастрофални. И дори майката да попита за източник за повече инфо по въпроса, най-много да отнесе някой скандал, но не и да получи съвременна информация. В такъв случай какво й остава - да разпитва познатите си как е било при тях. И тъй като от познатите й майки кърмачките са най-много 2-3, ако има и толкова, което никак не може да се нарече представителна статистика, анкетата тук дава доста добра представа. Естествено, въпросът за доверието си остава - дали всеки е дал верните данни, но аз лично нямам притеснение по въпроса - има както тревожни резултати, така и гранични, а не само перфектни.
Надявам се това да е хвърлило светлина каква е целта на анкетата - както с всички материали и мнения във форума, целта е една - окуражаване и помощ.

# 97
В интерес на истината, тогава пуснахме 3 анкети - тази, търсеща зависимост между изключителното кърмене до 6м и хемоглобина; във форума за хранене с адаптирано мляко има анкета търсеща връзка между храненето с адаптирано мляко и хемоглобина на 6м; във форума на майките пуснах анкета, търсеща връзката между захранването и хемоглобина изобщо, независимо от получаваното мляко през първите месеци. Пуснах я там, за да я видят всички майки - и кърмещите, и хранещите с адаптирано мляко. Но след няколко месеца модератор на онзи форум прецени, че не й е там мястото и вече я виждате в нашия форум, където  определено няма да я видят много майки, хранещи с адаптирано мляко...

Както и да е, идеята беше да се види от практиката верни ли са тия постоянни обвинения от други майки и от педиатрите, че изключителното кърмене и късното захранване са заплаха за хемоглобина на детето. И както е видно практиката сочи друго... За мен лично, резултатите са много говорящи, понеже и аз смятах, че изключително кърмените бебета е нормално да имат по-нисък хемоглобин на 6м, а всъщност се вижда, че няма особена разлика в резултатите с бебетата, хранени с адаптирано мляко, дори може да има лек превес в полза на кърмените бебета. Анкетата за захранването пък показва ясно, че то не влияе върху хемоглобина - резултатите са почти еднакви и при ранно и при късно захранилите майки.

Това е Simple Smile

# 98
10x и респект...

# 99
Ето и нашите резултати: Захранена на 5 месеца - 122! Много съм щастлива, защото аз съм с нисък хемоглобин.  Simple Smile

# 100
# 101
Нашият хемоглобин е 103 на 6 навършени месеца   Sad- захранен предишния ден с 2 лъжички пюре. Знам, че сме в нормата и че не е проблем, но сме към долната граница и малко ме гложди отвътре  Sad

# 102
Нашия е 109 ,но аз не се притеснявам очаквах да е по-нисък,вече почнахме с елдата:)По-интересно ми е сега какво ще каже педито , според която кърменето до 6-ия задължително причинява анемия.

# 103
  • Варна
Да се добавим и ние в тази тема.
На 5.11 Ивчо стана на 6м, през които с изключение на един-два неуспешни опити от страна на тати да му даде вода е бил само на кърма.
Хемуглобинът му е 126.

# 104
уф, нашият хемоглобин на 6 мес. е 102!!! малко съм стресната, защото педката (не е фен на изключителното кърмене  Close) по телефона току-що ми каза, че детето ми е с анемия!!!

можете ли да ме успокоите с някакви по-ведри статистики или сведения??? много ми е кофти! (простете, че се оплаквам, но все нанякъде трябва да избие)

Общи условия

Активация на акаунт