Телешко,свинско,агнешко!?

• 1 765
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • София
аз не виждам смисъл да се изчаква до годинка , според мен ехубаво да даваш телешко , защото има желязо , а детето ти се нуждае от това -докъм края на 7 месец, началото на 8 детето трябва да яде почти всичко / без цитрус , ягода и другите силни алергени/.

е, то ако е само за едното желязо, може да се набави и от другаде освен от телешкото....Wink

# 16
На около 7 месеца децата ми ядяха вече всички видове месни и рибни пюрета. При това всеки ден, защото не харесваха зеленчуковите. Повярвай, в тези пюренца има толкова малко месце, че трябва да си страшен гастроном, за да го усетиш. Нито е мазно, нито е тежко.

# 17
  • Mediterraneo
Ами то има в готовите около 5-10% месо....което си е почти нищо...според мен можеш да даваш всякакво ...Wink

Точно. Вие като чуете пюре със свинско, да не си представяте два пръста тлъсто месо  Rolling Eyes
Когато започнах захранването с месо, дадох от всички видове. До годинката беше запозната с всички вкусове, включително черен дроб и риба.

# 18
Изчакай да стане на 9 месеца и давай всякакви месца. Рибата на Семпер е страхотна. Децата я харесват обикновенно.

# 19
Все още не съм давала свинско месо на малката ми дъщеря. На 1г.8м. е, но ми се струва че е тежко месо.

# 20
Ами то има в готовите около 5-10% месо....което си е почти нищо...според мен можеш да даваш всякакво ...Wink

Точно. Вие като чуете пюре със свинско, да не си представяте два пръста тлъсто месо  Rolling Eyes
Когато започнах захранването с месо, дадох от всички видове. До годинката беше запозната с всички вкусове, включително черен дроб и риба.
Съгласна съм с тези мнения Wink,аз също давах всякакви месни пюрета.В последователност-пилешко,пуешко,заешко,телешко,свинско,черен дроб и риба Peace

# 21
Преди годинката въведох пилешко,пуешко,заешко и телешко.
След годинката -риба.
Свинско и агнешко все още не съм давала.И може би сега в топлото ще се въздържа.Чак на есен ще ги прибавя към менюто Simple Smile

# 22
Агнешкото се препоръчва като едно от първите меса - след 6 м. а телешкото е след 7-8 месеца - съдържа доста желязо. Свинското по късно ,но  преди годинка , риба нетлъста също (сиомгата е 1 година)

# 23
Агнешкото беше второто месо, което въведох, след пилешкото - на седем навършени месеца .
След него телешкото - в осми месец, а рибата в девети.
Лично аз свинското ще въвеждам наесен, след около 4 месеца, първо защото в жегите свинско не върви и второ по нищо не превъзхожда месата, които съм въвела до сега.

# 24
  • Стара Загора
Изчакай да стане на 9 месеца и давай всякакви месца. Рибата на Семпер е страхотна. Децата я харесват обикновенно.
точно така-моята дъщеря обожава рибните и  всякакви местни пюрета и манджи Peace

# 25
Откакто започнахме да се захранваме с месни пюрета, около петмесечна  възраст, вече не яде зеленчуковите. Давам й всеки ден само месни, рибните на "Ганчев" ги харесва, яде ги от шестмесечна възраст, само свинско още не съм й давала, но скоро мисля да пробвам. Рибата и телешкото са полезни, не лишавай детето от тях.

# 26
Телешко и свинско се предлагат между 8 - 10 месец, за агнешкото е добре да е след 9-ия, тъй като е алерген. Рибата също.

# 27

Оттук нататък е подходящо всяко месо, което отговаря на две условия:
- крехко
- без мазнини

Може телешко, свинско или агнешко - без значение на реда на предлагане.

Свинско може да се предложи от 8-10 м. Има незаслужено лоша репутация - от гледна точка на детското захранване и хранене има важни ползи. Няма основание да се изключи напълно от детското меню. Предлага се не много често.

Телешкото е първи или втори вид месо в различни схеми на захранване. 9 м. е напълно подходяща възраст. Предимството му е по-високото съдържание на хемово желязо в сравнение с птичето месо (около 2-3 пъти повече), но е по-трудносмилаемо.

Агнешкото също е подходящо месо, въвежда се 7-10 м. Достатъчно условие е да бъде крехко. В повечето схеми на захранване се предлага като един от първите видове месо заедно с птичето и телешкото. Слаб алерген според повечето специализирани източници.

Рибата може да се включи около 2 месеца след захранване с основните видове месо. Например около 10 м., ако захранването с месо е започнало около 8 м. Счита се за силен алерген, но проучвания доказват, че почти половината от рибните алергии са към конкретен вид риба, а не изобщо. Освен това рибната алергия рядко се израства, така че възрастта не е определящ фактор от гледна точка на опасността от алергия. Има ценен хранителен принос в детското меню.

# 28
  • Гърция
Ние се захранихме с месо на 6 навършени месеца. В Гърция почти няма бурканчета, а и не се препоръчват от педиатрите. Първо дадох пилешко след това телешко. Педиатъра ни каза, че вече може да дам и останалите меса, включително и свинско, разбира се да не е тлъсто. Риба след като направи годинка. Явно в различните страни захранват по различен начин. Например тук се дава месо всеки ден, до навършване на една година.

Общи условия

Активация на акаунт