Отговори
# 225
Alokazia, в сайта на НОИ болничните се виждат в сектора "Справки", който се намира в менюто от ляво. Ипращам ти и линк:

https://benefits.nssi.bg/EGN/

След като попълниш ЕГН и ПИК ти излизат списък със всички неща.

# 226
Ясмина да педи ми каза да даваме по толкова на денонощие заради фонтанелата  newsm78 защото била обезводнена и аз сега се шашкам да не и стане нещо като не пие вода.
Vanyivan и аз не я насилвам, като лапне шишето и почва да се мръщи и плюе и аз спирам да и предлагам, а иначе ако се излъже да глътне малко и почва да  и се повдига направо  Cry
Милени мерси за идеята ще пробвам  Peace  Hug
Хем си мисля че бебето ако е жадно и обезводнено ще пие вода, хем пък че може да и е гаден вкуса и затова да не пие пък да има нужда наистина. а захар хииииич не ми се дава  ooooh! ooooh! ooooh!

# 227
  • In someone's dreams
Aquariel, няма да ти хареса това, което ще напиша, но водата я давам все още със захар, но не една чаена лъжичка, както препоръчват, а една непълна лъжичка за кафе слагам на 120 мл вода, колкото да обърне вкуса на водата. Иначе и моят се мръщи и не я иска. И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО я давай топла, иначе 200% няма да я иска, а може и да я разболееш. Ще свикне да пие, успех  Peace

Абе момичета, хитри лисичета са тези бебета, а са само на няма и два месеца. Хриси го слагаме по коремче всеки ден по няколко пъти и на него нещо не му се нрави това упражнение, макар да си държи главичката стабилно. И хоп .... какво виждаме с татко му преди два дни - нашият юнак се обърна от корем на гръб и с една доволно ухилена физиономия. Отначало си помислихме, че го е направил случайно, ама ..... не. Сега и дума не може да става да стои по корем - веднага се обръща по гръб. А заради пъпчето педито каза, колкото повече стои по корем по-добре. Луда работа  Crazy Сега го разнасяме в поза летящ самолет, поне малко да се доближим до коремното лежане  ooooh!

Последна редакция: вт, 27 май 2008, 11:47 от Milenni

# 228
Милени въобще не бях се сетила че ще иска да е топла  ooooh! аз я давам студена на стайна температура. Ох тая захар хич не ми се дава  Sick
Благодаря мното за съветите  Heart Eyes Hug

# 229
От 06:30 насам Дани спи по 30 мин. после се събужда и почва да мрънка....бутам му цицата в устата,цока малко и заспива!След 1 час пак същото Confused От 3-4 дни ни свърши Инфакола коликите го тормозят много Confused Пратили са ни кулет от Англия още миналата седмица,ама тия от пощата  #Cussing out никакви ги няма!

Ясмина и аз имам проблем с болничния(последния от педиатърката) Объркала е нещо дните и счетоводителката ми го върна....ако мога днес ще ходя да ми го оправя Peace Тя уж смята дните от деня на раждането...обаче е объркала!

Ние още сме на олио....купих млякото на Мустела,мазах го 4-5 дни с него кожата му стана толкова суха ooooh! а на ушите меката част се белеше!за кърменето нямам никакви притеснения да го правя навън.....той моя кат ревне или като се разхълца това е единственото спасение Mr. Green

За срещата....моето предложение е за петък следобед (по някое време)Казвайте дали ви е удобно Peace

# 230
  • Варна
Здравейте!

Ний след вчерашния ужасен ден, днес засега /пу-пу/ май сме по-добре. Вчера малката би всякакъв рекорд, от 9 сутринта като се събуди, заспа чак в 10.30 вечера  Shocked и то с много помощ от наша страна /накрая я измих под метлата, което помага против уруки, може да звучи като бабешки деветини, но не ми остана друго какво да пробвам, и направих и това. Малко след това заспа, незнам от метлата или просто щото вече едва гледаше.../ се събуди в 1.30, но аз докато отидох до банята да се измия тя отново беше отнесла плувката, след това се събуди чак в 5.30, сукна съвсем малко, повечето време се напъваше и пръцкаше и отново заспа до 9 часа. След това ядохме пак по неспокойния начин, дърпа, пуска, опъва краката, мята ръцете, незнам какво хапна въобще, но сега пак заспа ПУ-ПУ-ПУ, ох май я урочасах събуди се с рев - тъпите колики сигурно #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Днес тук е облачно, чакам с нетърпение да напече и излизаме на въздух,
Сисе, ще идваш ли при Радославова и ще се виждаме ли???

# 231
veni-b сега влизам във форума и видях че си писала да се видим днес ,но аз бях с малката на консултация  и сега се прибрах ме.Няма нищо ще се разберем за друг ден нали  Grinning

tanzen с теб ще се разберем някой ден следобед аз нямам претенции кога ще се срещнем.А да те питам ти в събота ще бъдеш ли в Селената?

# 232
Милени въобще не бях се сетила че ще иска да е топла  ooooh! аз я давам студена на стайна температура. Ох тая захар хич не ми се дава  Sick
Благодаря мното за съветите  Heart Eyes Hug
Здравейте и от мен, рядко се включвам, но да дам същия съвет за водата. Aquariel, знам, че трябва да се дава на телесна, а не на стайна температура. Лили пийва по 50-60 милилитра на денонощие, ако съм по-настоятелна ще пие и още и също е на кърма изцяло. Може в началото малко да се мръщи, но като преглътне веднъж после си изпива по десетина милилитра. Има едни топлилки на "Авент", които поддържат постоянна температура на сложеното в тях шише и няма проблем да са включени денонощно. Аз използвах такава за баткото да му топля АМ, а сега я използвам за водичката.  Peace Simple Smile 

# 233
  • Стара Загора
Здравейте и от нас, отдавна не съм се включвала ама пък чета редовно.
За водата и аз щях да пиша ама видях че сте ме изпреварили Wink Поли също не иска да пие нищо което не е топло, нито вода, нито чай. Ние сега чакаме нашия тати и ще ходим до педито, че съм събрала много голям списък с въпросчета, уж дребна работа ама като влезе мухата в главата #Crazy вие знаете как е, по-добре да питам, че да съм спокойна.
Хеленблонди, ние по принцип си се храним по почти час, ако се наяде за 30-40мин направо е рекорд. В началото си мислех, че не ми достига кърмата, после че тече много бавно млякото или че просто начина й на ядене е такъв, а накрая вече че е от всичко по малко. През деня яде по-бързо, но задължително последното ядене е около час и половина, в началото си изцоква за 5-6 мин и после си спи на гърдата и си цока за кеф, а през известно време млякото пак си теква и тя си го изсуква. Но не е било някой път да заспи ако я махна от гърдата и да е преди 11, а после си спи поне до 3, а снощи до 5. Аз продължавам да си пия лактогонния чай обаче и да се наливам с течности, защото и мен много ме е страх да не би да не й достига особено пък като суче толкова дълго, на моменти се вкарвам в страшни филми да не би нещо да не е наред, ама тъпо и упорито продължавам да си я държа на цицата Rolling Eyes
Стана малко дълго, бягам. Целувки от нас

# 234
  • Варна
Aquariel а педиатърката лично видя ли фонтанелата? Има ли детето други признаци на обезводняване - плаче без сълзи, отпусната, тъмна урина, сухи лигавици?

Milenni наистина няма бозайник, който да не пие вода, в това число и хората, НО при нас става въпрос за периода, когато бебетата са САМО на кърма. Иначе когато са на твърда храна водата е жизнена необходимост.  Peace

На мен лично факта, че бебетата се мръщят и противят на водата ми говори достатъчно за нейната необходимост. А и както виждам доста майки прилагат какви ли не хитрости да накарат бебето да пие вода.

А това, че някои приемат вода може да се обясни със следните причини: гладни са и лапат всичко, което им попадне (пробвайте вместо вода между храненията да кърмите пък да видим дали бебчо ще откаже и ще ревне за вода); искат да се успокоят и пиенето от шише е единственото, което в момента им се предлага.

Пак не искам да натрапвам мнението си, само искам да успокоя майчетата на бебетата, които не пият вода.

sisee какво точно е объркването в болничния лист?

за срещата в петък съм съгласна

# 235
добър ден   bouquet
Днес моя мъж има ден ден става на 26 год. желая му да е жив и здрав и все така всеотдаен съпруг и баща ! Обичам те мило !!!
по-този повод ви черпя по-една бира за кърма  Joy Joy Joy

# 236
С Дани ходихме до пощата да си вземем Инфакола.....пак го почваме,че не са ни минали коликите Peace Дани беше в кенгуруто-нали не иска в количката Tiredне мога да повярвам,че заспа в него,прав Shocked малко се притеснявам,че слънцето го напича Rolling Eyes слагам му шапка,мажа му лицето,ръцете и краката...нали не е много опасно това,което правя?
Разбрах от други майки,че не съм единствената,която спи с бебето си....има много други бебета такъв модел Grinning

Ясмина сбъркала е деня в който трябва да се явя на работа...с един ден мисля newsm78 не е сметнала точно дните!Утре ще ходя да го оправя хем ще се засечем с alokaziq там Grinning

# 237

Разбрах от други майки,че не съм единствената,която спи с бебето си....има много други бебета такъв модел Grinning

и ние сме такъв модел  Joy Joy Joy ама не че детето не иска да спи в креватчето ми на мен така ми е по-лесно  Peace

# 238
  • Пловдив
Здравейте,мили момичета!
Извинявайте,че ви нахлувам в темичката аз съм от февруарките,но понеже следя как се бори Станиславчо,реших да изпратя много кураж ,сили и прегръдки на Барби,защото стига вярата да е силна,всичко ще се нареди накрая.

Покой и на вашите ангелчета,кураж на майчиците им!

Поздрави на всички и хубав ден!!!

# 239
  • Някъде на път....
cenitelkata, да ти е жив и здрав мъжа! И много да те слуша!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт