Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - част 3

• 61 469
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
liana имам аналога под марката fujitsu и мога да ти кжа че ще останеш доволна на 100%,още повече че 14ката е в друг ценови клас.

mamma didi ..взимай го не му мисли,ако се връзваш може да те убедят че и 18 ще ти дойде добре Laughing,ние имаме FUJITSU / INVERTER  ASYA / AOYR 12 LCC  и мога да кажа, че спокойно се справя и  с 40 м2 лято и зима

# 46
  • София
Мили мами, нямам време да прочета другите теми, за което се извинявам, но виждам, че сте доста компетентни и можете да ни помогнете в избора на добър и не много скъп климатик (а може би два). Става въпрос за ново строителство (засега без ТЕЦ), т.е. климатикът не е само за охлаждане, но и за отопление. Всекидневна с кухнениски бокс - 21-22 кв, спалня- 17-18 кв., североизточно изложение. Благодаря ви предварително   bouquet

# 47
mamma didi, тук не става за обеждаване или презастраховане, както правят някои фирми, предлагайки доста по-голям климатик за дадено помещение. Климатикът, на който сте се спрели ще ви върши работа въпросът е, колко икономичен ще бъде, ако не насмогва  Thinking 3 кв. не са много - така е, но в крайна сметка хората не пишат документация и препоръчителни квадратури просто така. Фирмите, занимаващи се с климатична техника, са монтирали 100-тици такива климатици и мисля, че могат да преценят дали този ще ви е ок ( зависи си от конкретната ситуация, каква Т очаквате през зимата, през лятото, колко топъл е по принцип апартамента ). В крайна сметка вие решавате, въпросът е, че има фирми, които не дават гаранция при закупуването на неоразмерен климатик или по-точно гаранцията не важи, след като са ви предупредили, че е малък за вашето помещение ( някои фирми, може и да не го споменат, но при евентуален проблем, да не се окаже, че сте в безизходица ). Пак казвам климатикът ще ви върши работа за охлаждане.
sise_to, височина, изолация, дограма, прозорци ?

# 48
  • Варна
Благодаря, Stra4iatela !   bouquet Ще взема под внимание всичко което ми каза дотук.
Затова и се обърнах за съвет към Вас, защото първо нищичко не разбирам и второ, мъжа ми също не е от разбирачите, но с тая разлика, че е прекалено доверчив на всички други, но не и на мен разбира се. Ще направя всичко възможно да го убедя да вземем подходящия климатик ( някой от тия, които вече ни препоръчахте).

# 49
  • София
Височината е 2.50, изолацията е външна, дограмата е пвц, пред всекидневната има тераса.

# 50
помогнете ми за избор на климатик за кухня хол и трапезария в едно помещение 24 кв 260 см височина вътрешна изолация на външните стени Изложение изток-запад на запад тераса на изток големи прозорци пвц дограма Ще се ползва и за отоплени и за охлаждане Искам да е по- безшумен За цена максимум 3000лв но ако има нещо добро за 2000-2500 няма да е лошо

# 51
carina2006, за вашето помещение и този бщджет можете да си купите нещо наистина добро, като : MITSUBISHI HEAVY/ INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) SRK / SRC 35 ZG-S ( 1680 лв. ),  MITSUBISHI HEAVY/ INVERTER (ВИСОК КЛАС) SRK / SRC 35 ZGX-S ( 2270 лв. ), TOYOTOMI / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) TAN / TAG A 32 IV ( 1670 лв. ), TOYOTOMI / INVERTER (ВИСОК КЛАС) TAN / TAG A 10 HWI ( 1890 лв. ), DAIKIN / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) FTXS 35 D / RXS 35 D ( 1800 лв. ), DAIKIN / INVERTER - ПОДОВ (СРЕДЕН КЛАС) FVXS 35 FV / RXS 35 F ( 2080 лв. ) - давам ти най-тихите варианти.

# 52
sise_to, за 21-22 кв.м. - MITSUBISHI HEAVY/ INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) SRK / SRC 25 ZG-S ( това вие малко на границата ), TOYOTOMI / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) TAN / TAG A 32 IV, FUJITSU / INVERTER ( СРЕДЕН КЛАС) ASYA / AOYR 9 LCC, CHOFU / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) RA 1231 PVU SERENO, DAIKIN / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) FTXS 35 C / RXS 35 C, DAIKIN / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) FTXS 35 D / RXS 35 D
За 17-18 кв.м. - MITSUBISHI HEAVY/ INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) SRK / SRC 20 ZG-S, ТOYOTOMI / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) TAN / TAG A 28 IV, FUJITSU / INVERTER ( СРЕДЕН КЛАС) ASYA / AOYR 7 LCC, TOSHIBA / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) RAS SAVE / SKVE 10, CHOFU / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) RA 0931 PVU SERENO, DAIKIN / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) FTXS 25 C / RXS 25 C, DAIKIN / INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) FTXS 20 D / RXS 20 D

Тандури, това ни е ясно нас с Шани... Не знам какво става, но в тази тем идват само, хора избиващи комплекси на тема " как може жени да разбират от техника ", както виждаш се опитвам да не обръщам внимание, но... те пълнят темата #2gunfire

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 18:04 от Stra4iatela

# 53
Дами ,ще ми дадете ли фирми за монтаж на климатици от който наистина сте доволни (говоря за чист и хубав монтаж) от Шани мнение на искам защото точно нейната фирма ми направи такива дупки в дома на времето ,че котка можеше да мине и два дена трябваше да чистим.Излишно е да казвам че с тези GSM  не можеш да откриеш съответния монтажник след 1,2 год ..просто номера е сменен.а колко добре работеха последните Whistling

# 54
Renault, в крайна сметка ти съвет ли искаш, на специалист ли се правиш или просто се опитваш да се заяждаш плачейки си за бан? Питам, за да знам дали да си правя труда да те предупреждавам, за да не си губим взаимно времето.
Ако целият този фарс, който разиграваш е само за да ни кажеш от коя фирма не си доволен, мисля че си си загубил времето да се регистрираш само.

# 55
понеже ,виждам накъде отиват нещата..ще го кажа направо..
исках лично мнение за климатик от хора които са ползвали конкретен модел и са доволни,не просто модели които можеш и сам да избереш в техномаркет  САМ.
И така попаднах на "Величието  в бранша" ШАНИ,която се слави като голям разбирач.Проблема дойде от там че точно нейния мъж( предполагам ),беше този който ме набута с такива климатици..Да поясния съответния господин дойде, огледа дома ни и заяви "тези климатици гарантирано ще ви топлят",след месец се обадих и му казвам ,че положението с топленето е плачевно ,не мога да достигна 20 градуса.След като дойде започнаха приказки от сорта.."ама то топлото е нещо относително,за някой топло е 20 градуса за други 25 е студено.ама това ама онова..след като точно преди месец се кълнеше, че  въпросните климатици ще достигат и 25 градуса.
Сега обаче след натрупан опит вече съответните хора станаха големи специалисти и дават акъл под път и над път.Така,че мили дами винаги имайте едно на ум и не се доверявайте напълно на хора,които форума за скрита реклама.

# 56
Като начало, ако си недоволен от фирма, има си тема където можеш да споделиш тази информация, но да кажем, че си решил да я споделиш тук. След като знаеш коя е Шани, знаеш коя е фирмата, знаеш кой е мъжът и, недоволен си, но "уж" влизаш да питаш за съвет, а директно подхвашаш темата за фирмата на Шани, за мен това си е целенасочено заяждане.
Можеш да споделиш от коя фирма си недоволен, но няма нужда да създаваш конфликт с определени потребители и ако получиш бан, то няма да е заради първото, а заради второто.
Ако имаш нещо да кажеш на Шани - има си лични, а както разбирам имаш и телефон на самата фирма. Ако искаш да споделиш, че си недоволен от фирмата- пиши в темата с оплаквания, но да ми разиграваш циркове, че искаш съвет за нещо, като очевадно целиш да се драчиш с Шани, няма да стане!

# 57
  • о`майна лунна нощ е
dkolov - на следващият такъв пост рискуваш да те изметат от форума. Съобразявай се с правилата и уважавай модераторите. Те са тук, за да контролират, а не за да философстват или да разбират от всичко.
Уизи, Рено - излизате от рамките на добрия тон!

Извинявам се за спама.

По темата - мъжът ми ще се прибере чак утре. Най-рано в неделя ще може да се включи със съвет и мнение по някои въпроси, доколкото може да бъде полезен.

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 23:19 от vesi_vas

# 58
Бях се зарекъл да не пиша нищо тука ама ам това направо преля чашата. След като нищо не разбираш от климатици как модерираш- оставяш някой друг да ги наглежда ли.  Аз лично ако съм на твое място бих избрал два варианта:
1. Или бих започнал да разбирам от климатици
2. Или бих си намерил тема дето рабирам от нея за до мога да я модерирам успешно.

Когато човек пише е хубаво да се научи и да чете.
Не знам в какви форуми сте писал досега, но явно представите ви са доста объркани. Като начало функцията на модератора Е САМО да следи за спазване правилата на форума( за справка, виж Правилата), а не да коригира съдържанието на постингите на потребителите. Всеки потребител носи сам отговорност за това, което пише, както и потребителите, които следват съветите му носят сами отговорност за последствията. Форумът е трибуна за изказване на мнение, това кой ще следва това мнение или не трябва всеки здравомислещ с глава на раменете си да  преценява.
Второ, както вече са подчертали, аз съм модератор на Нашият дом, не конкретно на тази тема и повярвайте ми, от целият форум най-малко удоволствие ми прави да се занимавам именно с нея, за съжаление ми се налага.
Трето, като толкова не ви харесва нито темата, нито форума, нито моето модериране има моментален вариант за решение на всичките ви проблеми, това ви е второ предупреждение за проява на неуважение към модератор.

Уизи, не става въпрос за женска солидарност( много потребителки може да ти се оплачат от обратното), а за това дали да се влиза с шут през вратата или да отвориш като натиснеш дръжката. Всеки, който влиза по първият начин няма да бъде посрещнат добре, мисля е ясно на всеки, независимо от това дали е мъж или жена.

И пак, за пореден път- ПИШЕТЕ КОНСТРУКТИВНИ И ПОЛЕЗНИ МНЕНИЯ, А НЕ НАПАДКИ И ЗАЯЖДАНИЯ НА ДРЕБНО!
Ако толкова енергия, колкото влагате в това да се заяждате конкретно с мен и тези в темата, бяхте вложили в това да сте полезни на  хората, които имат въпроси в нея, досега да си бяхте изградили репутация наистина на хора, които внасят нещо полезно! В момента единственото, което постигате е да обръщате потребителите с/у себе си с тези заяждания.
И аз съм търпелив човек, но не безкрайно.

# 59
  • Sofia
За последно:
Темата е за съвети. Те не задължават.
Който иска професионална реализация и тематични спорове КОНКРЕТНО с някого, да си го гони из специализираните форуми.
Мнения са добре дошли, заяждания - не. Тълкуванието е на модератора, независимо от личната ви преценка.
Недоволните - имат свободен избор. Доволните - също.
Нееднократно декларирах, че специалистите са добре дошли, но темата няма да се превръща в арена за битки.
Правилата на форума са факт, независимо от свободната им трактовка от някои потребители.
Циркове с непрестанни декларации от модове и админи няма да правим. Мисля, че сеира в предишните теми бе достатъчен. Ако някой има потребност да разгледа останките там. Може да са му от полза за ориентиране в обстановката.

Общи условия

Активация на акаунт