От кой матрак сте доволни?

• 575 930
  • 1 874
  •   2
Отговори
# 1 275
Елфичка, миризмата явно от някой спарен склад, на нищо не миришеше на приятелката ми, повярвай, бях много критична, отворих ципа, заврях си носа бая навътре- е, не мирише  /Хората от Екон, чакам си комисионната 2 матрака за детската/.

За мухъла- и моя мухляса преди да ни пуснат газта и в стаята ставаше конденз. Изпрах калъфа, вече 3-та година няма нищо, чисто бял си е, отдолу лелгото ми е ракла, дори няма отвори за вентилация.

Ами си някой неща, които трябва да се спазват, не бъдете толкова категорични като правите изводи. На какво се отопляват твоите хора? Защото това може и да не се случи само на Екон.

# 1 276
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, чела съм почти всички теми за матраци, и установих следното: няма марка матраци на бг пазар /с изключение на Темпур, за които по очевадни причини никой не дава инфо/, която да не е имала миришещи партиди. Тъкмо се спра на дадена марка, и се появи мнение за "миризливко" от същата тази марка.  Laughing

# 1 277
elfi4ka може и да пиша за Екон, но това е защото съм доволна. Нямам пост, в който да не съм писала, че е лично мнение.
Хората питат, ние отговаряме  Mr. Green  (майтап)

Много ясно, че ако дадено нещо не се използва както трябва ще има и проблеми.
Я се опитай да си сложиш дървената закачалка в банята, да си монтираш 280 куб аспиратор, при положение, че ти трябва минимум 550 куб. и т.н.
Просто никой не си признава.

Бъдете честни, дали използвате всичко както трябва, дали не сте си спестили 50лв от рамката. Може пък и да сте решили, че е ненужен разход и матракът направо върху талашит. Много е лесно все някой друг да ни е виновен.

Извинявам се за многословието, ще се постарая вече по-малко да пиша в темата  Blush

# 1 278
Извинявам се за многословието, ще се постарая вече по-малко да пиша в темата  Blush

Направо си е така, аз също много си харесвам моя, когато приятелката ми се чудеше и разпитваше, казах си моето мнение, тя идва в къщи, гледа го, пробва и така поръча. Сега се притеснявам дали не съм я набутала...Все едно говорим за различни неща, моя не мирише, не хлътва, не е скъсан, страхотен е. Кво да направя сега, ако ще се успокоите да кажа, че лъжа....

# 1 279
Момичета, чела съм почти всички теми за матраци, и установих следното: няма марка матраци на бг пазар /с изключение на Темпур, за които по очевадни причини никой не дава инфо/

Хареса ми болднатото. Скромното ми лично мнение е, че това си е марката, патентовала мемори пяната като материал, на който да се спи. Те си правят и матраци с повечко мемори. Останалите аматьорстват и ползват дунапрени най-често за сърцевина и мъъъъничко мемори отгоре.

Права е Rumi_Pl, че има значение и начина на употреба. Ясно е иначе, че ако вземеш the to of the top на мделите Темпур ще е най-добре. Въпросът е, че навремето като не е имало чак толкова видове материали и екстри, сред които да се чудиш, та какво? Пак се е спяло на матраците с пружини. Дори имам подозрение, че сегашните пружини са по-калпави от някогашните

# 1 280
  • София
Момичета, чела съм почти всички теми за матраци, и установих следното: няма марка матраци на бг пазар /с изключение на Темпур, за които по очевадни причини никой не дава инфо/, която да не е имала миришещи партиди. Тъкмо се спра на дадена марка, и се появи мнение за "миризливко" от същата тази марка.  Laughing
Нашите не миришат Mr. GreenМайтапа настрана -става въпрос за Магнифлекс-изцяло мемори пяна,преди това имахме един латексов не е мирисал,още преди това- Тед,с отделните пружинки и кокос и той не ми е мирисал Peace
Момичета, чела съм почти всички теми за матраци, и установих следното: няма марка матраци на бг пазар /с изключение на Темпур, за които по очевадни причини никой не дава инфо/

Хареса ми болднатото. Скромното ми лично мнение е, че това си е марката, патентовала мемори пяната като материал, на който да се спи. Те си правят и матраци с повечко мемори. Останалите аматьорстват и ползват дунапрени най-често за сърцевина и мъъъъничко мемори отгоре.

Права е Rumi_Pl, че има значение и начина на употреба. Ясно е иначе, че ако вземеш the to of the top на мделите Темпур ще е най-добре.
Цената на топъра е почти като на матрака,става въпрос за Темпур.А Магнифлекса ни е изцяло мемори пяна-няма други добавки,само кълъфа отгоре и отдолу

# 1 281
Имаше цяла тема за миришещи Магнифлекс, преди доста време беше.

# 1 282
Е добре де,според вас нормално ли е един матрак да е на партиди.Тоест една партида мирише,друга не  Crazy
Това да не е кисело мляко или детско пюре/един път течно,един път гъсто/?

Що за небрежие,как си позволяват  ooooh!

Човек вади от джоба си маса пари за нещо,което въобще не струва реално толкова и накрая да му се падне от миризливата партида  Naughty Не мисля,че това е нормално.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 19:22 от elfi4ka

# 1 283
Естествено, че не е. Въпросът е дали обслужването е на ниво и ще го подменят без подмоткване и нагло държане.

# 1 284
Проблемът най-вероятно не е в производителят. Според мен неправилно са били съхранявани матраците.

Такава миризма може да се поулчи, ако матракът е бил в найлона, не е можел да "диша", а в склада е било топло (лятно време)  Thinking

пп: Виждала съм го при диван с такива материали, забравен опакован три летни месеца.

# 1 285
От моделите които си изброила бих предпочела Екон, после Магнифлекс Магни, Релано в краен случай, а Нани бих взела само, ако е подарък  Wink

Хихихих, аз пък бих казала, че Екон бих взела само като подарък. И то бих го закарала на вилата като крайна резерва да спи някой неочакван гост. Въпрос на предпочитания, но Екона на сестра ми е деформиран като баница, а моят НАНИ си е екстра Simple Smile))) и не мирише, нито пък мухлясва

За мирисането по- специално. според мен е от материалът, от който се прави. латексът на Екон си мирише в по- голямата си част. Може би тези, които не миришат са поседели повечко време в някой проветрив склад. Мисля си така, защото този на сестра ми сега не мирише, ама е на 2-3 години. Но в началото не знам как спяха в тази спалня.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 21:31 от Tincheto :)

# 1 286

Темата е чудесна, но ще почна от кой матрак съм недоволна. Купихме с мъжа ми матраци Тед. Е поговорката евтиното излиза скъпо я потвърдихме...Имхаме дунапренен - изкриви се, смачка се на места. Пружинните са пълен ад. Сутрин се събуждам с болки в гърба все едно съм правила упражнения за гръб в фитнеса....Трябва да пише на матраците им - внимание опасно за живота...Моят скромен и некомпетентен съвет е, ако видите Тед да бягате през глава  #2gunfire А ако много ви ги натрапват то използването на сила е позволено... Laughing

Искам да попитам двуомя се между Екон и Магнифлекс. Оказа се че основния материал на Магнифлекс е ELIOFORM - което си е пенополиуретан (дунапрен). Единствено модела Memory® foam е "Единственият матрак, направен изцяло от Memory® foam."

Някой ползва ли конкретно този модел? Memory® foam еквивалент на латекса ли е ? Приемам съвети и предложения, горното е все пак по информация от познати и интернет- не съм професионалистка Simple Smile (Изключвам информацията за Тед - ПРОВЕРЕНО Е!!!)

# 1 287
  • София

Memory® foam еквивалент на латекса ли е ?

ползвам друг матрак с пяна с памет; пяната с памет е нещо различно от латекса, това е писано 100 пъти; пак поствам инфо за пяната с памет:

http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_foam

пускаш линка в translate.google.com, ако има нужда от превод

# 1 288
А в крайна сметка траен ли е този мтериал - след време да не сляга ? От прочетеното разбрах, че е нужен баланс между височина плътност и нт...
Какво мислиш за Eliosof i Elioform - дунапрен ли е?
Препоръчай ми марка, твоята примерно Simple Smile

# 1 289
  • София
А в крайна сметка траен ли е този мтериал - след време да не сляга ? От прочетеното разбрах, че е нужен баланс между височина плътност и нт...
Какво мислиш за Eliosof i Elioform - дунапрен ли е?
Препоръчай ми марка, твоята примерно Simple Smile
в тази тема от над 60 страници, сигурно само 10 са полезни, т.е. ще съберат цялата уникална полезна информация, но разбирам - по-лесно е да пита човек, отколкото да потърси и да почете, и аз съм го правила

пяната с памет не сляга, нашият матрак е на фирма лайф, модел комфорт комбинация от пяна с памет и студена пяна, доколкото знам, вече не се предлага този конкретен модел

различните видове пяна не са дунапрен, може да произхождат от едно и също вещество, но са третирани по различни начини, за да имат различни свойства и характеристики, eliosof, mof, pof и каквото там всеки си кръщава неговия продукт са просто различните имена на материала, който ползва конкретната фирма - можеш да ги питаш тях; важното за пяната с памет е нейната плътност, конкретно на нашия матрак тя е 100 кг на кубичен метър; преди години на магнифлекс беше 75 кг на кубичен метър, затова като легнех на техен матрак изцяло от мемори пяна или комбо мемори със студена пяна, директно усещах подматрачната рамка отдолу, сега не знам каква им е

веселке, почети - всичко това е писано поне 1000 пъти в тази тема, а има и още много други теми за матраци

Общи условия

Активация на акаунт