От кой матрак сте доволни?

• 575 825
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 320

Здравейте, след дълги колебания между различни марки и модели, се бяхме спряли на Magniflex ( модел Magni ) и Нани ( модел Модерато Хард ), накрая избрахме Модерато Хард
http://www.matracinani.bg/product.php?cID=2&pID=11
Вече 1 седмица спиме на него и сме невероятно доволни  Joy
Търсехме си твърд матрак ( но все пак не прекалено ). А Мемори Хард не ни е прекалено твърд главно благодарение на 2-та сантиметра мемори пяна отгоре - тя по много приятен начин поема извивките, като в същото време не ти потъва тялото по неестествен начин. Не съм се събуждала схваната, спя спокойно и дълбоко, събуждам се отпочинала и се наспивам по-бързо.
Доставиха ни го до вкъщи и понеже го имаха на склад, всичко стана много бързо  Simple Smile Матракът НЕ миришеше и като махнахме найлона, с който беше опакован, още същата вечер спахме на него. Взехме си го от магазин Brava . . .. момчето и мичето бяха много любезни с нас - всеки път седяхме повече от половин час . . . втория път като ходихме в магазина даже момичето остана след работно време, за да ни изчака . . . и след това ми беше малко неудобно, защото не можахме да решиме окончателно и се наложи да отидеме и трети път   Laughing Също ми хареса, че не ни седяха през цялото време на главите, а ни оставиха спокойно да си избереме ! Обясниха ни подробно за моделите, дадоха ни разни съвети за рамката, за протекторите за матрак . . .
И така след доста обикаляне по магазини, пробване на матраци, четене из интернет, тук във форума прочетох почти всички страници, разучих разликите между вътрешните слоеве, матерали - Елиоформ, дунапрени, латекси, мемори пяни и разни такива . . . и най-накрая се радвам за избора, който направихме. Знам, че не е покупка за вечни времена, но наистина ми се искаше да сме и двамата доволни.
Благодаря на всички ви за изказаните мнения и за споделения личен опит, а той е наистина много ценен   bouquet
Пожелавам на всички, които сега избират какъв матрак да си купят много успех и след това приятни сънища  Laughing

# 1 321
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, а някой има ли впечатления от тези две марки:

http://matrax.eu.com/page/schlaraffia.html

http://matrax.eu.com/page/sealy.html

В брошурите им /отдясно под снимките/ са подробно описани. Едната била водеща марка на германския, а другата на американския пазар. Thinking

# 1 322
K A M i, и ние сме на същия модел на Магнифлекс и сме много доволни.
Да си го ползвате със здраве!  bouquet

# 1 323
  • София
От вчера имам детско легло с матрак Нани Модерато Хард, много ми харесва като усещане засега!

# 1 324
Ох, ще се побъркам! Чета, чета...тамън си харесам нещо и в следващия пост някой опровергава предния и айде пак на нова сметка. Голям зор ми се види избора на един ...обикновен матрак, че аз към мъжа ми нямах толкова претенции колкото към матрака  Rolling Eyes
 Ама благодаря все пак де, да не е без хич  Mr. Green

# 1 325
Ох, ще се побъркам! Чета, чета...тамън си харесам нещо и в следващия пост някой опровергава предния и айде пак на нова сметка. Голям зор ми се види избора на един ...обикновен матрак, че аз към мъжа ми нямах толкова претенции колкото към матрака   Rolling Eyes

и аз това си мисля Joy Joy Joy

# 1 326
  • София, център
Ох, ще се побъркам! Чета, чета...тамън си харесам нещо и в следващия пост някой опровергава предния и айде пак на нова сметка. Голям зор ми се види избора на един ...обикновен матрак, че аз към мъжа ми нямах толкова претенции колкото към матрака  Rolling Eyes
Laughing Laughing Laughing

Верно не е лесно... ама кво да се прави... айде и аз те объркам още повече  Mr. Green....хихихихи
Ние спим на матрак на Со флекс и за детето от там, но е с пилоутоп. Доволни сме, имаше всякакви варианти... та така

Лека вечер и да спите спокойно - който на каквото си е постлал Simple Smile))

# 1 327
Накрая и ние тръгнахме да търсим матрак защото поръчахме нова спалня. В магазина ми предложиха на Блян комбино че за момента били най-хубавите, а аз се бях спряла на Нани каспия.Бихте ли ме посъветвали кой от двата да избера.

# 1 328
Ами вчера и аз лягах, ставах, па лягах, па ставах...от едни НАНИта в два различни магазина и ...нищо. Само докато легна и ми става едно...тежко...много ми е странно чувството. То вярно че последните години спя на един изтърбушен Блян, дето прекалено е запомнил позата на тялото ми ако ме разбирате. Обаче отидохме и до един магазин където има (пак) Блян, но по-нови модели и съвсем друго ми беше чувството, доста по-добре се чувствах, не знам дали защото гърба ми го "позна" или наистина ми бяха по удобни.....ще видим. Чуденето продължава.

# 1 329
  • София
Здравейте, включвам се в темата за да помогна на търсещите, но също и за съвет. Преди време и аз бях на вълна издирване на идеалния матрак. Сега имам конкретни наблюдения от година и половина непрекъснато редуване на Магнифлекс, модел Класик (материалът е waterlatex) и Латекс на Еконт, средна твърдост. Аз винаги съм имала проблеми със спането, сутрин съм често със схванат врат и гръб. За съжаление се оказа, че Магнифлекс Класик за мен е доста твърд, въпреки че го дават с добри показания за анатомичност. Но никъде не се споменава, че зависи от кг. на спящия върху него (което сега ми звучи логично, но тогава изобщо не ми е минавало през ума). Аз тежа под 50 кг, ниска съм и въпреки много добрата ни подматрачна рамка, матракът изобщо не поддава при мен. В същото време съпругът ми е 100-на кг. много висок и за него матракът всъщност си е много удобен. Матракът Латекс на мен ми е доста удобен и ми разреши изцяло проблема с болките в гърба. Но за мен той има много сериозен недостатък. Запарва ме ужасно, лятото се събуждам мокра, но по-странното е, че дори и сега в студеното време ме запарва. Такова нещо с Магнифлекс изобщо няма - той се проветрява наистина чудесно. В резултат на тези опити, съм категорична, че искам да спя на Магнифлекса, защото качествата му са несравнимо по-добри и съответно обмислям да взема топ матрак от мемори пяна, за да го омекотя (спряла съм се на тези на Лайф). Ще съм благодарна, ако някой пробвал такъв вариант за решаване на проблем с твърдостта на матрака, сподели мнение.
И само да спомена, понеже видях че доста се спори по темата, нито Магнифлекс, нито Еконт матракът ни е миришел, но и двата вида ни бяха по поръчка, заради нестандартни размери, така че е сигурно, че не са съхранявани неправилно по складове. Убедена съм, че проблемът с миришещите матраци не е от марката, а от търговците Simple Smile

# 1 330
Магнифлекс е матракът! Ние сме доволни-обичаме да спим ан твърдо! Не мисля, че е пракалено твърд. Много е комфортен.
Съпругът ми има дискова херния и откакто спи на него е 6! Вкъщи всичките ни матраци са Магнифлекс-този на спалнята ни, двата в детската стая и този на бебето!

# 1 331
Ами вчера и аз лягах, ставах, па лягах, па ставах...от едни НАНИта в два различни магазина и ...нищо. Само докато легна и ми става едно...тежко...много ми е странно чувството. То вярно че последните години спя на един изтърбушен Блян, дето прекалено е запомнил позата на тялото ми ако ме разбирате. Обаче отидохме и до един магазин където има (пак) Блян, но по-нови модели и съвсем друго ми беше чувството, доста по-добре се чувствах, не знам дали защото гърба ми го "позна" или наистина ми бяха по удобни.....ще видим. Чуденето продължава.
Аз също спя на 10 годишен "Блян", но го обръщам всяка седмица и не е толкова голям "мемори" ефекта Wink. Да споделя обаче, че имах възможност по различни хотели да спя на по-твърдички матраци, които май имаха пружини или поне такова беше моето впечатление - пълен провал обаче - не зная дали са ортопедични, обаче като се обърна настрани и хълбока ми се забива в матрака, направо боли! Твърдият матрак не е за мен! А Дормео доста ги рекламират по ТВ-то, за тях някой отзив няма ли да даде? Харесва ми и това с навития на руло матрак, който може в пазарска чанта да си го донесеш в къщи

# 1 332
И само да спомена, понеже видях че доста се спори по темата, нито Магнифлекс, нито Еконт матракът ни е миришел, но и двата вида ни бяха по поръчка, заради нестандартни размери, така че е сигурно, че не са съхранявани неправилно по складове. Убедена съм, че проблемът с миришещите матраци не е от марката, а от търговците Simple Smile

Не знам, от моето лично наблюдение, това на 2/3 от познатите ми и от мненията тук си вадя извода, че не сме сбъркани ние, а има нещо гнило в материалите, които се използват за направата на латексовите матраци.

Емма, едно краткотрайно полягане в магазина не решава дилемата при избора на матрак. Нани имат и опция 20 дневен тестов период Simple Smile))) точно заради това.

# 1 333
....обмислям да взема топ матрак от мемори пяна, за да го омекотя (спряла съм се на тези на Лайф). Ще съм благодарна, ако някой пробвал такъв вариант за решаване на проблем с твърдостта на матрака, сподели мнение.

Felis,  мисля, че това е супер идея...  Simple Smile
Подобен вариант имам в гостната.Матракът(100 евро) е от твърдите, а върху него мемори-топ(129 евро) с дебелина 7 см.Размери 90 / 200 см.
И двата ги купих тук от Икеа.Дават 3 месеца, да го пробваш.Няма да ги
връщам.Много са удобни в тази комбинация.Имаше и готови матраци с мемори пяна, по около 360 евро, но прецених, че така  е по-евтино и по-хигиенично.По-лесно е все пак да се свали и изпере калъфа на мемори-топ, отколкото на голям матрак.
За каква дебелина и цена става въпрос при Лайф?

За да не се повтарям давам линк към мое предишно мнение по темата матраци.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=521802.msg16201376#msg16201376

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 12:54 от liana_2

# 1 334
Това с мекия топ определено върши работа. Аз го ползвам за един разтегателен диван/легло. Купих варианта с по-евтин матрак, но с допълнителен топ и е страшно удобно.

Иначе на въпроса без да съм чела останалото - имала съм Магнифлекс и други матраци (в последните години няколко пъти се местя).

Но съм най-доволна от един матрак от Икеа за около 300-400 евро. Много е удобен, а освен това има калъф, който се сваля и пъха в пералнята. Така е направен, че до самия матрак не стига нищо в случай на авария с малко хлапе. Много ми е кеф да са изпрани не само чаршафите, а и обвивката на матрака Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт