От кой матрак сте доволни?

• 577 683
  • 1 874
  •   2
Отговори
# 1 005
Относно мемори пяната - не знам защо толкова я възхваляват. Имах възможност да употребя възглавница такава. Това чудо като се смачка под теб и става твърдо. Не останах очарована. И защото съм любопитна по природа - извадих я от калъфката... Извода ми: интересно за игра, неудобно за възглавница  Mr. Green
*Да се вземе в предвид, че употребих еднократно. В смисъл не съм ползвала достатъчно дълго.

# 1 006
Получих имейл от ЕКОН, но се оказва, че от там са категорични, че латексовите матраци трябва да са поставени на легло на крачета, а аз искам легло с повдигащ механизъм от този тип .
Леглото ще ми е по поръчка и не искам еднолицев матрак.  И сега вече незнам какво решение да взема. Искам качествен матрак до 600-700 лв, който да удържи тежеста на голям мъж.

# 1 007
Ние сме с точно такова легло с матрак на Екон, не виждам какъв е проблема? Поставен е на дървена подматрачна рамка. Пак питам каква ви е толкова мъката за тази едно- двулицеви матраци. Моят не знам колко лица има, но е най- добрия. В детската са Нани- двулицеви- няма такъв боклук, разлика не виждам м/у двете лица

# 1 008
Получих имейл от ЕКОН, но се оказва, че от там са категорични, че латексовите матраци трябва да са поставени на легло на крачета, а аз искам легло с повдигащ механизъм от този тип .
Леглото ще ми е по поръчка и не искам еднолицев матрак.  И сега вече незнам какво решение да взема. Искам качествен матрак до 600-700 лв, който да удържи тежеста на голям мъж.

Няма проблем с това отваряне да си вземеш латексов матрак. Кажи на твоите майстори да ти сложат подматрачна рамка на Скалар със сгъстени ламели и амортесьорите да са на 1200 нютона  Peace

# 1 009
  • София
Точно и аз това щях да пиша, казаха ми го в няколко магазина, че няма проблем матрак на Екон да се сложи на легло с повдигащ механизъм, само подматрачната рамка трябва да е хубава с близкоразположени ламели Peace

# 1 010
   Проблемът с Екон е , че след време ще мухляса, ако го поставиш в тази ракла.Хората правилно са те предупредили.На този матрак му е необходим постоянен достъп  до въздух- да се проветрява, затова и се налага леглото да е на крачета PeaceА в магазините ще ти кажат всичко, само за да им купиш продуктите /леглата/.

Доколкото съм запозната, еднолицевите матраци са тези с вградена под самата тапицерия  дървена рамка newsm78 Те не могат да се обръщат.
  Така, че , raja_nikol , твоят, ако е на ЕКОН, няма как да е еднолицев Peace

Относно мемори пяната и аз се чудя на кой му прави кеф.Лягаш и тя оема формите ти.Речеш да се завъртиш и трябва да излезеш от така оформилия се калъп, та да се нагоди пяната в друга поза пак по тялото ти.Мисля , че  е изнервящо. Девера ми в  Щатите има такъв мемори матрак, но бил по-различен и го нямало това време на изчакване да  се повдигне пяната.Затова пък бил мнооого по-скъп.

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 12:20 от Lei@

# 1 011
  • София/Осло
Понеже и на мен ми казаха това от Екон, и дори ламелна рамка казаха ,че няма да спаси положението си купих двулицев с мемори и  с някаква друга пяна от Елите.
Предполагам, че са се презастраховали от Екон, но и аз не посмях да рискувам  Laughing
Сега за детската стая пак от тях ще поръчвам  Peace

# 1 012
Не  е вярно това, което пишеш за еднолицевите матраци. Разликата между еднолицев и двулицев е в слоевете- летен и зимен, не знам какви са точно, вълна и още нещо беше, но то има различни варианти, отбелязани с етикетчета снежинка и слънце, та идеята е да се въртят при смяна на сезоните. Както казах имах такова чудо, Нани, не от скъпите серии, за да бъда честна,е- голям боклук си беше.

Имам и Екон,точно по показания начин е монтиран, да в първите няколко месеца се опита да мухлясва, но жилището е ново строителство, имаше си още строителна влага, започваше зимата, а газта още не беше пусната, т.е. получаваше се конденз.
След пускането на газта, просто изпрахме калъфа, поставихме го наново и вече четвърта година спим на него. Няма нито мухъл, нито миризма, всеки който е спал на него /гости де, да не си помислите нещо/ е питал какъв е, защото им е бил много удобен.

# 1 013
Lei@ е права. Еднолицевият матрак си има дървена рамка и за нега не е необходима допълнителна такава. При тях изборът се изчерпва с пружинен пакет или дунапрен.
Двулицевите матраци се обръщат. И е свързано не толкова със смяната на сезоните, колкото до това, че по този начен се удължава животът им.

Екон нямат еднолицев матрак.

И пак казвам, може да бъде поставен на рамка с механизъм за повдигане. Има достатъчно въздух да диша. Стига да няма мухъл и конденз в жилището. Но тогава проблем ще има всеки друг матрак. Проблемът идва оттам, че е тежък матракът и трябва да са пресметнати амортесьорите да могат да поемат натоварването.
Най-фрапиращо ще е при размер 180/200 на 20см височина - тогава решението отварянето да не е глава-крака както е на схемата, а странично.

# 1 014
  • София/Осло
Да , rummi_pl    е права, и за тежината ми обърнаха внимание  Peace

# 1 015
  • София
Най-фрапиращо ще е при размер 180/200 на 20см височина - тогава решението отварянето да не е глава-крака както е на схемата, а странично.

Малко да пообясните за бавно загряващите. Ще се местим в ново жилище и спалнята май ще е стакива размери и матрак Екон.
Няма да може да се отваря крака глава ами ще трябва ляво дясно ли  newsm78 и защо ако не е тайна.
Спалнята ще е по поръчка казвайте на какво да наблягам и да изисквам от мебелистите  Praynig

# 1 016
Прави сте, момичета, явно мен са ме метнали с обясненията компетентните продавачи, реших да проверя в Гугъл и вижте кво срещам: "Зимната и лятна страна на т. нар. двулицеви матраци е по- скоро търговски трик, за който забравяте още докато излезете от магазина...."

Ако леглото е широко има и механизми, наподобяващи разтворена книга, те също били подходящи за тези матраци.

# 1 017
  • София
 Относно мемори пяната и аз се чудя на кой му прави кеф.Лягаш и тя оема формите ти.Речеш да се завъртиш и трябва да излезеш от така оформилия се калъп, та да се нагоди пяната в друга поза пак по тялото ти.Мисля , че  е изнервящо.

Lei@, в голяма грешка си - ползваме такъв матрак вече 2 години - няма подобен рай - който е лягал на него се изненадвал колко е удобен; изключително ми помага и при проблемите с дископатията; ако си прочела тази част от темата където с Шани и Сиренце се оляхме да превъзнасяме матраци лайф може и да добиеш по-добра представа:) та относно матрака - приема формата на тялото полека, но не става калъп - изобщо не усещаш; ако искаш да се завъртиш го правиш както на всеки друг матрак - с тази разлика, че броят на завъртанията е десетки пъти по-малък, просто защото нямаш нужда от тях (честите завъртяния са основен признак за неудобен матрак), та така - матраци с мемори пяна вече правят много фирми, затова вместо да предполагате - пробвайте, така няма да се налага да пишете неща, които изглеждат смешно отстрани; ние също нямахме достатъчно пари като го взехме; затова първо си купихме матрака и спахме на него на земята и едва след повече от година успяхме да си вземем легло, гардероб и шкаф за спалнята, за сметка на това вече сутрин и вечер мога да се наведа да си измия зъбите, защото кръстът не ме боли

относно двулицевите матраци: сигурно има търговци, които го използват като трик; но коректните производители наистина влагат определен смисъл в това: еднолицевият матрак е с еднакво покритие и слоеве и от двете страни (ако се обръща) или само от едната (ако не се обръща)л двулицевият матрак има лятна и зимна страна: лятната е с памук и не знам какви си вложки, а зимната е с вълна и пак някакви други вложки - и той се обръща със смяната на сезона, а не защото ще се деформира;

стандартните матраците екон (гледам, че и те са пуснали с мемори) са 1 слой обикновен латекс и понеже той се деформира трябва да се обръща периодично - това няма нищо общо с това дали матракът е едно- или двулицев

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 14:53 от Dao

# 1 018
Лошото е, че живея на 400-500 метра до морето и наистина съм в постоянна борба с мухъла. Ако и матрака мухляса ще се гръмна. Значи се налага да се оказа изобщо от латекса като материал.
И аз искам двулицев, именно от  гледна точка на удължаване на живота. Накрая явно ще си купя матрака с най-дълга гаранция.

# 1 019
Да внеса едно уточнение: еднолицев матрак, както името подсказва има една страна/ лице само. Не може да се ползва от другата страна, съответно не се обръща. Матрак, който е с еднакво покритие и слоеве и от двете страни също е двулицев.
Еднолицевите са с дървена рамка на която се постава пружина/дунапрен и т.н. слоеве в зависимотс от вида матрак.

Общи условия

Активация на акаунт