От кой матрак сте доволни?

• 577 677
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 020
  • На земята, която е всъщност звезда.
Лошото е, че живея на 400-500 метра до морето и наистина съм в постоянна борба с мухъла. Ако и матрака мухляса ще се гръмна. Значи се налага да се оказа изобщо от латекса като материал.
И аз искам двулицев, именно от  гледна точка на удължаване на живота. Накрая явно ще си купя матрака с най-дълга гаранция.

Гаранцията едва ли важи за мухъл. Thinking

# 1 021
Трябва да си сменя матрака,но избора ми ще е между евтините варианти.Какво да избера между TED, NANI и БЛЯН? Или няма кой знае каква разлика?

# 1 022
Магнифлекс ортопедико стандартен дунапренов . Нито ми е твърд нито мек , не запарва . Oколо 200лв струваше 200/90см . Италиански е уж , Dormeo са 1/1 само , че ги правят в Словения .

# 1 023
Лошото е, че живея на 400-500 метра до морето и наистина съм в постоянна борба с мухъла. Ако и матрака мухляса ще се гръмна. Значи се налага да се оказа изобщо от латекса като материал.
И аз искам двулицев, именно от  гледна точка на удължаване на живота. Накрая явно ще си купя матрака с най-дълга гаранция.

Гаранцията едва ли важи за мухъл. Thinking
Затова няма да е латексов, защото мухлясват. На останалите видове матраци ще гледам основно гаранцията, ако са ми удобни.

# 1 024
  • На земята, която е всъщност звезда.
В една предишна тема четох, че и не латексовите мухлясвали, ако в стаята е влажно.

# 1 025
Трябва да си сменя матрака,но избора ми ще е между евтините варианти.Какво да избера между TED, NANI и БЛЯН? Или няма кой знае каква разлика?

Блян  Peace

# 1 026
Здравейте Simple Smile

И ние сме в кюпа на чудещите се Simple Smile
ще купуваме легло и сме започнали от матрака... Търсихме доста в интернет, обиколихме доста магазини и се повъргаляхме на доста матраци, обаче вместо да ни се изяснят нещата, още повече се объркахме Sad Може да се каже, че сме пробвали голяма част от моделите на почти всички производители, обаче...

Исках да ви питам, някой има ли впечатления от матраците на Sunrise? Сега в Арон има само такива изложени и честно казано, латексовия ми се стори доста удобен (по-удобен отколкото на Екон). Но никъде не мога да намеря мнение за тях дали са качествени, слягат ли и т.н..
Днес бяхме и на борсата в Младост, там пък ни предложиха матраци Honey (супер удобни, ама за първи път чухме за тях).  Някой ако има такъв матрак, ще се радвам да сподели Simple Smile

Освен това, някой ако може да даде съвет - леглото ни по принцип ще бъде във всекидневната и общо взето ще е единствената "мека мебел" там. Освен това искаме подматрачното пространство да го използваме за прибиране на разни по-рядко използвани неща. Та въпроса е, какъв матрак ще е най-подходящ - хем да е удобен за спане, хем да не е прекалено мек и да хлътва при седене, хем да не се амортизира бързо от всекидневното седене на него и освен това ме притеснява, че някой латексов матрак например няма да се проветрява достатъчно заради раклата и багажа, който ще държим под леглото, та е нужно и да е подходящ за не чак толкова проветриво легло (разбира се, подматрачната рамка е задължителна). А, и освен това, не искаме да е пружинен и се чудим дали да не е двулицев, за да го обръщаме и да не се амортизира толкова бързо... HELP  Praynig

От това, което прочетох тези дни из нета:
на Тед доста са ги влошили и масово хората се оплакват (но има и доволни, защото преди 2-3 години са били най-добрите)
на Блян преди малко в борсата питахме продавачката за тях и тя каза, че това е луксозната серия на Тед (но пренебрежението в гласа й беше доста красноречиво). В нета няма много мнения за тях...
за Нани каза, че били много качествени и в момента имали най-големия завод в Европа. На нас специално ни препоръча Сирена Ултра и Сирена Мемори и още един, който беше по-мек Модерато Софт - каза, че тези били много хубави (и май не са много скъпи по спомен). Освен това, пак от мненията в нета, хората са доста доволни от тези матраци (има и недоволни разбира се, но са единици - процента на доволните е доста голям).

# 1 027
    Дао, това за  някои матраци  от мемори пяната го знам от девера ми, който живее в САЩ.Там , когато искаш да си купиш матрак ти го дават за  месец пробен период, както и  много от другите им стоки.Ако си недоволен  го връщаш.Така той  е избрал настоящия си матрак от мемори пяна и казва, че е напълно различен от  други мемори.Като му отидем на гости ще пробвам и ще  ти кажа PeaceАз също имам мноого сериозни  вродени /за щастие не видими/ дефекти  на гръбначния стълб и вече тръпна в очакване на моя Екон.Дано тая агония и недоспиване да се прекратят!

# 1 028
  • София
 Дано тая агония и недоспиване да се прекратят!

Дано, Lei@! Матракът играе голяма роля за това.

# 1 029
  • София
Трябва ни матрак за брат ми. 178см
Мисля 80х190см х 16 е ОК. Аз съм с латексов 20см , на Екон, със дамаска /цип/, доволен съм.

Гледа,м че 80х190сме около 270лв
Подматрачна рамка с крака - 77лв
http://www.ekon-bg.com/bg/product-details.php?id=141

Само рамки с ламели не се ли продават? Идеята ми беше да си сложим сами краката,но май няма смисъл.

Сещам се че стаята е северна и влажността е по-висока. Хубавото на Екон-ските е че са двулицеви и могат да се обръщат периодично Simple Smile

С Полиуретанова пяна ?
http://nani.bg/p903153/%D0%95%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B … product_info.html
http://www.matraci-sunrise.com/cat/10/page_17.html

Друг вариант да препоръчате (по-евтин, изгоден, 200-300лв), може би еднолицев, но да е без пружини. Те на какво се поставят - пак ли някаква рамка ще му трябва?

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 19:58 от hakama

# 1 030
Рамка с крака е добре, защо не искате?
Брат ми спи на такова легло, и нашите също. Не са се оплакали.
Само бих препоръчала размер 90х200, ако ценовата разлика не ви е проблем Peace

# 1 031
  • Пловдив
Запис - и четирите матрака в къщи рева за сменяне.

# 1 032
Аз също съм на тема матрак и не мога да избера окончателно. Само мога да вметна, че хора, който са работили в производството на НАНИ, горещо ми препоръчват да НЕ си купувам от там... Независимо от цена, материал и т.н.

# 1 033
  • София
Рамка с крака е добре, защо не искате?
Брат ми спи на такова легло, и нашите също. Не са се оплакали.
Само бих препоръчала размер 90х200, ако ценовата разлика не ви е проблем Peace

Aми , рамката с крака е ОК. 200см май е добра идея.

В момента текат ли намаления някъде?

# 1 034
Аз също съм на тема матрак и не мога да избера окончателно. Само мога да вметна, че хора, който са работили в производството на НАНИ, горещо ми препоръчват да НЕ си купувам от там... Независимо от цена, материал и т.н.
Че защо, с какви аргументи ???  Не се заяждам, просто питам, аз купих само на Нани и са ни много удобни, но да знам какво да очаквам...

Общи условия

Активация на акаунт