От кой матрак сте доволни?

• 577 670
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 035
Лошото е, че живея на 400-500 метра до морето и наистина съм в постоянна борба с мухъла. Ако и матрака мухляса ще се гръмна. Значи се налага да се оказа изобщо от латекса като материал.
И аз искам двулицев, именно от  гледна точка на удължаване на живота. Накрая явно ще си купя матрака с най-дълга гаранция.
До колкото знам латексовите матраци не могат да мухлясат, защото в тях не могат да се образуват спори или подобни. Ако все пак имаш проблеми с влажността, си вземи един въздухопречиствател и регулатор на влажността.

# 1 036
  • София
До колкото знам латексовите матраци не могат да мухлясат, защото в тях не могат да се образуват спори или подобни.

Самите производители казват, че матракът може да мухляса и затова трябва да се осигурява постоянен приток на свеж въздух като не се слага върху плътни подматрачни рамки и на легла, които са затворени (от типа, които имат повдигаща се подматрачна рамка и пространството отдолу се ползва за складиране на неща). А и латексът във всичките му форми и видове си мухлясва, това е известно.

Относно дължината на матрака: наистина 200 см е по-добре поне за дългучи като нас, а ако имахме място и прозивеждаха 210-сантиметрови - такъв щяхме да вземем.

# 1 037
Изчетох цялата тема и пак съм в изходна позиция.Имам дископатия-не в най-тежка форма.Но постоянно нещо ме безпокои.Проблем ми е да се наведа и извадя нещо тежко от фурната или от долния рафт на хладилника-опъва по-скоро,отколкото боли.Сутрин като се навеждам да си измия зъбите-наболява.Извинявам се за отклонението,но ако някоя от вас реши да ми помогне със съвет то е нужно. Мога да си позволя Магнифлекс-не от най скъпите-от по-ниския клас.И тук ми възниква въпрос-ортопедичен или анатомичен? Има там две скалички. Примерно харесах модел Zip sleep и пише анатомичен-5,ортопедичен-3.Та какво значи това-мек,среден или какъв.И подходящ ли ще е за мен.В София можете да ходите и пробвате,да си полегнете,но при нас-ядец.Няма.Всичко на каталог и на едни мострички колкото възглавнички.Продавачите уж дистрибутори,ама май аз съм по-ограмотена от тях по въпроса.Та моля за помощ.

# 1 038
  • София
Изчетох цялата тема и пак съм в изходна позиция.Имам дископатия-не в най-тежка форма.Но постоянно нещо ме безпокои.Проблем ми е да се наведа и извадя нещо тежко от фурната или от долния рафт на хладилника-опъва по-скоро,отколкото боли.Сутрин като се навеждам да си измия зъбите-наболява.Извинявам се за отклонението,но ако някоя от вас реши да ми помогне със съвет то е нужно. Мога да си позволя Магнифлекс-не от най скъпите-от по-ниския клас.И тук ми възниква въпрос-ортопедичен или анатомичен? Има там две скалички. Примерно харесах модел Zip sleep и пише анатомичен-5,ортопедичен-3.Та какво значи това-мек,среден или какъв.И подходящ ли ще е за мен.В София можете да ходите и пробвате,да си полегнете,но при нас-ядец.Няма.Всичко на каталог и на едни мострички колкото възглавнички.Продавачите уж дистрибутори,ама май аз съм по-ограмотена от тях по въпроса.Та моля за помощ.

ортопедичните матраци са по-твърди, тяхната цел е да поддържат тялото и по-точно гръбнака изправен; на мен са ми крайно неудобни точно заради дископатията ми - все едно лежа на пода; анатомичните матраци имат различни зони на комфорт - тяхната цел е да оказват най-малко съпротивление по ключовите опорни точки на тялото, докато е в легнало положение, анатомичните матраци са по-меки, колкото по-анатомичен, толкова по-мек; конкретно за магнифлекс разглеждах преди години и сега виждам, че са си сменили продуктите или поне имената им; търси нещо балансирано като анатомичност и ортопедичност; най-добрият съвет, който мога да ти дам е да започнеш да полягваш по магазините, ние го правихме повече от половин година докато изберем; а есента има стройко - тогава се предлагат и намаления - ще имаш достатъчно време да си пробвала всичко налично на пазара и да разпиташ подробно всеки консултант

# 1 039
Не знам за какво мухлясване говорите . За да мухляса един матрак трябва да е ужасно влажно и въобще да не се проветрява и почиства .

# 1 040
Здравейте, трябва утре да купя матрак за 4 годишния си син. Четах, гледах и още повече се обърках  newsm78. До тук Екон, Магнифлекс, Хепи дрийм... цената като гледам за размера, който ми трябва се върти около 700 лева... Кой да избера. Направо съм в шах. Къде мога да видя Екон и да се потъркалям на него? На магнифлекс спя, а хепи дрийм имат магазин от другата страна на улицата и днесги пробвах...

# 1 041
  • София
Не знам за какво мухлясване говорите . За да мухляса един матрак трябва да е ужасно влажно и въобще да не се проветрява и почиства .

чети, чети и пак чети, изписало се е много, не може всичко да се пасира и да се вкарва с бебешка лъжичка и по малко начесто, че трудно се смила; за всеки случай ето и цитат от сайта на екон:

"Ако спите на латексов матрак, не го поставяйте направо на пода, тъй като по този начин запушвате въздушните му канали и намалявате възможността за проветряване. Поставете латексовия матрак върху подходяща подматрачна рамка или предвидените за това поставки."

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 04:01 от Dao

# 1 042
  • София
Здравейте, трябва утре да купя матрак за 4 годишния си син. Четах, гледах и още повече се обърках  newsm78. До тук Екон, Магнифлекс, Хепи дрийм... цената като гледам за размера, който ми трябва се върти около 700 лева... Кой да избера. Направо съм в шах. Къде мога да видя Екон и да се потъркалям на него? На магнифлекс спя, а хепи дрийм имат магазин от другата страна на улицата и днесги пробвах...

матраци екон съм пробвала в "деница" в младост

# 1 043

чети, чети и пак чети, изписало се е много, не може всичко да се смила и да се вкарва с бебешка лъжичка и по малко начесто, че трудно се смила; за всеки случай ето и цитат от сайта на екон:

"Ако спите на латексов матрак, не го поставяйте направо на пода, тъй като по този начин запушвате въздушните му канали и намалявате възможността за проветряване. Поставете латексовия матрак върху подходяща подматрачна рамка или предвидените за това поставки."
Това добре , но не пише , че матракът им мухлясва , нито е указано колко време трябва да седи в такова положение и при каква влажност и какви плесени го атакуват . По подразбиране матрак се слага върху някаква подложка - рамка , пружина  , не се слага директно на под . Ето няколко теми за размисъл по въпроса :
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=19802&sid=a22 … e3452358e4fd800f1
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=83593
Въобще идеята , която долових в някои изказвания  в темата , че латексовият матрак принципно може да мухляса и затова може би не трябва да се купува е меко казано несъстоятелна .

# 1 044
  • София
Въобще идеята , която долових в някои изказвания  в темата , че латексовият матрак принципно може да мухляса и затова може би не трябва да се купува е меко казано несъстоятелна .

ами като казвам, че трябва да се чете, чете и пак чете, а не да се долавя....
никой не е казвал, че не трябва да се купува, дори това май е най-често продаваният вид матрак, ако прочетеш всички теми за матраци в този форум като мен, ще се убедиш, че е така; но вероятността съществува и затова всеки преценява за себе си взимайки предвид именно всички фактори, в т.ч. и влажност, изложение, тип повърхност да не говорим за ограничения от гл.т. размер, бюджет, индивидуално усещане за комфорт и т.н.

относно повръхността: дали ще сложиш матрак въху под или върху равна плоскост без дупки, каквато често се ползва за "подматрачна рамка" и не позволява вентилация е все тая; а защо ли хората са препоръчали вентилация за латекса е много трудно да се досети човек! независимо как си чешем езиците, мухлясването е факт: във форума, че и в други, има достатъчно примери, за трети път казвам: чети

# 1 045
Мога, всъщност, чувствам се длъжна, да отчета резултатите от нашия "Магнифлекс" - ортопедик, купен от голям хипермаркет - сигурно го има и при вас или поне наблизо ( в повечето областни градове го има). Изчетох темата и се спрях на него, мисля че е добре да има и впечатления от ползването (от септември насам).
Първо - цената беше перфектна за този размер - ок.340 лева, мисля, за 160/200 (на промоция)
Второ -висока ортопедичност и много ниска анатомичност - не помня точно колко по скалата - май 5:1
Трето - в началото, доста твърдичък, ама на мен лично страшно ми хареса, след еднолицев с пружини. Съпругът ми обаче, имаше нужда от два-три дни да свикне - дори ми мина мисълта за смяна - на него му беше много трудно в началото.
Сега обаче ни е незаменим - наложи ми се еднодневен престой в болница (с преспиване на пружина) и когато се прибрах, имах усещането, че си лягам в облаче - като в рая Mr. Green.
Знам, че това е най-ниският  клас на Магинифлекс, но оплаквания нямаме - просто е чудесен.
От опита си по хотели мога да дам и  още един съвет - усещането за мекота най-лесно се осигурява с топматрак - тъничък, но специално пригоден да създава удобство, ласка  и мекота. Ако имам възможност, след ремонта, може и да добавя топматрак - от глезотия.
Тъй като у нас леглото се ползва за пребиваване и през деня, мисля, че Ортопедик е  най-добрият вариант - не се потъва, а не е твърд за спане. Чудесен е!

# 1 046

матраци екон съм пробвала в "деница" в младост
Магнифлекс и Екон може да пробваш в Лабиринт. Цената е нормалана. За стаята на дъщеря ми купихме Латекс (Екон) 90/190 беше 337 лв. (18см височина). Там може да пробваш и още много по-ефтини и по-скъпи марки. Аз като цяло го мразя тоя магазин, но за матраци наистина има разнообразие и може да се ориентираш Peace

# 1 047
Ходих да видя така прехваление Екон в деницата в Младост - по-гадни матраци надали са правени... Направо се отвратих.  после минах през борса за матраци Вит или нещо такова в Младост... Там някакъв полуидиот ми обясни, че щом матрака е за дете трябва да взема най-евтиния  Shocked. Попитах го дали му приличам на човек,  дето обича собствения си задник повече от децата си, а тоя не ме и разбра... Купих матрак оот Хепи Дрим - имам магазин на ъгъла. Ми от всичко, на което се търкалях днес май това беше най-доброто. Взех по-твърд вариант с мемори форм само от едната страна. Доволна съм от покупката. Ще видим след година-две дали покупката е наистина сполучлива

# 1 048
Въобще идеята , която долових в някои изказвания  в темата , че латексовият матрак принципно може да мухляса и затова може би не трябва да се купува е меко казано несъстоятелна .

ами като казвам, че трябва да се чете, чете и пак чете, а не да се долавя....
никой не е казвал, че не трябва да се купува, дори това май е най-често продаваният вид матрак, ако прочетеш всички теми за матраци в този форум като мен, ще се убедиш, че е така; но вероятността съществува и затова всеки преценява за себе си взимайки предвид именно всички фактори, в т.ч. и влажност, изложение, тип повърхност да не говорим за ограничения от гл.т. размер, бюджет, индивидуално усещане за комфорт и т.н.

относно повръхността: дали ще сложиш матрак въху под или върху равна плоскост без дупки, каквато често се ползва за "подматрачна рамка" и не позволява вентилация е все тая; а защо ли хората са препоръчали вентилация за латекса е много трудно да се досети човек! независимо как си чешем езиците, мухлясването е факт: във форума, че и в други, има достатъчно примери, за трети път казвам: чети
Eто защото чета цитирам мнение в темата :

Цитат
Проблемът с Екон е , че след време ще мухляса, ако го поставиш в тази ракла.Хората правилно са те предупредили.На този матрак му е необходим постоянен достъп  до въздух- да се проветрява, затова и се налага леглото да е на крачета А в магазините ще ти кажат всичко, само за да им купиш продуктите /леглата/.
Какъв извод може да си направи човек от такова мнение ? Аз лично си правя следния :
Не трябва в никакъв случай да се купува латексов матрак и да се поставя в легло с дъска отдолу (подрамак) защото ще мухляса .

# 1 049
  • На земята, която е всъщност звезда.
Защо е необходимо да се повтарят неща, вече казани по няколко пъти? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт