От кой матрак сте доволни?

• 577 640
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Пловдив
Вярвате ли на тези,  противокарни,противоплесенни и т.н.
Глупост след глупост,ти не поддържай хигиената в къщи пък чакай матрака да те предпазва.За мен са пълни глупости. Peace

# 1 051
Магнифлекс с две ръце!
Четох тук някъде ,че миришел. Нищо подобно.
Не бих го заменила за нищо, невероятен комфорт.
Преди да го купя изчетох цялата тема, направих си съответните изводи и се реших.
Важното е човек да отсее ценните мнения и да си направи извода, а иначе....всеки има право да пише каквото си иска. Друг е въпросът, от какви съображения го пише.

# 1 052
Вярвате ли на тези,  противокарни,противоплесенни и т.н.
Глупост след глупост,ти не поддържай хигиената в къщи пък чакай матрака да те предпазва.За мен са пълни глупости. Peace

Hug Дяволски си права. И на мен винаги са ми били бошлаф тия приказки за акарите и т.н. Затова попитах и за мемори пяната дали някой има такъв матрак от... да речем поне 5-6 години.  Thinking Защото, както всяка новост, отначало, за да бъде лансирана успешно на пазара й се придават какви ли не качества и съответно се прикриват недостатъците. Затова ме интересуваше какво все пак се случва с тази мемори пяна след повечко години употреба. Оказва се обаче, че е сравнително наскоро навлязла на пазара ни и засега няма все още никой, който да я е ползвал примерно 8 години, че да каже как е. Виж за пружините всички си знаем какво им се случва - с времето се разскърцват или не дай боже направо някоя ти изскача и боде в д-то докато спиш. Wink

Единственото, което съм склонна да приема на доверие във връзка с хигиенни качества, е онзи Магнифлекс, дето е със сребърни нишки в облицовката си. Среброто си има някои доказани качества. Но пък и прощавайте ама тука говорим за много, много висока класа - един скъп матрак сигурно има все пак някакви основания за цената си.
И за да не стават недоразумения, ще дефинирам "скъп" - има скъпо и скъпо. Но не знам защо всички са приели сумите около 700-800 лева за "скъпо".  Това, че толкова са месечните заплати на повечето от нас, не означава, че това е критерият за скъпо. Магнифлекс излизат с цена за матрак - 3400 лв примерно.

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 09:24 от Stefka.b.k

# 1 053
  • Sofia
ортопедичните матраци са по-твърди, тяхната цел е да поддържат тялото и по-точно гръбнака изправен; на мен са ми крайно неудобни точно заради дископатията ми - все едно лежа на пода; анатомичните матраци имат различни зони на комфорт - тяхната цел е да оказват най-малко съпротивление по ключовите опорни точки на тялото, докато е в легнало положение, анатомичните матраци са по-меки, колкото по-анатомичен, толкова по-мек; конкретно за магнифлекс разглеждах преди години и сега виждам, че са си сменили продуктите или поне имената им; търси нещо балансирано като анатомичност и ортопедичност; най-добрият съвет, който мога да ти дам е да започнеш да полягваш по магазините, ние го правихме повече от половин година докато изберем;

тъй като и аз търся матрак и въобще не мога да се ориентирам, се хващам като удавник за сламка за всяко по-добро разяснение! Дали може да споделиш на какъв матрак си се спряла. Моя съпруг също има чести оплаквания - болки в гърба и досега не сме спали на матрак който да му е удобен  Wink това прави избора ни доста труден.

Аз посетих шоуроума на Магнифлекс и опитах една голяма част от матраците. Първото ми впечтление беше че на матраците с мемори много трудно мога да се обърна или въобще да се движа.... това ми се стори доста неприятно, затове се насочих към матраци или без мемори или с тънък слой мемори.

Доколкото разбирам от прочетеното другата алтернатива е матрак с опаковани поединично пружни. Дали някой може да каже каква е разликата между латексовите и пружинние матраци. Английските легла, които са доста прехвалени и казват че от 200 години  Seally ги произвеждат с отделно пакетирани пружини . Сега се натъквам доста често, че вече се предлагат и  италиански матраци с отделно пакетирани пружини. Като че ли това е някаква нова тенденция.

И тъй като си мисля, че дори да опитвам и полягам на повечето матраци - това е кратко усещане и не може да се сравни с усещането от 8-часов сън...затова в споделеното от Вас много помага!!!  bouquet

# 1 054
  • София
Магнифлекс с две ръце!
*Emia*, магнифлекс имат 1001 вида матрака, хубаво е да се споменава от кои модели сте доволни - разликите са от значение, само така реално ще има смисъл и реална полза от това споделяне:)

тъй като и аз търся матрак и въобще не мога да се ориентирам, се хващам като удавник за сламка за всяко по-добро разяснение! Дали може да споделиш на какъв матрак си се спряла.

Аз посетих шоуроума на Магнифлекс и опитах една голяма част от матраците. Първото ми впечтление беше че на матраците с мемори много трудно мога да се обърна или въобще да се движа.... това ми се стори доста неприятно
alegra, преди 2 години си взехме матрак Комфорт на фирма Лайф, той е комбо от мемори пяна с висока плътност и плиуретанова пяна, матракът е доста дебел (24-25 см) и много комфортен; когато още търсехме, аз също имах трудност при обръщането при матраците на магнифлекс, които са с мемори пяна - това е защото при тях мемори пяната е с по-ниска плътност, матракът става изключително мек и понеже е тънък (18 см) дори се усещаше подматрачната рамка отдолу (конкретно моделът, който беше изцяло от мемори пяна)

Затова попитах и за мемори пяната дали някой има такъв матрак от... да речем поне 5-6 години.
Stefka.b.k, имаме нашия матрак от 2 години, няма мухъл или др. подобни, нямам микроскоп, за да проверя за акари:) стои върху повдигаща се подматрачна рамка с ламели, понеже ползваме пространството под леглото ни като втори гардероб; матракът продължава да ухае на алое - много фин аромат, с който си ни го донесоха от магазина (жената обясни, че тези матраци така ги правели, когато ходихме да ги пробваме), към момента нямаме никакви грижи с матрака, имайки предвид, че и една година след като го купихме стоя на земята и спяхме там, понеже все ое нямахме мебели за спалнята; наистина на пазара за крайни потребители мемори пяната е от скоро; но на пазара на индустриални потребители мемори пяната е от доста години - поне в цивилизованите страни в болници, където лежащо-болните лежат дълго време, се осигуряват именно матраци с мемори пяна; преди много време в някои от темите за матраци съм поствала линкове от достоверни източници полезна информация, най-елементарното е да потърсите повече информация и да прочетете

# 1 055
Dao, най-елементарния от серията- Магнифлекс -  Магни.
Исках с мемори пяна и даже бяхме приготвили парички за него, но го тествахме в магазина и ни беше доста мек.
Определено уцелихме, на такъв удобен матрак никога не съм спала.
Изненадаха ни с промоция, комплект спално бельо Бенетон за всеки матрак и като се има предвид, че купихме два единични и един за спалня получихме 4 комплекта. Нещо като допълнителна екстра. И без промоцията обаче пак бих избрала същия.

# 1 056
Дао, аз писах на лични. Peace

# 1 057
  • Sofia
А дали някой ползва матрак с пакетирани поотделно пружини... чета много хубави неща за тях... обаче ми липсва мнението на някой с практика Wink

# 1 058
И  аз да се включа ,много съм недоволна от Еконт матрака ,пенолатексовия  ConfusedКупихме го преди 4 години и вече от двете страни , където спим е деформиран, за мен това е много малка трайност на матрака , вече ми е неудобен ,боли ме гърба.Не пазя обаче касовата бележка от покупката иначе щях да им го върна , един матрак трябва да има гаранция според мен по 10 години  :Рая:.И двамата  с мъжа ми се слаби , не знам каква е причината за тази деформация , според мъжа ми е от подматрачната рамка , която е с дървени ламели и едва издържа на тежестта на този матрак.Сега се чудя дали да сменя подматрачната рамка или направо да си търся друг матрак.Като си помисля , че за този дадох 500 лв близо и ми идва  #2gunfire #2gunfire.И после купувайте Българско , за сетен път се убеждавам , че българите не правят качествени стоки и това е  #Cussing out

# 1 059
  • София
Dao, най-елементарния от серията- Магнифлекс -  Магни.
Исках с мемори пяна и даже бяхме приготвили парички за него, но го тествахме в магазина и ни беше доста мек.
Определено уцелихме, на такъв удобен матрак никога не съм спала.
Изненадаха ни с промоция, комплект спално бельо Бенетон за всеки матрак и като се има предвид, че купихме два единични и един за спалня получихме 4 комплекта. Нещо като допълнителна екстра. И без промоцията обаче пак бих избрала същия.
*Emia*, ето това е обратна връзка! ахубаво е като има промоции, а още по-хубаво е че матракът ви е удобен и отговаря на всичките ви изисквания

Дао, аз писах на лични. Peace
Stefka.b.k, отговорих Simple Smile

А дали някой ползва матрак с пакетирани поотделно пружини... чета много хубави неща за тях... обаче ми липсва мнението на някой с практика Wink
alegra, мисля, че Шани има такъв pocket springs матрак, но може и да бъркам - пиши й на лични. Доколкото съм чела, ако са направени както трябва, подобни матраци би трябвало да са комфортни и с доста дълъг живот; аз имам предубеждение към всичко, което има пружинка, и не съм ги взимала под внимание особено много, пък и нещата, които може да не са им направени както трябва са няколко; хубавото е, че във всички по-големи магазини има разрези на матраците и можеш да видиш на живо каква е точно структурата, какви материали се използват - на място се вижда разликата между евтината и качествената изработка, която не винаги е скъпа

# 1 060
alegra, моя Брит е с покет. Предния матрак беше с бонел. С две ръце за покета  Peace

# 1 061
  • Sofia
Много, много благодаря!!!   bouquet Много ми помагате... сега май, ще изненадам и Шани на лични  Sunglasses

# 1 062
  • София/Сливен
Не издържах да прочета цялата тема, много е дълга (четох до 24 стр. и след 55 до тук). Мен ме интересува тежестта на матрака, понеже ще го използваме за двуетажно легло, трябва да е по-лек, за да не натоварва конструкцията. От какъв материал да търся? От прочетеното разбрах, че латексовите са много тежки. Най-вероятно и тези с пружини (но пък сигурно има разлика между Бонел и Покет). Размера на леглото е 90/200.
Ако някой може да ме насочи с някаква класификация - тези са най-тежки, след тях са тези.... тези... до най-леките. Не като марка разбира се, а като материал от който са изработени или комбинация от материали.

# 1 063
И  аз да се включа ,много съм недоволна от Еконт матрака ,пенолатексовия  ConfusedКупихме го преди 4 години и вече от двете страни , където спим е деформиран, за мен това е много малка трайност на матрака , вече ми е неудобен ,боли ме гърба.Не пазя обаче касовата бележка от покупката иначе щях да им го върна , един матрак трябва да има гаранция според мен по 10 години  :Рая:.И двамата  с мъжа ми се слаби , не знам каква е причината за тази деформация , според мъжа ми е от подматрачната рамка , която е с дървени ламели и едва издържа на тежестта на този матрак.Сега се чудя дали да сменя подматрачната рамка или направо да си търся друг матрак.Като си помисля , че за този дадох 500 лв близо и ми идва  #2gunfire #2gunfire.И после купувайте Българско , за сетен път се убеждавам , че българите не правят качествени стоки и това е  #Cussing out
  Е моите приятели и доста от колегите ми  ползват Екон от  много години и са страшно  доволни.Аз лично опитах матраците - ами  разкошни са!На едното семейство матрака е вече на 8-9 г и не е мръднал.  не че ги защитавам, хич не ми  пука всъщност, но  просто искам да кажа, че познавам хора с опит.Ти и си първата, която чувам да се оплаква от Екон.Винаги е възможно човек да попадне на  дефектна стока.Но  не си прави изводите , че всичко произведено в Бг е лошо.Доколкото знам те изнасят за цяла ЕВропа и много западни фирми им купуват продуктите и ги връщат обратно под друго име/марка/.Не робувай на клишета  като това, че ние нямаме нищо добро, защото не е истина.

# 1 064
Ние също сме много недоволни от пенолатексовия  матрак на Екон. Купихме го преди 4-5 години и още първата година се деформира. Интересното е, че при мен дупката е по-голяма отколкото при съпруга ми (аз тежа 55кг, а той 75кг).От няколко месеца и той се оплаква от болки в кръста, докато аз се мъча 4 години, понеже имам и дископатия. Ще опитаме да направим рекламация, макар че съм чувала че се оправдават с неправилна експлоатация (а ние сме спазили всички препоръки).Ако не стане направо сме в голяма чуденка какъв матрак да си купим.Харесали сме тези на Life, но са малко скъпички (то кои ли не са, говоря за хубавите).А искаме да си вземем и хубава база и то става една сума ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт