От кой матрак сте доволни?

• 576 024
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 230
Аз имам само Тед и не съм доволна. Не, че нещо им има, ама много се хлъзга спалното бельо. Покритието им е с някакви копринени конци, които са адски непрактични. Предстои ми подмяна на детското обзавеждане и не бих се спряла на тях.
Има едни специални калъфи за матрак, които не позволяват да се хлъзга спалното бельо, а също не се и цапат  Peace
Евтини са...

# 1 231
Не се връзвам вече Laughing, Нани-то ми се стори по-удобно като лежах на него, но мислех да взема Екон заради естествените материали, след като се оказа, че 80% пак е синтетика, ще избера Нани. Ще докладвам после. Peace
Повечето от матраците на НАНИ май са с полиуретанова пяна, което е подобрение на дунапрена...Поне така ми казаха в магазините. Аз лично бих се спряла на пружини, опаковани по отделно.

# 1 232
От Нани съм много недоволна - неудобен, бързо се деформира, бързо се захаби и дори разкъса на места дамаската. Но става въпрос за модел от по - ниския ценови клас, по-скъпите сигурно са по-качествени.
Сега ползвам на Тед от същия ценови клас, по -доволна съм.

# 1 233
  • Абсурдистан
Така, да дам отчет.
Днес обиколих Нани, Екон, Хепи дриймс, Магнифлекс.

Без крака останах и най вече се скапах от лежане. То и това стани - легни не си е работа.

Екон - миришат. В магазина ми миришеха - ама много. Много. Иначе - да удобни са. Какво ще стане след употреба не знам, но ми направи впечатление, че като седнах и след това станах си остана сплескано. Мнооооооого бавно започна де се изправя.

Магнифлекс - удобни са, хубави са, цените също.

Хепи дриймс - нищо особено. Но от един момент натам вече не правех разлика на какво лежа. Те бяха последните, които обиколих.

Нани - Модената ми е много, много удобна. Модерато софт ми е много софт, демек мек, а Модерато хард пък ми е хард. Угодия няма.
Сирената ми хареса, но сякаш модератото ми е по-удибен.

# 1 234
Чипоноска, ние като тръгнахме да купуваме матраци уверено се отравихме да купуваме Екон.
Бях убедена, че ще купим тях, понеже прочетох основната част от тези 60 страници тема и бяха големи хвалби на Екон.
В движение обаче, понеже търсехме  и спалня, минахме покрай  мебелен магазин, в който имаше Магнифлекс, тествахме, хареса ни и понеже ние с мъжа ми по това си приличаме, че бързо взимаме решения, пък и мислим еднакво, платихме и приключихме.
И сега като чета за Екон изобщо не съжалявам.
Явно има и почитатели, но явно и ние не сме сбъркали. Grinning

# 1 235
От Нани съм много недоволна - неудобен, бързо се деформира, бързо се захаби и дори разкъса на места дамаската. Но става въпрос за модел от по - ниския ценови клас, по-скъпите сигурно са по-качествени.
                  Нашите Нани са с калъфи и ние си избрахме десена.Бебчовците даже ги понапишкваха от време на време когато сваляхме памперсите  Laughing,но давам калъфите на пералнята до нас и матраците са ни като нови.Нито са смачкани,нито са изцапани.Вече писах от колко години ги имаме.
                  За пружините - и аз обикалях като ненормална , та мъжът ми загуби търпение,защото при покупки съм досадна и докато избера то това дето ми харесва свършило. Mr. Green И когато питах за пружини ме гледаха като полезно изкопаемо и на дълго и широко ми се обясняваха минусите на пружините. Laughing С една дума ми избиха желанието да търся дюшеци с пружини и ми казаха,че са турски във всички модели,които видях и се разваляли бързо.Дали е вярно не знам,че не купихме такива,ама да знаете като търсите и да питате за произхода на...пружините. Peace

# 1 236
  • Абсурдистан
Чипоноска, ние като тръгнахме да купуваме матраци уверено се отравихме да купуваме Екон.
Бях убедена, че ще купим тях, понеже прочетох основната част от тези 60 страници тема и бяха големи хвалби на Екон.
В движение обаче, понеже търсехме  и спалня, минахме покрай  мебелен магазин, в който имаше Магнифлекс, тествахме, хареса ни и понеже ние с мъжа ми по това си приличаме, че бързо взимаме решения, пък и мислим еднакво, платихме и приключихме.
И сега като чета за Екон изобщо не съжалявам.
Явно има и почитатели, но явно и ние не сме сбъркали. Grinning

Ох и ние сега се колебаем между Нани и Магнифлекс.
Те най-много ни харесаха.
Нани и с цените.
Сега сме на финалната чуденка.

# 1 237
  • Варна
Айде да се оплача от Нани,имаме два матрака Аруба покет спринг 180/200 /с отделно пакетирани пружини/.Ами няма година и се скапа,не става за нищо,усещат се пружините,плата виси,конците се късат.Всъщност деформацията започна още след 3-4 месец но ползването.Писах мейл,отговориха,пратих снимки,но отговор повече не получих.
Имаме и втори матрак,на дъщеря ми 120/190 ,модела е Тирена,засега става и то само защото няма и 20 кг,но седнеш ли накрая потъваш.За двете бази,на които лежи големия матрак няма да говоря,те поне са евтини,но пък си и поскърцват от началото.Ами това е,не че знам към коя фирма да се затичам да вземам други матраци,но тези определено не стават.За Тед мога  да кажа същото,двете ми приятелки имат,2 - 3 годишни матраци на Тед и отдавна са си изпяли песента.

# 1 238
                      Това,което описва Geiza за пружините бяха мотивите ,с които ме разубедиха продавачите да купувам матрак с пружини.При това ми казаха,че пружините в матраците  на всички фирми дават много бързо фира и започват да скърцат още в първите месеци.За това купихме Нани без пружини ,ама като не помня модела  Embarassed че то не беше скоро  Embarassed

Тези в ДГ са такива:
http://www.matracinani.bg/product.php?cID=12&pID=50 - само,че искахме дамаската да не е бяла и е цветна.

# 1 239
Аз се спрях на познатите ТЕД - Фаворит С. Чакам да ми го доставят и ще дам отчет Simple Smile

# 1 240
Екон +++
след тях Магнифлех
говоря само за Латексови!!!
всички други след време се деформират

# 1 241
  • София
Аз имам само Тед и не съм доволна. Не, че нещо им има, ама много се хлъзга спалното бельо. Покритието им е с някакви копринени конци, които са адски непрактични. Предстои ми подмяна на детското обзавеждане и не бих се спряла на тях.
Има едни специални калъфи за матрак, които не позволяват да се хлъзга спалното бельо, а също не се и цапат  Peace
Евтини са...
Шалте за матрак се води PeaceЕвтини са ,моя е по поръчка 2 на 2 и беше към 50-60 лв май,не се хлъзгат чаршафите и матрака е като нов.Иначе по темата -след като си взехме възглавници на Темпур от мемори пяна, си поръчахме матрак,пак от мемори пяна но на Магнифлекс,май няма голяма разлика но като пристигне ще кажа Winkзащото взехме и една възглавница от мемори на Магнифлекс и не мога да усетя разлика между тази на Темпур,освен в цената,на Темпур 340 лв,Магнифлекса 150 PeaceСега ги редувам  Joyведнъж спя на едната,на другия ден на другата

# 1 242
zapis. че и аз смятам да купувам и тъурся в момента. смятам да сменям и леглото, защото сегащното е с матрак с пружини, който се повдига с други пружини. и новия ми матрак някак си трябва да се закрапи на тези повдигащи пружини, но не съм сигурна дали би станало, а и дали нямам да е по-скъпо. харесват ми матраци тед и дормео, но все още не съм се спряла категорично на едно от двете.

# 1 243
И аз съм на вълна матраци , то от ходене и пробване въздух не мога да си поема , но накрая се спрях ма Магнифлекс и едни матраци на турска фирма Yatas / само да не бъркам / и двата много ми харесаха. И преди съм питала  , някой има  ли опит с тия турските, то за Магнифлекс ясно ,просто не ми се рискува на сляпо, а като цена е по-изгоден. Thinking

# 1 244
  • На земята, която е всъщност звезда.
Четох, че фирма Matrax вече ще представя не само Magniflex, а и Sealy и Schlaraffia. Някой има ли повече информация за тези марки?

Общи условия

Активация на акаунт