От кой матрак сте доволни?

• 576 013
  • 1 874
  •   2
Отговори
# 1 650
Миризмата най-вероятно е идвала от неправилното съхранение на матраците.
Бих търсила причината при търговеца, а не при производителя.
Пак казвам за 7 години досега не е пристигнал нито един матрак, който да има каквато и да е миризма.
Извинявай, но къде трябва да е пристигнал вонящия матрак който ни накара да си сменим подредбата за спане? Като първо преди да вземем това решение  тровихме детето си, за което беше матрака ?

Може би никът ти трябва да ми говори нещо , но не се давам труд да запомням кой какво е писал в 100 стр тема.

# 1 651
да добре се чувстваме, не спарва, даже и миналата година в жегите непомня да сме имали проблеми, удобен е /преди имах страшни болки в кръста и гърба, сега вече ги няма/. Нашия е с еднаква твърдост. Някой беше писал , че имало с различна. Но аз съм 60 кг. моя мъж е 80кг. Така че не ни е необходим с различна твърдост. относно възглавниците на Екон-спим с различни -класик/мисля че така се казваше/ и анатомична/тая с вдлъбнатината, но не скъпата "мемори", а обикновенния вариант/ и двете са удобни и най вече не ни спарват, че преди бяхме с някакви със силиконов пух, будих се с мокър врат и коса. Дано съм била от полза.

# 1 652
Миризмата най-вероятно е идвала от неправилното съхранение на матраците.
Бих търсила причината при търговеца, а не при производителя.
Пак казвам за 7 години досега не е пристигнал нито един матрак, който да има каквато и да е миризма.
Извинявай, но къде трябва да е пристигнал вонящия матрак който ни накара да си сменим подредбата за спане? Като първо преди да вземем това решение  тровихме детето си, за което беше матрака ?

Може би никът ти трябва да ми говори нещо , но не се давам труд да запомням кой какво е писал в 100 стр тема.

Не мога да разбера въпросът ти. Колкото до никът ми едва ли ще ти говори нещо, но имам чуството, че ми се караш.

Ако матракът е държан дълго време опакован без да може да се проветрява най-вероятно оттам е дошъл проблема.
Предполагам го, защото съм виждала нещо подобно при опакован диван с такъв тип седалки. Хората го бяха държали няколко месеца в топло и влажно помещение и когато го отвориха миришеше много.

# 1 653
  • София
Предстои ми покупка на матрак за новото легло на дъщеря ми,която е на 4г.Препоръчайте ми нещо,моля.
Мислех да поръчам Дормео Ортопедик или  Дормео комфорт,който пък е на промоция с Мемосан възглавница,но си мисля дали няма да е твърд за малко дете newsm78

# 1 654
Предстои ми покупка на матрак за новото легло на дъщеря ми,която е на 4г.Препоръчайте ми нещо,моля.
Мислех да поръчам Дормео Ортопедик или  Дормео комфорт,който пък е на промоция с Мемосан възглавница,но си мисля дали няма да е твърд за малко дете newsm78

Преди да вземем нашия матрак, се бях залетяла да купувам Дормео.
Пипахме ги в един шоурум и, да ти кажа, модел Ортопедик е доста по-мек от Комфорт.
Не знам колко твърд търсите за детенцето си, но е хубаво да ги пипнете някъде, преди да купите, за да няма разочаровани.
Успех!
  Peace

W , едва от месец имаме нашия Екон и не знам дали мога да дам адекватна преценка за спарването, но за момента не сме забелязали да има такова нещо. Моделът е Лукс с цип.
rummi_pl, точно за това попитах от къде са купувани, защото и аз си мисля, че е до съхранение. Нашите също не се оплакаха от прословутата "воня".  Peace

# 1 655
Нашият е Екон с размери 164/200/20 средно твърд с борд, с луксозна дамска /каквото и да значи това/. Не спарва!  

# 1 656
Аз в един шоу рум с такава засилка се плеснах от седнало към легнало положение на един дормео ортоопедик, че усещането беше като среща с асфалтова улица  Joy.мерака да купя този матрак ми се изпари бързо-

# 1 657
  Нашия е Екон лукс с цип.За половин година  няма проблем със спарването.Усещането е много приятно, даже и в жегата.У нас през зимата дори е  жега .

# 1 658
  • София
Днес си взехме матрака на Екон с цип и подматрачната рамка. Утре ще може да докладвам, но като първо впечатление ми се струва по-мек отколкото беше в магазина, този със средна твърдост.
Има много лек мирис, нищо фрапантно или неприятно.

# 1 659
Ние от няколко дни сме с Memory Bio Soya от Арон. Матрака наистина е мноооого хубав, направо е уникален, още първата сутрин се събудих без болка в кръста – а преди това беше ежедневие. Малко се притеснявах докато го докарат, защото от два месеца обикалям и гледам матраци по магазините и по сайтовете в интернет, а в магазина нямаше точно този модел матрак и ме беше страх да не е много мек (защото мъжа ми е тежък 122кг), пък и не знаех какъв е калъфа му – и в сайта им няма снимка точно на този калъф със соя, но изненадата беше повече от приятна – калъфа е най-хубавия от тези, които гледах по магазините – памук и соя и е изключително мек. И най-важното, че се дели на две и наистина половинката се побира в  пералня въпреки, че е с вата - 400гр./кв.м. – вече го пробвах, а нашата пералня събира само 4,5кг пране. А самия матрак е средно твърд – нито е много мек да ти поглъща цялото тяло, нито пък е твърд – моделира се за около минута по тялото (нали меморито е с по-голяма плътност и се моделира от температурата на тялото). Много съм доволна от покупката си  – струва си всяка стотинка матрака,  и като хванахме промоцията до 31 януари всъщност подматрачната рамка ни излезе безплатна. Имах възможност да пробвам  и Дормео мемори 2+12, но определено при тях големите разходи за реклама са калкулирани  в цената на продуктите им – не бих дала 850лв ( 180/200см) за матрак 15см висок и само с 2см мемори пяна – при това без свалящ се калъф, не че не е удобен, но комфорта от нашия е по-голям, пък и разликата в цената..... А от латексовите се отказах  като прочетох, че има и най-малка вероятност от развиване на алергия.

# 1 660
  • София
  Така вече тествахме матрака на Екон, мъжът ми е  доволен, но на менм и е много мек и нещо не ми е изобщо комфортно. Ще видим след малко по-дълго ползване дали ще се подобрят нещата. Съжалявам, че не взехме с най-голяма твърдост, а със средната.

# 1 661
  Така вече тествахме матрака на Екон, мъжът ми е  доволен, но на менм и е много мек и нещо не ми е изобщо комфортно. Ще видим след малко по-дълго ползване дали ще се подобрят нещата. Съжалявам, че не взехме с най-голяма твърдост, а със средната.
Попитайте във фирмата дали има възможност да ви го сменят с по-твърдия, ако е по-скъп ще си доплатите, все пак матрак се купува не за ден-два, а да го ползвате всеки ден поне няколко години, а човек прекарва в сън около 35 % от живота си. smile3524

# 1 662
Вчера си взехме калъфа на Екон-а от химическо- ами свети направо, все едно нов матрак. Голямо удобство е.

# 1 663
  • София
  Ми честно казано се надявам да се оправи, а и е по поръчка 220 см дължина, така че дори незнам дали е възможна опцията за смяна...

# 1 664
  • София
 Така вече тествахме матрака на Екон, мъжът ми е  доволен, но на менм и е много мек и нещо не ми е изобщо комфортно. Ще видим след малко по-дълго ползване дали ще се подобрят нещата. Съжалявам, че не взехме с най-голяма твърдост, а със средната.

Aila, преди години, като ходихме в деница да оглеждаме матраци, там имаше зона на екон; момчето ни обясни, че не може да ни гарантира, че ще ни докара матрак с такава твърдост, с каквато си харесаме на място (става въпрос за латексов), понеже в различните смени в завода, различните екипи пускат по различен начин матраците - затова средна твърдост може да ти дойде мек; това ни отказа даже и да ги пробваме - явно не ни е излъгал; не искам да те отчайвам, но няма какво да му се оправи - това е материал - няма как да стане в домашни условия по-твърд, може просто ти да свикнеш с това ниво на мекост

Последна редакция: пн, 14 фев 2011, 23:30 от Dao

Общи условия

Активация на акаунт