Февруарски бебета мънички, молят се за Тео всички!

• 17 634
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте Grinning
И аз изкарах страхотно вчера, беше ми изключително приятно.Две снимки от моя фотоапарат:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=235522&photo=72
Дано има добри новини за Тео Praynig

# 31
Здравейте Hug
Аз първо да се похваля,че днес пристигна новата ни количка:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=248807&photo=4,слагам я в това албумче,по-късно ще я махна.
Софиянки,добре сте си изкарали PeaceМного хубави снимки.
набързо да се включа по темичките,че скоро Мони ще се събуди да папа Laughing
За спането-спим от 10-10,30 до 6 сутринта,после папка и пак заспива до 9-10 часа.
За лекарствата-давам Панадол(веднъж след ваксината давах) със спринцовка,нямахме проблем.
За дрешките-носим в момента размер за 3 месеца,но ние сме и по-дребнички.Иначе я обличам с боди потник и отгоре блузка с къс ръкав,надолу панталонче и чорапки.В количката я завивам и с тънка пелена.Иначе дрешки почти не съм купувала,понеже имам много от баткото обличани по няколко пъти,а пък и една приятелка ме снабди  с дрешки от нейната госпожица.На всичкото отгоре и непрекъснато ни подаряват,така че скоро май няма да купувам. Laughing

Валерия,радвам се че пишеш пак HugА Деси Съншайн къде се изгуби newsm78
Алинка,много е хубав колажа  bouquet
Мери,и на мене ми липсват постовете ти,моля те пиши Hug
Отивам да си храня бебката,до после Heart Eyes

# 32
Момичета, вижте тази информация за шишетата - http://www.blizodobebeto.com/2008/05/07/bisphenol/
В зерения жокер също имаше разни интересни неща за шишета, памперси и пр., но не мога да го намеря в нет-а. (мисля че беше тук някъде http://www.gorichka.bg/)

# 33
Намерих го: http://zine.edno.bg/showissue.php?issueid=62&activePage=141 Страници 172 и 173 - има за знаците и други полезни неща...

# 34
galiv аз лично и го давам с биберона, като съм взела позиционна или може най-големият размер отвор, защото Панадолът е много  гъст и през другите не тече.

# 35
  • Sofia
Честит Рожден Ден Амар! Пожелавам ти в най-скоро време да гушкаш здравия ти племенник и да му се радваш дълги години!
Бъдете здрави ти и цялото ти семейство и само положителни емоции за напред!

Гледам сте зачекнали много болна тема за мен, а именно пазаруването на дрешки за дребосъците. От каката и един чорап не ми е останал, всичко раздадох на познати и непознати и докато бях бременна с изветрял мозък пазарувах дрехи от онлайн магазини направо с килограми от промоции и намаления. В резултат на което имам един гардероб с дрехи от 1 до 5 годишна възраст, които не е ясно ще и стават ли тогава или и ние сред лято ще ходим по пончо с качулка и с ватирани дънки като Пухка. Пижамки тип гащиризончета имам пак на кило и то плюшени баш за сега са и че и до края на лятото някой ще и стават, летни сега съм и поръчала от щатите размер 6-9м и се надявам да и стават, че все нещо купувам, а детето все няма какво да облече и с каката съм така и на нея толкова малоумно и избирам дрехите. Ама това са рисковете на онлайн търговията, а и така съм се зарибила, че всяка седмица или през седмица поръчвам разни джвъчки /както казва майка ми нещо скъпо, грозно и излишно/. По принцип кошниците ги пълня докато кърмя и онзи ден влиза мъжа ми в стаята и ме гледа как цъкам настървено върху мишката и говори на Ева: "Татьо, тая майка ти изкупи интернета, дрехи за другите не остави, голи ще ходят клетите." и се приближава и вижда че съм отворила и разглеждам консерви и компоти и си допълва репликата към Ева "а, дрехите ги изкупи, сега на консерви налетя та да може вече от митницата по двама да и носят един кашон".
Иначе бодита които имам и сега ги носи са и за 6м и са и точно просто, ако понапълни гащите даже и опват доста, като се има предвид че не е толкова едра към 7кг някъде и 65см.
Днес направо съм щастливка, до този момент съм само с едно излизане в 3 се прибрахме и звъннах на свекърва ми да дойде да вземе каката да я изведе с колелото, а тя взе да мрънка че топло и било, сякаш на мен ми беше много хладно. А ако не я изведа обаче ще се чуе и в крайните квартали как детето трябва да диша въздух и да е на вънка по възможност цял ден.

А Панадола защо го давате след ваксина не разбрах, защото имат температура децата ли или за успокоение? До сега 2 Пентаксима са и били и една Хепатитна даже не съм и мерила Т вечерта, а и след като ни окъпа с гомна с извинение докато и мерех Т  когато имаше обрив се зарекох, че в дупето и няма да бъркам с нищо повече. Което ме подсеща че искам да си купя хубав термометър за ухо или чело, или каквото и да е само да мери бързо и "чисто", препоръчайте ми някой че доста противоречиви мнения чета за ушните термометри.

Шишета не ползвам за сега, тя не иска и да ги види даже, с каката ползвах на д-р Браун и бях доволна, но бая фира даваха защото стерилизирането се състоеше във варене в една тенджера и колко пъти съм ги забравяла да си врят с часове само аз си знам, щом мазилката на тавана беше паднала там където ми е печката смятайте каква парна баня съм и удряла. Този път си казах ще съм модерна и ще си купя стерилизатор, за целта си взех и микровълнова за да има къде да го пъхна, естествено само го разпечатах изварих шишетата няколко пъти и залъгалките и тя като отказа да ги ползва го прибрах на дълбоко.

Болните, оздравявайте че в тази жега не ви мисля как се чувствате!

И  нещо друго щях да казвам, но забравих.

# 36
Бихте ли казали дали  е нормално бебе е 7,300 и 64 см -висо4ината ок ,ама теглото ,малко много мие ...яде АМ - аптамил по 180 мл,което  е мног знам ама по- малко не му стига,как да му намаля  яденето без да разбере???и кога 6те спре да ка4ва по 100000 кг,как са при вас не6тата.бихте ли казали куде е тази бяла къша,сайта не се отваря

# 37
marty24,аз мисля че е нормално.мойта дунда и около 6,500кг,но е по малка.ние ядем нутрилон по 150мл. но 5 пъти на ден.

# 38
Здравейте!
Голяма жега е в Пловдив  Crazy Излезнахме само за малко,Ева се изнерви и се прибрахме.
За обличането - слагам и боди с къс ръкав,панталонче и чорапки.Или боди с къс ръкав и рокличка,и чорапки пак.
По някое време я оставям само по бодито.Вече от няколко дни я изкарвам и с кошчето за кола,защото е по проветриво,
зимния кош ми е много затворен.А когато сме си у нас си я държа по боди и нищо друго.
За Панадола - давам го по мъничко,малко Панадол,малко посуква,пак Панадол,и пак давам да посуче и така дозичката
от 2,5 мл си я изпива на 4-5 пъти.
За спането - заспива веднага след банята,около 21ч.буди се към 3,после към 6 и в 8 вече е кукуряк и неиска да спи повече.
А забаравих да кажа че в периода от 6 до 8,спи само ако е до мен в леглото.В нейната си кошара не иска.
Мамо Ави честита количка,много е хубава !  Hug
Мери,ако четеш,пиши нещичко  Heart Eyes постовете ти липсват на много хора,чакаме те !  Hug Hug Hug

И тук да честитя рожденния ден на Амар,нека да е жива и здрава.Нека Теди оздравее час по скоро  Praynig

# 39
Здравейте момичета,
Пак ще ви занимая с шишетата, защото съм виновна- подведох ви относно шишетата на Др Браун и Авент. Това, че нищо не пише на дъното им не значи, че са безопасни, на кутията код 7.
Държа да се извиня, и прилагам няколко линка:
списък на продуктите и описание дали са с или без бисфенол-http://www.playtexbaby.com/bpafree/Product_Materials_Chart.pdf
още един полезен списък за ВРА-free шишета току що го взаимствах от Канадската тема
http://safemama.com/2007/11/22/bpa-free-bottle-and-sippy-cup-cheat-sheet/
списък с шишета на Авент и код http://www.avent.philips.com/en_US/products/Material_Chart_20080423.pdf
 за мамите от Канада и USA- http://www.playtexbaby.com/bpafree/info.html - безплатна мостра
Амар- Честит Рожден ден и дано днес новините да са слънчеви
х х х

# 40
  • Бургас
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА КАЛОЯН И НА ПУХКА. СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ ОТ НАС СЪС СТЕФАН. САМО ТОЛКОВА ОТ НАС ЗАСЕГА,ЧЕ СМЕ НА КАСАТА В МАГАЗИНА СЕГА И БАЧКАМЕ.ЧЕРПЯ ВСИЧКИ, НО НЕ ЗНАМ КАК ГИ СЛАГАТЕ ТИЯ КРАСИВИ КАРТИНКИ

# 41
Vivi.vivi, честита месечинка и на вас със Стефко. И аз не го чаткам това с картинките, затова си трая цял ден. Ама хайде и от нас един поздрав:

http://vbox7.com/play:3be6f2f7

marty24, сайтът сигурно не се отваря временно, защото днес го разглеждах. Адресът е: жк "Хаджи Димитър", ул. "Ильо войвода" 30. Ние ходихме преди малко пак, защото трябваше да купувам подарък за две близначета, но този път останах разочарована. Още не са заредили с нова стока и всичко ми беше познато. Бодита с късо ръкавче и потник има, но панталонките, за които казах на Jjoy - кафяви, от хубав памучен плат, с кант отстрани, явно са свършили. Въртях се половин час, докато избера по две комплектчета за близнаците. За нас взех още две шаренки бодита (от 6 до 9 месеца) и два чифта жълти ританки по 1.50 лв.

# 42
Честити месечинки на Стефко и на Калоянчо ,както и на Симона на Уоман С ura

Изабелка ,мерси Blush

# 43
  • ВАРНА
Честити месечиники на бебоците ни, родени на днешна дата!
Лекарството на бебо, доки ми предписа Калпол, давам с мерителната лъжичка и не съм имала проблеми.
marty24, мисля, че е нормално. Емо пък върви по-слабичък, но за сметка ка това е много жилав.
Почти не стои вече на едно място. Върти се като шило, не мога за миг да го оставям вече сам. Снощи дори направи опит да пълзи. Легнал по корем се повдига на ръце, а краката на колене и иска да пълзи.
За нощното спане, Емо спи от 22-22:30 до към 04. Няколко ни се събуждаше по-късно, но само няколко дни. Сега пак в 04.

# 44
  • София
Здравейте!
Влизам набързо, че онова малкото шушулче му се спи е ще се къпем.
Отново имаме зелено, отровно зелено на цвят ако и невероятне обрив само по коремчето и около ушичките. Дали не я претоплих и изстина? Акото е ясно, но обривът е абсолютно различен по форма и цвят на пъпките - едни са като големи петна и са с по-широка площ, другите пъпчици са с връхче, но червено, третите са по-големи пъпки и така. Shocked ВНече не знам какво да мисля! Аман! Утре сме при педиатърката ни, ще пиша после.
Спокойна вечер!  Hug Изчезвам!
Слави и Злато, Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт