СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 280
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Пък аз да се изфукам, преди малко получих мейл от директорката на бъдещата ни градинка - в понеделник от 17 часа съм на първата в живота си родителска среща в качество на родител. Party
(55 ЦДГ, Редута)
Може да ви е смешно, ама аз много се развълнувах, все едно пиклата на училище ще тръгва  Laughing

Много раншко ви е родителската  newsm78. При нас винаги ги правят към октомври, след началото на учебната година

Ами така е решила директорката, явно обича да планира отдалече - сигурно има някакви причини - в понеделник ще се разбере -
ето и дневния ред
1. Запознаване с Правилника за вътрешния ред в градината
2. Разпределение на децата по групи и сгради.
3. Разни: въпроси и отговори; изисквания към децата и родителите.

# 1 261
Много се извинявам, че пак се появявам с проблемите си, но сме на път да ни запишат близнаците в две различни градини.
Като добавим към това, че голямата ни кака ходи в трета - купонът ще е пълен.
Три деца - в три различни градини. Най-вече - не мога да си разделя близнаците.
Някой има ли идея към кого да се обърна?

# 1 262
Здравейте,

Записах детенце на ясли и директораката на детска градина ме накара да подпиша някаква декларация, че ако не се явя между 3-10 септември мястото се счита за освободено.

Мами кажете Вас караха ли ви да подписвате такава декларация? Писах на kg.sofia.bg те ми казаха: Това не зависи от нас. Говорете с директорката или се обърнете към отдел "Образование" на Столична община.

А познайте дали мога да се добера до сектор Образование и да говоря въобще с някои. А за директораката няма да коментирам, тя го представи като най-нормалното нещо на света да попишеш декларация, че се откаваш от записа си които току що си направил за детето си?! безумие!

Катрин

# 1 263
доколкото zнам не може само да zаемаш място, според емн zатова. Ако ще ходи на градина да ходи, ако не да има място zа друго дете  newsm78

# 1 264
а ми тук има отговор от kg.sofia.bg за близнаците, прочети по-назад

# 1 265

В такива случаи обикновено директорите се разбират помежду си кой да приеме другия близнак над капацитета. Най-добре е да отидете в градината, която е най-удобна за Вас и да говорите с Директора.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг
[/quote]

Този отговор ли имаш предвид?
Нещо не ми прилича на отговор. Ако и двамата Директори кажат, че не могат да приемат още едно дете над допустимата бройка?

# 1 266
а ми при второ класиране единият е с предимство, това е едното. другото е че тук писаха хора че има приети близнаци вече. ти говори ли с директорките?

# 1 267
И аз писах подобен въпрос Грийн, но никой не отговори за съжаление...Надявам се сега да има отговор.
А това за децата, които класират на различни места е много тъпо според мен. Аз съм с едно (засега), но смятам, че е разумен регламента с предимствата. Ето сега- как 3 деца в 3 градини? Всеки си е с неговия проблем. Някои дечица не са приети, други пък са разделени по градините, все за родителите е чанч и чудене как да стане дневния график.

# 1 268
  • Ланкър, планините Овнерог
Много се извинявам, че пак се появявам с проблемите си, но сме на път да ни запишат близнаците в две различни градини.
Като добавим към това, че голямата ни кака ходи в трета - купонът ще е пълен.
Три деца - в три различни градини. Най-вече - не мога да си разделя близнаците.
Някой има ли идея към кого да се обърна?

Добре, де, а ти не си ли с предимство в градината на каката, дори и да не са близнаци.

# 1 269
да, всъщност трябва да имаш предимство 2 пъти, един път по-голямо дете в същата градина и втори път 3 деца до 10год

# 1 270
  • София
да, всъщност трябва да имаш предимство 2 пъти, един път по-голямо дете в същата градина и втори път 3 деца до 10год

В такъв случай се взима по-високото предимство, т. е. по-голямо дете в същата градина.  Peace

# 1 271
В градината на каката (ОДЗ) имам 3 предимства, но там директорката е обявила нулев прием, защото прехвърля всички деца от яслата в първа група.
А в градината, където кандидатствахме са останали две свободни места. И има едно дете пред нас. Т.е. ще приемат детето пред нас и едно от моите. Другото мое увисва некласирано, защото няма вече свободни места. Няма и да има.
Говорих с директорката, тя вдига рамене и казва, че не може да приеме едно дете повече.
Какво сега, да се откажа ли? Не мога да разделя близнаците. Или едното да ходи, а другото не.
Ако бяха еднояйчни можех да ги редувам без никой да разбере, ама те са момче и момиче Grinning

# 1 272
  • София
Ееее, големи глупости, като че ли нямат заделени бройки за персоналски деца #Cussing outОсвен към някой в общината да се обърнеш, да видим дали от кг ще се включат....

# 1 273
Доколкото знам, в такъв случай едното се приема като извънредна бройка...Пусни жалба, въпрос някъде, тук има компетентни майки, те ще кажат. Дано се реши въпросът ви!

# 1 274
  • София
Говорих с общината относно разделените близнаци по принцип. Където има такива, то родителят избира по - желаното ДЗ (ако и двете деца са приети, или там където едното близначе е прието) и отова при директорката, от там тя (директорката) заявява откриване на ново място за другото близначе и така двете се събират в едно ДЗ. Директорката е тази, която трябва да открие допълнителното масто, и ако случайно ви откаже се свързвате с общината и от там ще ви сътрудничат. Не се отказвайте да съберете близначетата ако нещо ви спъва!

Общи условия

Активация на акаунт