Месец Май отмина вече всяка мама има си човече! (3)

• 19 383
  • 272
  •   1
Отговори
# 60
Мен пък друга мисъл ме тормози  Wink
Андреа винаги спи с отворена уста /нослето е чисто  Wink/, нормално ли е това и как е при вас?

Георг състо спи с отворена уста, но при него причината е ясна  Confused нослето е винаги Запушено, свири направо, това е от сондите и разните му там маркучи, с които доста дълго време изкара след раждането... Правя промивки с натриев хлорид, които ми даде акушерката, но не помагат особено Rolling Eyes. Вчера използвах пак при него За 1. път глицеринови свестички сресту Запек, имаше ефект.

Честит юнак на Мишлето... Да расте интелигентен, мил и красив...  bouquet
(Ние в този форум като добрата орисница нареждаме, това си мислех вчера Laughing)

Честит рожден ден на грижовната майка Мария, ведро настроение и весели мигове с дечицата   bouquet

mutzunkata, много сте готини... Joy И аз имам смешни снимки, сте ги сканирам по нататък, може тук по форумски и изложба да си направим  Simple Smile

Соковете и тук ги отричат изцяло на този етап.

# 61
Сок на нас педи ни каза да не даваме до 4 месец.
Баткото ни е с атопичен дерматит и дребо се води рисков Confused
Но на мен не ми е и зор де...
mutzunkata, страхотна снимка Peace

Гого пък е решил, че бебето е само негово и като почна да го храня, той казва със супер сериозен тон.
"Не, не може сега да храниш мойто бебе, то сега не иска да яде" Naughty
А дребния като се разреве и беткото веднага тича "На плачи бебе, ето, Гого е вече тук".

# 62
  • Варна
Привет-мривет и от мен HugБлагодаря за хубавата тема!
Муцунка, страшна снимка ,изкефихме максимално,както казват тийнейджърите Peace
ЧЕСТИТО МИШЛЕТОН ! МНОГО КЪСМЕТ НА СВИЛЕНА И НА РОДИТЕЛИТЕ И !
Няма да давам сокове поне до 6 месец и никой тъп педиатър не може да ме накара NaughtyСамо аз си знам през колко кръга на ада съм минала заради алергиите на Вики #Cussing out,как се задушаваше от 8 месечен до 6 годишен,как не успя да ходи на ясла изобщо заради алергии и така нататък!
Какво ли стана с Агли?
И моят реве вечер че и в мен не се успокоява понякога Sick Добре поне че нощем спи в кошарата без проблем! baby_neutral

# 63
  • ул. "Мечтание"
Честита радост на мама Мишлетон да им е жива и здрава малката сладурка!!!

До сега цедих само по 40мл. и се чудех как бебо наддава толкова много. Днес обаче реших да изцедя, че се бяха понапълнили повечко. Накърмих бебчо (яде само от едната) и от другата изцедих 140мл.  Shocked Видяха ми се много сравнение с досега. Вие по колко изцеждате?

Като се изцедя докрай (обикновено след като вече е ял), изцеждам около 140-160 мл от двете. И аз тека като потоп, но аз много бързо се препълвам!  Joy

Моля ви помогнете ми smile3511 мойто бебе не спира да реве като го оставя в кошарата.Какво да го правя,реве ама се дере до посиняване.Взимам го заспива в ръцете ми ,слагам го в кошарата и веднага се събужда и почва пак да реве.И това е цял ден.Как се справяте с ревящите си бебета?

Нашия мъник гледам да го приспивам в кошарката. че иначе се получава същата история. Но ако още на момента в който го сложиш в креватчето започва да реве... не знам тогава... Опитай да слагаш бебето в креватчето още перди напълно да е заспало, че иначе може да се стряска и за това да реве. Нашия мъник сутрин като се събуди в 5 да яде си доспива после при нас в леглото, че иначе трябва да ставам през пет минути.

oncheto, не бързай с тия сокове. Те се дават чак към 7-8ми месец, ако не и по-късно, след като вече е започнало захранването (около 5-6ти месец).

Муцунката, големи сте сладури!

viky_v, стискаме палци всичко да е наред!

sweety24, и нашичкия спи  отворена уста доста често. Но не мисля, че е проблем, при положение че пак си диша и през носа. Питах и педи тя потвърди.

# 64
  • София
Мили майчета,благодаря ви от сърце за страхотните пожелания!Бъдете и вие здрави и се радвайте на дечицата си!И при нас е пълна програма- Гого зее с пълно гърло,а баткото е болен. ooooh!
Една скромна виртуална почерпка от мен

# 65
Честит рожден ден maria_yanutseva!   bouquet Здраве, щастие, късмет желая и бебчо много да те слуша  Flutter

Честита рожбичка и на mi6leton! Да расте весело, здраво и послушно дете, а на мама бързо въстановяване   bouquet

Моето момченце, Наско, да не му е уроки е много послушен, като изключим, че не ме оставя да спя спокойно нощем. Като е решил, че в 3,5-4 съмва и това е. Кокорим се, оглеждаме се, изучаваме света и това докато мама не капне съвсем. Като се нахраним в 7-8 му удря един сън до обед и не можеш да го събудиш да го нахраниш. Ето днес пък като ми е заспал от 1ч, та до сега си спинка, пропуснахме пак едното хранене, но то е и по моя вина малко, че и аз заспах  Embarassed
Конюнктивита още не ни е минал съвсем и като му видя такова оченцето ми се насълзяват очите.
Някой се интересуваше за ортопед във Варна. Мога да ви дам телефон на д-р Райков, уж бил най-добрия детски ортопед 64-33-33. До колкото знам трябва да се направи профилактика до към 6-тия месец.
За кърменето вече нямам никакви надежди. Изцеждам от двете гърди пмаксимум 30-40мл, при условие, че не съм го кърмила преди това и то не много често. Явно ще сме си на АМ.  Cry

# 66
Mi6leton, честита рожба. Да ти е жива здрава, папкаща и поне малко кротка нощем. Да ти е радост и щастие.  bouquet

maria_yanutseva, много щастие, любов и здраве на теб, на семейството ти  bouquet

Злати, красива малка дъщеричка имаш. Много, много щастлива и здрава да е.

mutzunkata, много сладка катринка сте двете. толкова мило ми стана като виядх малката - каката де, че си кърми играчката Heart Eyes .

За сокчетата - аз направих гримаса, като ми каза педиатърката за около четвъртия месец, защото мисля поне до към шестия да не променям менюто. А за първи месец #Crazy newsm78 хич не ми се нрави, ама хич. Направо безумно ми звучи.

Аз се чудя с това цедене. Наистина гърдите ми започват на момент да се пръскат, но си мислех, че ако не цедя, то ще си пуска, колкото на бебето му трябва. Нали колкото повече цедиш, толкова повече се пълниш. Ама днес акушерката, при която си следих бременността ми каза, много да внимавам и майка ми заговори, колко опасно може да стане, че това мляко си остава вътре в мен и какво... И аз днес след хранене се юрнах в банята - горещ душ, после яко с помпата... е - рахат съм сега наистина, по-леко е. Ама си мисля да пробвам по два пъти на ден - сутрин и вечер примерно и да видя... И аз се чудя. Акушерката ми каза да цедя до дупка, в болницата ни казаха само колкото да усетим лекота и да не прекаляваме. Може ли майките с "втори и трети" опит да споделят мнение за цеденето Praynig

За отвореното устенце - Боянка забелязах два дена, че спеше с отворена уста и дишаше учестено. Питах педиатъра на първата консултация, и той каза, че е нормално особено ако е по-топло. Т.е да внимавам с дрешките, да не се претопля детето.

Да се похваля и аз по случай моите страхове яде ли детето достатъчно - яде си явно - наддали сме с 230 за 12 дни. Казаха, че е нормално. Ми чудех се, защото Бояна смуче ненаситно, бързо, задавя се, и... шоуто приключва за пет минути. После не че заспива, ами почва да бута, да се върти, да зяпа наляво надясно, да си въздиша и мърмори newsm78 . А ако е по-невъздържана по време на ядене дори бълва после и то не малко. Е - явно й е достатъчно, защото си наддава, пълни памперсите здраво и редовно. Този страх поне отмина, сега да видим, коя ще е следващата голяма тревога, която ще ме нападне Mr. Green .

# 67
Слъчно и аз така се цедих за да проверя какво пускам. Но не е същото. При сукане, детето много повече изпомпва отколкото ти с помпата. Аз вчера пробвах след като съм я кърмила да изцедя - ми от тази, от която тя сука изцедих повече отколкото от другата #Crazy newsm78 . И аз не цедя повече от около 40, но ето че детето си наддава. Консултирай се с педиатъра примерно и му сподели. Не се давай. И аз се бях заредила с АМ, ама не стигнах до него. Два дена дори кърмата ми почти беше спряла. А сега си кърмя. Simple Smile

# 68
днес бяхме на първата консултация и Андреа за един месец е наддала 900 грама и е само на кърма  newsm44
сега се чудя за втората консултация каква ваксина да купувам, че нали са няколко вида. вие каква ще вземате? аз се насочвам към Пентаксим засега ...

# 69
Пентаксим Peace

# 70
  • ул. "Мечтание"
За това цедене много противоречиви мнения получих!
Според едни трябвада се цедя до край, за да не застоявало млякото, да не ми се запушат каналчетата и да не получа мастит! Ама как ще застоява като си ме изцоцква докрай малкия лакомник. Цедя се докрай само преди да си легна, че иначе всичко става в мляко!  ooooh! Макар че понятието докрай при мен е доста условно, щото имам чувството, че колкото и да се доя все остава. И то нормално де, щото млякото непрекъснато се произвежда. Иначе, когато мме примързи през другото време изцеждам колкото да ми поолекне.

Абе да има, нямам нищо против да е в повече. Ще слагам остатъците за дълбока резерва. Вече имам съхранени 4 контейнерчета по 160 мл във фризера и две шишета от по 125 мл в хладилника.

# 71
Какво мислите за ваксините?
Утре ще го боцкат малкия  Sad Много ги мразя тия работи. Исках да прекарам таткото да го заведе ама е на работа  Sad Дано да не плаче много, че ми е много жал.
Да ви се похваля, дупето му се оправи вече!  Grinning

# 72
Да направя отчета от консултацията днес.

Мойта гоооспоица прекрасна е 5,800кг и 58см висока,което значи 1,500кг отгоре(изписаха на 4,300) и 5см нагоре Crazy,а сме само на кърма. Добре си папка дзверчето.По размери би и двете каки и засега манекенка няма да става Party.Милото,много се дра като я боцнаха и едно жално,жално-та аз после цицка ѝ дадох за награда.
Док. каза да почваме вигантола-по 1к. на ден.И ми каза ПОЧВАЙ СОКЧЕТА!Ама аз мисля да не почвам.Верно на каките давах.....ама сега не мисля да давам.
За цеденето съм на мнение,че ако не ти се напрягат много,е напълно излишно.Колкото повече цедиш,толкова повече мляко.Пак да кажа,че гърдите не ми се напрягат много и не ми текът грам,а мляко си имам достатъчно.Така бях и с каките.Замразила съм си само 200г. за всеки случай.
За ваксините нищо незнам.За каките бяха от ЗК.Кажете ако имате повече инфо за тях.
Агли не е писала..........мирише ми на бебенце............

# 73
  • ул. "Мечтание"
Педиатрите в болницата, както и нашата педиатърка ни препоръчаха тая вносната ваксина - Пентаксим!

# 74
Честито на празнуващите!
Муцунка, от снимката мога само да взема пример з това как се справяте със ревността в децата! Моите Искрени Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт