Отговори
# 1 515
Още няма яснота, но все пак ще е на адреса по лк на майката , евентуално на единия от двамата- майката или бащата
ако е в рамките на софия- точки
ако е в рамките на района на Дг- още точки
ак не е в софия и не е в района- без точки по този критерий

# 1 516
азаф, сори че не по темата, но...как децата са на 3 адрес?аз като раждах записаха децата на моя адрес например. Thinking

# 1 517
  • Върху лъчите на Слънцето.
1. Постоянна адресна регистрация в София без значение от срока -  категорично ЗА, но и със минимален срок, защото иначе се обезсмисля. Всеки може да вземе документ от МВР или общината къде му е била до момента регистрацията.

2. Деца, живеещи в района на ДГ по постоянен адрес, за всички ДГ в района   - ЗА, защото тези като мен, които нямат автомобил и не искат да тътрузятдецата си из градския транспорт се стремят към близките ДЗ и както иначе мислещите не се интересуват от моето мнение и не са съгласни с моята позиция - така и аз не съм съгласна с тяхното еветуално удобство детето им да е до работата за сметка на моето.

3. Брат и сестра в същото детско заведение, без предучилищници - съгласна съм от гледна точка на това, че не може двете или повече деца да се развеждат и взимат от различни градини, но и съм против, защото в някои градини от такива прединства не остана място за децата без каквито и да било привилегии. Колебливо мнение. 

4. Близнаци и тризнаци  - Категорично против!Просто да са скачени и при прием да влиза и второто\третото. И другото което се коминтира покрай близнаците - защо ми се струва, че вече получават майчинство и за двете, а не само за едното дете? Така че не ми изтъквайте това като критерии. Защото има и родители, които не взимаме майчинство, не поради нещо друго, а заради поредния абсурд в тая ..... държава.

5. Многодетни семейства с три и повече деца до 18 години  - Колебая се. По-скоро не.

6. Деца, чиито родители са студенти/редовно  - Категорично против. Знаем как се купуват студентски книжки и дипломи, а какво остава за някаква служебна бележка!?

7. Деца на работещи служители в системата на народната просвета-вкл училища, МОН и др структури - За, но САМО за персонала в съотетното ДЗ!

8. Деца, на които поне един от родителите или дете от семейството е с инвалидност от 71% до 100%  - За - няма какво да се коментира тук.

9. Сираци и полусираци  45 (13.2%) С особено мнение. Те вече попадат под друга графа. Реда за тях би трябвало да е по-различен. За полусираците - не съм много убедена. Защото въпреки , че е труднодоказуемо, има самотни майки. Техните деца не са ла наравно с полусираците?!

10. Време при еднакъв сбор точки  Или може би ИЗПИТ  newsm78 Joy Rolling Eyes , не виждам как иначе

11.специален прием по преценка на директора/комисия - , за да има повече хора за корумпиране?! И не става ясно какви ще са останалите членове на комисията...  newsm78

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 15:57 от Гневна

# 1 518
азаф, сори че не по темата, но...как децата са на 3 адрес?аз като раждах записаха децата на моя адрес например. Thinking

Амиии, аз и мъжът ми се водим на адреса на собствените ни жилища, а децата първоначално се водиха на моя адрес (като се родиха), а после взехме нашия си апартамент, записахме го на техните имена и им променихме адресната регистрация (промяната е елементарна, понеже нямат лични документи за самоличност, стана само с декларация в ЕСГРАОН). На този адрес ние с половинката имаме само временна регистрация  Wink.
Съжалявам за спам-а.
И мерси за уточненията на Плодовата.

# 1 519
azaf , твойте деца не ги ли приеха?

# 1 520
  • София
Феичка, в момента още не мога да си събера мислите, но смятам да предприема мерки, каквито и където трябва, дано е с някъкъв резултат, защото мисията е много трудна. Ще се радвам на съмишнеици  Peace

# 1 521
Феичка, в момента още не мога да си събера мислите, но смятам да предприема мерки, каквито и където трябва, дано е с някъкъв резултат, защото мисията е много трудна. Ще се радвам на съмишнеици  Peace
С каквото мога  Hug
Просто аз нямам идея по този въпрос, която да е осъществима

# 1 522
 Анкета 
Въпрос: Кой ще гледа детето ако то не е прието в ясла/градина ?  (Гласуването приключва: неделя, 28 декември 2008, 09:19) близък роднина  11 (21.6%)
частна градина  14 (27.5%)
детегледачка  7 (13.7%)
бащата  0 (0%)
майката  17 (33.3%)
друго  2 (3.9%)
 Изтрий глас

Общ брой гласове: 51

# 1 523

Нещо конкретно ли имаш предвид?

# 1 524
  • София

4. Близнаци и тризнаци  - Категорично против!Просто да са скачени и при прием да влиза и второто\третото. И другото което се коминтира покрай близнаците - защо ми се струва, че вече получават майчинство и за двете, а не само за едното дете? Така че не ми изтъквайте това като критерии. Защото има и родители, които не взимаме майчинство, не поради нещо друго, а заради поредния абсурд в тая ..... държава.

Не вземат двойно майчинство. В момента няма и как. Основното време (много от майките - а на близнаци, предполагам, съвсем - изобщо не могат да си позволят лукса да седят с децата през остатъка до 2 години) - е това до 9 месеца под формата на болничен... който се изплаща 90 % (вместо 80 % за обикновен болничен - пак добре) от среднодневния доход през предшестващите 6 месеца - и не е 2*0.9*<доход> за близнаци, същото е, като за едно.

# 1 525

Не вземат двойно майчинство. В момента няма и как. Основното време (много от майките - а на близнаци, предполагам, съвсем - изобщо не могат да си позволят лукса да седят с децата през остатъка до 2 години) - е това до 9 месеца под формата на болничен... който се изплаща 90 % (вместо 80 % за обикновен болничен - пак добре) от среднодневния доход през предшестващите 6 месеца - и не е 2*0.9*<доход> за близнаци, същото е, като за едно.

Дори и така да е, пак не подкрепям!

# 1 526
  • София
Предимство при кандидатстване в ДЗ да имат и аз не съм съгласна, но ако поискат да вземат обезщетенията (болничните) умножени по броя на децата, бих ги подкрепила за това.

# 1 527
Предимство при кандидатстване в ДЗ да имат и аз не съм съгласна, но ако поискат да вземат обезщетенията (болничните) умножени по броя на децата, бих ги подкрепила за това.

Peace

# 1 528
azaf , твойте деца не ги ли приеха?

Аз писах, че питам по принцип - темата ми е интересна, а и не мисля да приключа само с тези деца  Wink.
Иначе, моите "изкласиха" и яслата, и 1-ва група, а тази есен ще са 2-ра група.  Peace
Но тогава нямаше такъв проблем с местата и двете влязоха в "редовните" бройки.

Родителите на близнаци/тризнаци и многознаци получават 1 майчинство, независимо от броя на децата - независимо дали става въпрос за 90-те % или за 220-те лв. Peace
Иначе, аз подкрепям т.нар. "скачане" - подобно на гимназиите/университетите и т.н. - ако приемат едното, да приемат и другото, но като допълнителна бройка към групата.  Naughty

Peace

А това пък как си го представяте - т.е. да вземат 180% от заплатата си за "обезщетение" - това какъв вид бонус трябва да е и как би трябвало да е формулирано???

# 1 529
  • София
Ами както си искат, така да го формулират. Но, общо взето, бих предложила терминът "обезщетение за многоплодна бременност" и "обезщетение за раждане на близнаци, тризнаци и многознаци". Идеята ми е, че ако жената роди 2, 3 или повече пъти през, примерно, 2 - 3 години, тези пари биха й се полагали. От друга страна, близнаците ползват 2 креватчета, 2 столчета за кола, 2 столчета за хранене, двойно количество дрешки, чорапки, лигавници... каквото се сетите, т.е., семейството обективно изпитва по - голяма нужда от семейството с едно бебе. И, да не забравяме, че примерно люлката, столчетата за кола, шезлонгът, кошарата, дрешките... и всичко, за което се сетите, дай Боже да имам още деца, следващите ще ги ползват наготово. Но аз за второто и третото (дай Боже да ги имам, че не съм в първа младост) ще използвам вече купените за първото дете неща - повечето не са даже и позахабени, камо ли повредени. Обезщетението ми, обаче, ще си е като за първо. От друга страна, родителите на близнаци дават два потенциални члена на обществото на куп - два бъдещи работника, 2 бъдещи създатели на блага. Т.е., предполага се, с голяма вероятност, че това вложение ще се върне на държавата като данъци, осигуровки и реално произведени блага. Е, има известен риск, разбира се. Може пък и двамата (трима, пр.) да решат да създават благата си другаде... но, според мен, това е риск, който една държава може - от една страна - и трябва - от друга, да си позволи. Всички форми на обезщетение за бременност и раждане - като се започне от болничните и се свърши с дългия отпуск - са си в крайна сметка чисто социални услуги, предоставяни от държавата на гражданите - мисля, че би било справедливо и честно гражданите  родители на близнаци / тризнаци / многознаци да се възползват от тях в степен, аналогична на родителите на последователно появили се дечица.

Общи условия

Активация на акаунт