Отговори
# 840
netta71 , разбирам, но всички познаваме поне по 2-3 майки, които ужа са самотни, но не съвсем...да не коментирам малцинствата
ето защо хората са настроени против този критерий Sad
той всъщнст никога не е бил критерии, имало е само облекчение за плащането на таксата, мисля че и сега май го има

# 841
netta71 , разбирам, но всички познаваме поне по 2-3 майки, които ужа са самотни, но не съвсем...да не коментирам малцинствата
ето защо хората са настроени против този критерий Sad
той всъщнст никога не е бил критерии, имало е само облекчение за плащането на таксата, мисля че и сега май го има
  Все пак може да се провери дали някой наистина е самотен родител или се води само по документи такъв- например 2-ри брак на майката, живеене на съвместни начала с някой и т.н.- надявам се,че не си мислите, че някой е предпочел да е самотен родител поради някакви привилегий от милата ни държава

# 842
Ето тук е мястото ,изхождайки от собствения си случай, да поясниш какво мислиш и какви документи например могат да докажат нещо подобно
Само обърни вниамние, че трябва да са оптимално лесни за доказване нещата и да няма място за злоупотреби
Има и родители, които са самотни, поради привилегии от държавата, не визирам теб, но има такива със сигурност!

# 843
  • София
Ето тук е мястото ,изхождайки от собствения си случай, да поясниш какво мислиш и какви документи например могат да докажат нещо подобно
Само обърни вниамние, че трябва да са оптимално лесни за доказване нещата и да няма място за злоупотреби
Има и родители, които са самотни, поради привилегии от държавата, не визирам теб, но има такива със сигурност!
Много трудно за доказване. Трябва някои социален работник да прави внезапни проверки, за да установи кой къде живее и пак не е сигурно, че ще успее. Те затова премахнаха половината такса за самотните майки, които нямат брак и бащата е известен.

# 844
при мен лесно може да се докаже-
1. Акт за раждане на детето.
2. Справка от общината за семейно положение.
3. Адресна регистрация- с родителите ми.
4. Собствено жилище- не.
5. Работеща / в случая е важно, понеже ако аз не работя няма кой да ни храни/
 Може да има и друго за което в момента не се сещам

# 845
Много трудно за доказване. Трябва някои социален работник да прави внезапни проверки, за да установи кой къде живее и пак не е сигурно, че ще успее. Те затова премахнаха половината такса за самотните майки, които нямат брак и бащата е известен.
Това  е точно така, защото откакто се е родило детето никой не се е заинтересувал как живее това дете, има ли къде да спи и т.н., а на тия от социалните нали това им е работата- тамън ще си оправдаят заплатите

# 846
  • София
Абсурдно е да се проверява жена обявила се за самотна майка  #Crazy, социалните вместо да обикалят нощна смяна и да надничат под нечии завивки може друго да работят през деня.

netta71, на теб може и да ти е трудно, но не вярвам, че и на майка с 30 левова издръжка й лесно.

# 847
при мен лесно може да се докаже-
1. Акт за раждане на детето.
2. Справка от общината за семейно положение.
3. Адресна регистрация- с родителите ми.
4. Собствено жилище- не.
5. Работеща / в случая е важно, понеже ако аз не работя няма кой да ни храни/
 Може да има и друго за което в момента не се сещам

Нищо не доказват тия документи според мен. Ако живея с мъж без брак, но не съм си сменила адресната регистрация - значи водя се, че живея още при мама и тате, неомъжена, нямам собствено жилище, а и да имам може да е на името на родителите ми, за работеща може и детегледачка да съм си взела или баба, а относно баща неизвестен със сигурност има такива дето са предвидили някои привилегии и са писали детето без баща. Та къде точно става пределно ясно, че съм самотна майка.  newsm78 Абсурдно е да се мисли, че ще има група, която ще ходи да проверяват по адреси за верността на документите.

# 848
Абсурдно е да се проверява жена обявила се за самотна майка  #Crazy, социалните вместо да обикалят нощна смяна и да надничат под нечии завивки може друго да работят през деня.
Не става въпрос да "обикалят нощна смяна и да надничат под нечии завивки", а за това да се провери дали действително на този адрес, който е заявен, живее въпросното семейство или не- не е толкова трудно. Те социалните не обикалят и да гледат дали през деня някоя "гледаща си детето омъжена майка" не е прибрала някой богат любовник под завивката  Wink

# 849
Не става въпрос да "обикалят нощна смяна и да надничат под нечии завивки", а за това да се провери дали действително на този адрес, който е заявен, живее въпросното семейство или не- не е толкова трудно. Те социалните не обикалят и да гледат дали през деня някоя "гледаща си детето омъжена майка" не е прибрала някой богат любовник под завивката  Wink

Това ми прилича на филма "Горещ вятър". Кандидатстваш за общинско жилище и когато трябва да дойде комисията да види кой, колко и как живеят се събира цялата рода.

# 850
Извинявам се за тъпия въпрос, но не разбрах детето какво прави когато самотната майка ходи на работа? newsm78

# 851
мислете каквото искате, то е ясно, че и септември, поради такива "остоумни" изказвания на някой от вас и нежелание за разрешаване на проблема, ще се пускат всякакви връзки и пак ще се уреждат нещата, вместо да има ясен регламент. Понеже една позната преди 2-3 години със същия проблем беше завела детето рано сутринта в общината и го беше оставила /с една раничка с памперс и телефон записан на бележка в раничката/ при един от заместник кметовете, казала, че отива на работа, ама детето е много добро и няма да пречи, защото тя сама си го гледа, иначе ще викне телевизията и ще обясни защо ще го даде  в дом за социални помощи до навършване на 1-ви клас и т.н............... След 15 мин. детето и беше прието в детска градина!
   С всичко това искам да кажа, че при такива случай винаги се уреждат нещата, само дето не е с ясен регламент, тогава това дете пак ще заеме мястото на някой от вас в градината- разбирайте го както искате!!!

# 852
Извинявам се за тъпия въпрос, но не разбрах детето какво прави когато самотната майка ходи на работа? newsm78
   Ами например ходи в частна ясла, струваща на самотния родител 300 лв, ама той работи за 500, и в края на месеца му остават 200 лв, а ако си седи в къщи да гледа детето, то на края на месеца ще иска назаем от някой 200 лв за да си покрие разноските- ТОВА ПРАВИ!

# 853
netta71 , мисля че разказваш виц
има време, помисли и дай конкретно предложение, ама наистина да е неоспоримо проверимо! не мисли, че не искам да те разбера!напротив!
моето дете също не е прието, някои критерии ще ме поставят в доста неизгодна позиция, но не ги оспорвам само защото не ме устройват и най- вече- и аз искам ясен регламент

# 854
netta71 , мисля че разказваш виц
има време, помисли и дай конкретно предложение, ама наистина да е неоспоримо проверимо! не мисли, че не искам да те разбера!напротив!
моето дете също не е прието, някои критерии ще ме поставят в доста неизгодна позиция, но не ги оспорвам само защото не ме устройват и най- вече- и аз искам ясен регламент
  Не разказвам виц!!!
Казах вече, че трябва да има някакви точки и за това, в момента не ми идва ясна идея как може да се докаже- може би защото не ми минава през акъла как може някой да се води самотен родител, понеже имал предимства от държавата- та тя никога с нищо НЕ МОЖЕ да помогне- само пречи- аз нямам право дори на детски поради осигуровките ми, че са над 500 лв, а същевременно циганите, които никога не са работили, имат по 1000 деца, и те са с предимство, въпреки, че от мойте осигуровки / и на такива като мен/ идват парите, който взимат те. Тук идва и това, че трябва да има и някакви точки, които да дават предимство ако работиш.
 Плодова, то всичко така е навързано.......

Общи условия

Активация на акаунт