Отговори
# 1 860
  • София
Предимства 40%   
Сираци   15т.
Инвалиди   13т.
Брат/сестра в ДЗ   5т.
Близнаци   4т.
породени   4т.
Многодетни   
 до 10 години   8т.
 до 14 години   7т.
 до 18 години   6т.
Работещи родители4т.
Раб. В ДЗ   6т.
Раб. в системата    1т.

# 1 861
  • София
Обикновени - 50%   
Постоянен или наст.адрес в Сф   
до 1 г.   6
от 1-2 г.   8
над 2 г.   10
Постоянен или наст.адрес в района   
до 1 г.   3
от 1-2 г.   5
над 2 г.   8
Осиг.родители 2
Деца идващи от ясла 1

# 1 862
  • София
Как да кача таблица, без да ми размества колоните?

# 1 863
  • София
Относно местоработата, този критерии беше добавен за тези случай - месторабота, местобаба, предстоящо преместване (но няма още адресна регистрация)  и др. подобни към точка 4  - живеещи в друг район на територията на град София. Идеята беше да е с малко по - малко точки, но да го има. Според мен е справедливо и не е нужно да се маха, както беше посано по - назад

# 1 864
  • София
Значи с по-горе посоченото точкуване, разпределено в две части - предимства и обикновенни, се получава доста справедливо класиране според мен! Разиграла съм го, но как да ви го пусна тук като е на екселска таблица?

# 1 865
  • София
Моля, кажете какво се разбира под " район" ? Община, квартал,......
Защото ние живеем на границата на две общини,  а ЦДГ, в която мисля да кандидатстваме догодина е на 5 мин от нас , но в друга община.

# 1 866
  • гр.София
 Съгласна съм с Куки относно " друг район".

# 1 867
Здравейте, момичета.

Чета и не мога да повярвам на очите си - цели 39 групи! Надявам се половината да са към ОДЗ-та и поне няколко групи в Триадица, и да има яслени...  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Синът ми е или чакащ номер едно, или някой от следващите номера все... Та белким влезе в някоя нова група, разбира се, ако пак не ни предредят деца с предимство.

По предложените критерии - само не съм съгласна с частта с породените деца. Защо трябва да се дават допълнителни точки? Не стига, че дете с брат/сестра в съответното ДЗ получава точки (за което не споря). Ами майката може да си е дала първото дете в яслена група, второто автоматично получава точки за породено дете + брат/сестра в съответното заведение. И ехееее. Точки, колкото искаш. А такива като мен - с едно чавенце - пак ще духаме супата, защото ще се вместя само по критерии - за жителство над 2 и повече години и осигуряващи се родители. Отгоре на всичко живея в Ман. ливади запад( до бул. България) - от едната страна ми е район Триадица, от долната - Красно село, а ние сме Витоша... Ми то по-зле ще става за сина ми относно класирането и от сегашното. Както и да е - предполагам, че доста е обсъждано.

Надявам се утре Куки да ни зарадва относно новите групи.  Grinning

# 1 868
  • гр.София
Предимства 40%   
Сираци   15т.
Инвалиди   13т.
Брат/сестра в ДЗ   5т.
Близнаци   4т.
породени   4т.
Многодетни   
 до 10 години   8т.
 до 14 години   7т.
 до 18 години   6т.
Работещи родители4т.
Раб. В ДЗ   6т.
Раб. в системата    1т.

Махнала си от тази квота критерия Адрес.
 Ще влязат( след сираци и инвалиди) всички многодетни и от другите-може и никой. Работещите в ДЗ може и въобще да не се доредят ( ако си нямат 3 деца, или брат\сестра, или близнаци). А идеята беше за тях да се осигурят места.Може би трябва да им сложиш повече точки.
 Те ще вземат ли и точката за работещи в с-мата  ( макар че е безсмислено) ?

# 1 869
  • София
Идеята ми еда вкарам многодетните, работещите в ДЗ и после братя и сетсри, близнаци и породени! Разбира се след сираците и инвалидите.
Раб. в ДЗ дали да взимат точка за работа в системата...ами незнам, май евсе едно!

# 1 870
А според мен трябва да изключим въобще общото понятие"работещи в системата... Crazy".Нека се точкуват само тези,които имат  отношение към ДЗ

# 1 871
и трябва деца които посещават ясли, не към одз-та да влизат за детска градина автоматично или с поне с предимство!!!!!!!

# 1 872
и трябва деца които посещават ясли, не към одз-та да влизат за детска градина автоматично или с поне с предимство!!!!!!!
Да, да, да, да, да! Sunglasses

# 1 873
Здравейте пак от мен Simple Smile
Аз отдавна бях писала моето мнение по въпроса за ОДЗ, ЦДГ и самостоятелни ясли. Смятам че яслите трябва да се разделят от ОДЗ-татата и за тях да не се кандидатства през системата, а само за градинските групи. Така родителите, които не ползват услугите на яслите няма да са онеправдани, а районите в които няма ЦДГ-та също няма да са назад.
Колкото до децата на персонала (аз съм против по принцип) те трябва да се приемат автоматично защото така и така ще ги приемат имат или нямат достатъчно точки, а да се точкуват само тези на работещите към просветата ( няма как май).
Видно е, че квотите ще ги има, ама все пак си мисля, че така с тчх ще има много влизания под вратичката и ще настане пълен хаос. Аз затова бях предложила (понагоре в темата), всички за се точкуват ама така да се дадат точките че тези които са вкарани в квотите да влизат с най-висок брой точки и после другите. Близнаците и породените не трябва да имат точки освен ако не са многодетни, а да са прикачени един към друг. Колкото до брат/сестра просто незнам, много затворено се гледа за този фактор и все си мисля, че предучилищната група трябва да влиза в този критерйй поне ( аз мисля че може и за по-голямо дете до 3 клас, което учи в района на детската градина разбира се, защото така на родителите пак ще им е по удобно)
А и на мен не ми е ясно как се районира, в нашата община например има само едно ЦДГ, а в съседната, където ми е по-удобно има 2-3.
За местоработата и аз сам съгласна от НОИ винаги можеш да си изкараш бележка къде работиш ако имаш трудов договор и къде е адреса на фирмата за кореспонденция и местонахождението на същата и така се доказва къде работиш.
ЛЕК ДЕН НА ВСИЧКИ ОТ МЕН!!!!  Hug

# 1 874
  • София
Трудно ще изключим работещите в системата, защото директорките, а и Общината си държат на тях!

Общи условия

Активация на акаунт