Хайде покажете си спалните! 2

• 58 188
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
xenia, харесвам мненията ти, не винаги мисля като теб, но определено е хубаво някой, който разбира да участва в темата. Иначе, не се учудвай на масовия вкус на повечето хора, и фолка е най-харесваната музика, дори на някой това да не ни харесва. А някой спални като ги гледам тук във форума, си мисля че съм попаднала в циганска или турска къща. То и такива ги заглеждат в магазините де, доколкото съм забелязала. Визирам тези белите спални, с огледала, орнаменти и златничко.
Имам едни клиенти - завод за мебели. Аз да уточним нямам нищо общо с дизайна. Произвеждаха до скоро само мебели за Франция от масив. Гардероби и разни шкафове в колониален стил, с летвички и разни други такива неща, в класически стил, като на село едно време. Сега се опитват да пробият на българския пазар, направиха една спалня комплект. Имам предвид комплект, че може да се купи  гардероб, нощни шкафчета, тоалетка-бюро, скрин. Сега обикалят по магазините в София да я предлагат за продажба на едро. Комплекта струва 1200 лева, може да се променят размерите и цвета, става въпрос за масивна дървесина. Един собственик на верига мебелни магазини като я видя каза, че не струвала #Crazy Била в ужасен стил, неподходящ за българския пазар, прекалено скъпа /на дребно ще струва към  2000 лв./, всичко което било над 1000 лв. на дребно било непродаваемо, търсело се евтиното преди всичко. Вижте я, и си кажене мнението моля ви, въпреки, че знам, че на повечето спалните са твърде малки за подобен разкош на място. http://flickr.com/photos/29126621@N03/

# 211
  • густо майна Филибето
Аз пък много се плаша от "естети", за които хубаво е само модерното Stop Това което е оцеляло през вековете било селско, грозно и тем подобни определения Shocked Все си мисля, че точно проверката на времето е доказателство за това колко е хубав един или друг стил. А за ретро вълна чувала ли си? Разбира се, всяко стадо си има мърша, така и всеки стил си има буклуци. Тези талашити, които масово се купуват, само след 10г ще бъдат заклеймени като ужасно грозни и демоде, аз като по-възрастна Wink ги асоциирам със секциите от соц времето, никакво развитие!
Конкретно за показаното - комплекта изглежда добре, ако изключим решетките, особено тези на леглото, веднага ги свързвам със затвор Sick

# 212
Този комплект ми прилича на спалнята на граф Дракула !  Mr. Green А пък бюрцето с огледалцето , все едно е излезнало от някой соц.хотел преди 20 години.На това и 500 лв. са му много като цена !

# 213
Решетката на долната табла, повтаря елемент от гардероба, но може да се поръча и без тази табла, съответно и без решетка. Аз не харесвам спални с долни табли и им казах да я махнат, обаче те я оставиха като вариант. Иначе няма по-грозни от тия талашитени спални и секции във венге, избелен дъб и други ламинатени  цветове. След 3-4 години ще изглеждат тъпо, ама сега са залели пазара.

# 214
  • густо майна Филибето
Ти пък виждала ли си спалнята на Дракула? Аз не съм, но като гледам къщичката му, не бих отказала спалнята Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 16:13 от ljuboznatelna

# 215
  • Варна
Аз познавам много хора,които харесват такива спални,така че както ние им се чудим на техния вкус,така и те.Те пък ни казват-какво е това,матраци един върху друг,та това легло ли е.Но всеки с вкуса си.МЪжа ми си пада по всичко старинно,селско го наречи,има такива спални в стар стил,от масив с резба,е няма как да не си призная че въпреки обичам модерното някои наистина ми харесват.Но за мен са подходящи за една къща,също в такъв стил,а не за апартамента,в който ще живеем.

# 216
На живо определено не е толкова тъмна, пък и може да се поръча в светъл цвят. Гардероба е най-ценната част, има много ръчен труд, пантите са отвън и са цели едни такива, много красиви. Но, определено може да се каже, че има нещо от спалнята на баба.
Благодаря ви за мненията, това си е маркетингово проучване.

# 217
След 3-4 години ще изглеждат тъпо, ама сега са залели пазара.

Тази изглежда тъпо още сега ! Но за всеки влак си има пътници !

ljuboznatelna  , не искам и да я виждам !  Mr. Green Макар , че историческите данни са противоречиви за съществуването му точно в този му вид и слава !/за Дракула става въпрос/

# 218
  • густо майна Филибето
О, да, дърводелците "много обичат" външни панти. Като казах на моя , че искам в кухнята външни месингови панти за шкафовете, как ли не се опита да ме разубеди, докато накрая не призна, че се напасват трудно, искал лесното човека - вътрешни изхвърлящи Grinning

# 219
  • густо майна Филибето
ljuboznatelna  , не искам и да я виждам !  Mr. Green Макар , че историческите данни са противоречиви за съществуването му точно в този му вид и слава !/за Дракула става въпрос/

Аз и спалнята на Тато бих искала да имам, с месингова табелка - на кого е . И съм сигурна, че ще ми допадне Wink
Сега да не останете с впечатление, че харесвам само класиката - имам слабост към нея и рустиката, но харесвам всякакви стилове, стига това, което е направено, и след десет години да може да се нарече хубаво Peace

# 220
xenia, харесвам мненията ти, не винаги мисля като теб, но определено е хубаво някой, който разбира да участва в темата. Иначе, не се учудвай на масовия вкус на повечето хора, и фолка е най-харесваната музика, дори на някой това да не ни харесва. А някой спални като ги гледам тук във форума, си мисля че съм попаднала в циганска или турска къща. То и такива ги заглеждат в магазините де, доколкото съм забелязала. Визирам тези белите спални, с огледала, орнаменти и златничко.
Имам едни клиенти - завод за мебели. Аз да уточним нямам нищо общо с дизайна. Произвеждаха до скоро само мебели за Франция от масив. Гардероби и разни шкафове в колониален стил, с летвички и разни други такива неща, в класически стил, като на село едно време. Сега се опитват да пробият на българския пазар, направиха една спалня комплект. Имам предвид комплект, че може да се купи  гардероб, нощни шкафчета, тоалетка-бюро, скрин. Сега обикалят по магазините в София да я предлагат за продажба на едро. Комплекта струва 1200 лева, може да се променят размерите и цвета, става въпрос за масивна дървесина. Един собственик на верига мебелни магазини като я видя каза, че не струвала #Crazy Била в ужасен стил, неподходящ за българския пазар, прекалено скъпа /на дребно ще струва към  2000 лв./, всичко което било над 1000 лв. на дребно било непродаваемо, търсело се евтиното преди всичко. Вижте я, и си кажене мнението моля ви, въпреки, че знам, че на повечето спалните са твърде малки за подобен разкош на място. http://flickr.com/photos/29126621@N03/

Спалнята е страхотна, Галя. Crazy Какво да ти кажа...Пълно е с хора на този свят, на които просто чувството наречено вкус към красивото им е ампутирано. Sick

# 221
Цитат
чувството наречено вкус към красивото им е ампутирано

Брей , колко философски казано ! Сега и ако изясниш кое е красиво и грозно , цена няма да имаш ! През различните епохи моделът за красиво и грозно е бил различен ! А и всеки има различен поглед върху това , което е красиво  и кое грозно ! Граничещо с глупост е да си въобразяваш ,че собственият ти вкус е мерило за красота и грозота !

# 222
  • густо майна Филибето
Сега и ако изясниш кое е красиво и грозно , цена няма да имаш !
Ами тя непрекъснато разяснява, четете бе хора! Simple Smile Независимо, че съм с предубеждения към Ксения заради едни други нейни възгледи, некасаещи дома и интериора, и грубия й език, не мога да отрека, че няма грешни залитания. Единствено творчески различия с една друга интериорна форумска икона Wink

# 223
Каквото и да чета на всеки представата за красиво  и грозно е различна ! Вкусът на когото и да било не е мерило за красиво и грозно !

# 224
Цитат
чувството наречено вкус към красивото им е ампутирано

Брей , колко философски казано ! Сега и ако изясниш кое е красиво и грозно , цена няма да имаш ! През различните епохи моделът за красиво и грозно е бил различен ! А и всеки има различен поглед върху това , което е красиво  и кое грозно ! Граничещо с глупост е да си въобразяваш ,че собственият ти вкус е мерило за красота и грозота !

Предизвикваш ме да изнасям лекции за това що е естетика и хармония? Това са философски и научни понятия, които не се обясняват с форумски пост, а се изучават дълги години в съответните учебни заведения. Независимо, че някои философи твърдят, че вкусът (особеност на възприятие на прекрасното) е естествено присъщ на човешката природа, аз смятам, че кичът на съвременната масова култура е нанесъл непоправими щети на доста хора в това отношение. А също така смятам, че това е нещо, което трябва да се развива и подхранва непрекъснато със съответните знания и постоянен достъп до най-добрите образци. В противен случай, дори да го има като зачатък, с времето и особено с неподходящата околна среда, то неминуемо се заличава и губи.

Има изведени формули за идеални хармонични пропорции на красивото, има закони на естетиката, правилната композиция. Естетиката и вкусът във всички времена са константна величина. Променя се ъгълът на гледната точка и ценността на даденото произведение в зависимост от времето, културата и нравите.

Най-елементарно погледнато по отношение на тази спалня и друг мебели, мога да кажа, че всичко което е естествено, истинско и оригинално, е ценно и красиво, и обратното- изкуственото, стандартното, псевдоизкуството, подражаващо на истинското, булевардната масова култура, е кич или отсъствие на вкус. Кичът обикновено се проявява в две направления- едната към прекомерна епатажност (често с псевдоценност), другата- към шокираща видимост на бедност. Има една категория на кичът като стил на изкуството, която няма да обсъждаме. Става въпрос за други категории когато говорим за липса на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт