Боле - как се приготвяше ???

  • 12 274
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 15
Това, което правя аз, се нарича "Тути-фрути". Постъпвам по следния начин: В 3-литров буркан (сух) сипвам постепенно (според узряването)плодове, захар и алкохол (ракия, ром или водка) в еднаква пропорция, напр. чаена чаша ягоди - ч.ч.захар, ч.ч. алкохол. Започвам от ягоди, после следват малини, после кайсии, праскови, сливи и наесен - ябълки, круши и дюли, като едрите плодове се нарязват наситно. Става разкошен ликьор, който се сервира, в прозрачни чаши с вместимост около 100 мл. (и повече, но не и ликьорени), като на дъното се слага и малко от плодовете. Сервира се с малка лъжичка или пластмасова пика (като тези за хапките), за да се хапват и плодовете. Същите могат да се ползват и за  сладкиши, защото захарта и алкохола ги е спиртосал и съхранил.

# 16
  • Мнения: 14 490
Това, което правя аз, се нарича "Тути-фрути". Постъпвам по следния начин: В 3-литров буркан (сух) сипвам постепенно (според узряването)плодове, захар и алкохол (ракия, ром или водка) в еднаква пропорция, напр. чаена чаша ягоди - ч.ч.захар, ч.ч. алкохол. Започвам от ягоди, после следват малини, после кайсии, праскови, сливи и наесен - ябълки, круши и дюли, като едрите плодове се нарязват наситно. Става разкошен ликьор, който се сервира, в прозрачни чаши с вместимост около 100 мл. (и повече, но не и ликьорени), като на дъното се слага и малко от плодовете. Сервира се с малка лъжичка или пластмасова пика (като тези за хапките), за да се хапват и плодовете. Същите могат да се ползват и за  сладкиши, защото захарта и алкохола ги е спиртосал и съхранил.

благодаря ти за рецептата, чувала съм за този ликьор, но не знаех точните пропорции.

имам един въпрос - къде съхраняваш буркана докато го приготвяш?

Общи условия

Активация на акаунт