Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 36

• 30 743
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
Нещо не мога да си редактирам публикацията .

Ванче, знам че ще се справиш в очакване съм да видя новата торта.

# 196
  • Пловдив
veri, браво за цветята. А за боите, най-малката разфасовка е 50гр. Ама малко криво ме изгледаха като им казах че искам от всички цветове по толкова.. Боите са им в чували и на никой не му се цапа за толкова малко  Sad

HOLY, и аз не виждам проблем в тортата. Много е хубава.

blueeye®, браво за бързата реакция. Тортата е станала супер  Hug

dimitrina73, моите подложки част са от Торндо, част от една друга фирма (по-точно правоъгълните). Дойдоха ми на супер цена заедно с кутиите. А напоследък правя доста големи торти и ми трябват. На Кадемлия няма начин да нямат и кръгли и правоъгълни  Wink

За глюкозата, вижте снимката на 1-ва страница. Купувала съм я от диетичен магазин. В Пловдив я имаме и в Сани-Тракия  Wink

# 197
  • София
ето я и моята плодова тортичка, която вчера направих по поръчка на свекърва ми за гостите. С кремът на Пепи е, който тя препоръча наскоро от крема сирене, масло и сладкарска сметана. Вътре между блатовете е с банани, а отгоре както се вижда е с праскови, ягоди и череши.

# 198
  • София
Много красиви плодови торти  smile3501
Вчера си купих сладкарска боя от Метро, има срок на годност 30.01.2010г. А, инструментите за моделиране, обзаведох се с комплект пластмасови пръчици за моделиране на пластелин, които почти не се различават от сладкарските. Намерих ги в един от магазините за художествени материали за 1.80лв.

# 199
malkaMama всичката информация която ти трябва е на 1ва страница от темата. Има няколко рецепти за захарни теста ( марципан , фондан - както и да се нарича ), всеки предпочита с какво да работи. Аз лично с МаршМелоуз Фондан (от тези дунапренените бонбони)......
Благодаря ви   bouquet Сега трупам знания и съвсем скоро ще се захвана да опитам   chef ( по - добре да е без повод, когато е за първи път  Crazy )
Очаквайте ме скоро с произведение  Grinning

# 200
Тортата от преди няколко дни за рождения ден на сестра ми.Украсата не е изпипана,ама за 15 минути не можах по-добре.

# 201
  • София
Плодовите торти са много апетитни и красиви!

Ванче, ванилията на прах ли е? може да е от обезмасленото мляко, не мисля, че някакви си грамчета ванилия могат да причинят такива колизии...

За инструментите, бях си харесала един комплект от Слънчоглед, който беше за 5.60лв, но вчера като отидох, тъкмо го бяха продали Sad
....А, инструментите за моделиране, обзаведох се с комплект пластмасови пръчици за моделиране на пластелин, които почти не се различават от сладкарските. Намерих ги в един от магазините за художествени материали за 1.80лв.

Кой е този магазин и може ли да ги покажеш? Praynig

Bambinkamalinka, много сладка тортичка! Каква е вътре?

# 202
Bambinkamalinka,тортичката ти е страхотна щом това е зя 15 мин. какво ли ще има за около час.........
Момичета пак има страхотни торти , плодовите изглеждат много добре.
Да се запиша и аз със 2 тортички за РД на детенцето на една позната.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=42
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=46
Тортичките вътре са пандишпанови блатове,крем с млеко,яица,брашно и масло+1пакетче крем Jogo малина на др.Йоткер и банани
blueeye розичките ги правя като слепям листенцата едно след друго после оставям да съхне като между листенцата слагам памук или фолио за печене и дооформям, махам като изсъхнат хубаво.

# 203
  • София
Магазинът е на ул. "Шипка" 6, първият точно до кафето и входа на сградата. това са инструментите

# 204
Bambinkamalinka, че какво и има на украсата, аз я харесвам.

kaaramelka, много красиви тортички,и на двете много хубави цветя си направила, а момиченцето ( феята )как си я направила само, супер .

badem , и аз за такива инструменти се бях сетила , ще взема да проверя в близката книжарница. Между другото днес се разгледах в един шкаф и видях, че имам шпатула от хладилника и едно пластмасово шило, което е за почистване на нещо си и е с заоблен връх. Така, че ще ги пробвам и тях.

Пепи, утре ще се обадя да питам за всеки случай и евентуално ще ходя да купя боята, че без червено нищо не мога да направя. Ако трябва и 200-300 гр ще купя, нямам претенции само да има и да дават.

# 205
kaaramelka - много сладки тортички, а не се и съмнявам че на вкус са страхотни. А розите ти са направо като истински, пиши как си ги боядисала, че така се преливат цветовете  Praynig .
banbinkamalinka - тортичката е много нежна.
petia_tag - Плодовите торти са ми слабост, много ми харесва.
blueeye® - нормално е да я харесат твоята тортичка, хит е. Чудесно е че са останали доволни.
HOLY и natalyna - аз дефекти във вашите торти не видях. Холи - още не мога да събера смелост за 2-етажна торта, но все някога и това ще стане. А на Наталинка барбито сигурно е събрало погледите.
Аз получих отзивите за моето прозиведение - от 3-те торти, които са били на празника моята била най-предпочитана  Embarassed, ама все още си чакам снимките на парче (или разрез) защото не съм се доредила да хапна от нея. А мъжото днес ми примрънка, че на кой ли не съм била направила торта, само той не бил хапнал и сега ще правя тез дни и за него, със сладък млечно-маслен крем, и може би най-накрая с "чаршаф" покрите.  Simple Smile
Цитирам се още веднъж, ама никой не ми даде идея...
Цитат
И също така - с какви бои може да се направят допълнителните цветове (червеното и розовото по бузките и ушите), защото аз имам само прахообразни бои (от едното време са ми останали, в шишенца, сладкарски ги водят) и съвсем незнам дали ще стане да ги разтворя във вода (или алкохол) и да мацна с тях?

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 16:33 от thedragonbg

# 206
  • София
Bambinkamalinka и на мен украсата ми харесва, семпла, нежни цветове  Peace
kaaramelka много красиви торти, че и две даже  smile3501
thedragonbg моите бои също са прахообразни, разтворих малко във вода и така си дооцветих теменужките, но не знам дали ще стане и за лицата  Thinking
Ами реших, че за моите аматьорски цветчета тези пръчици ще свършат работа  Grinning Не е голяма инвестиция и ако не стане ги завещавам на щерката да бори пластелина като порасне  Joy

# 207
Ех Джема завиждам ти ,  "в таз Х'америка в тоз капитализъм" сама трябва да си плащам кредитните карти  Joy (ама пиша си чек от сметката на мъжо и аз ) hahaha .
Холи ха ако си мислиш че моята не се "килна". Не ти ли изглежда полегнала-особено последния етаж. дето го "пренапоих ". На всичко отгоре тука една жега , ужас, маслените кремове направо се разтопиха . Честно казано , не че си прося комплименти , но 3етажната на моя син по добре се получи май. Пък голямо желание имах и тази да се получи , че нали бях обещала . Но учим се нали...
 Сега да ти кажа за твоята торта- получила се е много добре. Това готова моделираща маса ли е. Цветовете много ми харесват също.
 Сега ще споделя нещо което на мен ми дойде като заключение-надявам се да не се разсърдиш. Значи за да не става на кръпки чаршафа трябва да се точи доста по голям от размера на тортата-да има поне 4-5 см резерва. Така като тръгне да се заглажда , да могат да се избегнат гънките. Това го гледах на клипче в "ютуб" тогава се чудих защо точат толкова голям чаршаф -но при мен номера минава. Е няма да "мине" ако ти се "стричи" покритието както при мен на лилавия етаж и почне да се къса.
 Димитрина нямат инструкция. Предполагам въпрос на въображение за какво ще ги ползваш. Но това с топчетата по края си го ползвам най-често, за изтъняване.
Наталина много е красива тази Барби. И на мен ми се прави пак , че да си поиграя с роклята малко повече - но няма на кой да я подарявам.
Бамбинка много красива чантичка . Браво
карамелка не една а две. Браво. Че и двете красиви. Оле как ги правите тези хубави рози-ще трябва да залагам над упражненията и аз.
 плодовите тортички изглеждат много апетитни. Браво на всички момичета.

# 208
  • София
ама тия от магазините на Шипка 6 са много застреляни. Преди няколко седмици ходих да търся инструменти и формички за работа с пластелин и ме гледаха като извънземно. А в точно този до кафето ми казаха, че търся някакви "извънземни работи", защото ги питах дали имат и такива метални шприцове с най-различни накрайници, мисля Наталина беше показала. А точно там трябва да ги знаят тези неща.

# 209
blueeye® аз сглобявам по отделно листенца и всичко,като искам да ми стегне розата и да добавя листото я слагам в хладилника и после си добавям листата.аз си работя с фондан.

Общи условия

Активация на акаунт