Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кошмарна бъдеща свекърва

 • 3 501
 • 40
 •   1
Отговори
 • Мнения: 64
За жалост за втори път няма да пиша за нещо положително. Пуснах първата тема и доста от жените, които ми дадоха съвет ми помогнаха с изследванията и се оказаха прави за здравословният ми проблем.
Сега пиша отново тук с надеждата като по-зрели жени от опит да си дадете съвет как да постъпя.
Имам проблем с бъдещата си свекърва. Живея с приятелят си от почти две години. Малко преди да заживеем заедно запознах се с неговата майка. Не свали поглед от мен през цялото време. Не ме е гледала с лошо, говореше любезно и добронамерено. Пренесохме се в друг град със сина и. Веднъж като  се прибрахме в родният град излезнахме на кафе с нея тримата. Изведнъж стана въпрос за бившата му приятелка и тя 5 пъти едно след друго каза, че бившата му е най-красивата му приятелка до сега. Погледнах към приятелят си-притесни се. Беше изумен от казаното. Стана ми много неприятно и не след дълго станахме от масата. Мислех, че ще каже нещо на майка си, но не го направи. По-късно когато обсъдих с него случилото се ми каза, че първият път като сме излезли му е казала за мен"Дано да не е някоя к*рва"
Повдихнах вежди,но си казах, че има време да и докажа всъщност какъв човек съм. Тогава тъгувах по починалият си родител и бях потънала в скръб и някак си не усмихлях ставащото наоколо. Човек като е смачкан от трагедия не обръща много внимание на ставащото около него. Говорили двамата за това, че не е редно, но извинение не получих.
Няколко дни след това пък се заяде за това, че синът и е вишист със страхотна професия и не вървяло жена му да е проста продавачка в магазин. Много пъти ми повтори да запиша университет. Дни наред. Приятелят ми се обади и и каза да спре да се бърка. След някой друг ден започнала да го разпитва дали се караме и какви са ни скандалите ако имаме такива. Естествено той и казал, че понякога съм била леко ревнива. Кое момиче не ревнува, когато има повод?Ако не синът и майка му ми даде повод... Наистина ме накара да се почувствам зле, и  че съм по-долу от него.
Звъни ми едва вечер след като приятелят ми отиде нощна смяна на работа и ме започва "Моят син е красив. Винаги ще бъде харесван." Разказа ми как една жена се е влюбила в него само като го видяла. "Свиквай да бъде харесван". Не знаех какво да кажа. Стана ми ясно, че търси болното ми място и иска да ме накара да се почувствам зле. Откакто завърших училище работя. Имам си спестени пари. Заради здраве се наложи да напусна работя май месец. Изпадна в паника, че ще му харча парите. Питала го откъде имам пари и че трябвало да работя. Адски вече ми писна от нея, но тъй като се занимавам с болници реших, че не е времето да говоря сега с нея.
Бях излезнала с "приятелка". Споделих и за този проблем. Оказа се от онези приятелки, които с тях врагове не ти трябват. Записала клип как казвам, че вече не понасям майка му и как и тегля майни. Пратила ме е на нея.
Днес тя се е обадила на приятелят ми по време на работа и му е казала за клипа. Даже му го е пратила. Казала му "Вместо да се шляе да намира начин как да се реализира и да просперира в живота" Разбира се излезнах най-голямата простачка. Нищо че от доста време не знам на кои свят се намирам заради здравословният ми проблем.
Сега тя се изкарва жертва, плаче в тях. До колкото я познавам вече е казала на целият квартал и ме е псувала с часове.
Все си мисля, че те ще съсипе отношенията ни. Вече имахме доста сериозен разговор с него. Казах му, че ако беше ударил по масата и да и каже да внимава с думите може би щеше да се съобрази, но той не желае да го направи."Аз съм и обяснил съвсем спокойно да се спре и да не прави тъпотии, не мога да крещя, майката си е майка"
Е, от тука нататъка мисля, че тази жена ще ми стъжни живота. Въпреки обидите и  заради приятелят ми спах у тях, държах се добре с нея тя дори ме целуваше и прегръщаше. Какво лицемерие..Бяхме се запътили към по-сериозна крачка, но май ще си останем за сега на ниво гаджета. Тя му влияе...

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 02:12 от Emilia2000

# 1
 • Мнения: 1 347
Брей, доста си комплексирана и си допуснала злонамерената леля да  определя твоя ден и твоето настроение. Доколкото разбрах, живеете в различни градове, как така се бърка във взаимоотношенията ви?
И каква е тая приятелка, която заснема клипчета и точно на свекървата ги изпраща?
Бившата, тази, хубостницата, защо са се разделили?
Аз трудно бих издържала на стреса и злобните подмятания, и бих напуснала този мамин златен. Не личи да те защитава и подкрепя, уж живеете отделно, а мама му буквално е между вас.
Недей, моето момиче, сега видях, че си едва на 21, живота е пред теб, не се обвързвай с този (защото очевидно влачи и неговата майка).
Само за едно съм съгласна с нея впрочем - учи.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 03:21 от Elizabeth_

# 2
 • Мнения: 845
Такива като тази майчица винаги са ми били чудни... Тази не подхождала на сина им, защото била грозничка, другата - просто/а продавачка, третата - лека, четвъртата е с него за семейната панелка.... Разбира се, че всеки родител иска най-доброто за детето си и с неговите очи то е най-, най-, най- от всички, но какво печелиш като обидиш и прогониш всичките му гаджета? Накрая като остане сам да си кукува и хубавее мама ще се кротне ли?  Или ще почне да иска внуци, че времето си минава?
А тоя мъж като те гледа как страдаш години вече, как не тропна веднъж по масата да се спре този ужас, а само се моли на мама? Да не се обиди тя, ами ти? На теб много добре ли ти се отразва този тормоз?
Най-добре седнете с мъжа ти и сериозно си поговорете за всичко това. Но решително, без увъртания, опити за омаловажавания и "Ама тя си е такава и ми е майка". И жените имаме родители, но като е за сериозни отношения с мъж, знам къде да сложим границата в намесата.

# 3
 • Мнения: 2 199
Майка му е глупава и първосигнална, но за мен тя е права, макар че го изразява по възможно най-просташкия начин.

Ако мъжа е висшист, с хубава професия, отговорна позиция, а ти си продавачка със средно образование и нямаш стремеж за повече, няма да изкарате дълго заедно, дори и майка му да не ви се бърка. Не сте от една черга дето се казва. Нямате еднакви интереси, цели и възможности и ако сега в началото сексът ви свързва, в един момент това ще отшуми. И ще лъснат дупките в образованието, средата, интересите и ще се разделите така или иначе.

За мен връзки между хора, които не са долу-горе на едно ниво нямат бъдеще. Така че разбирам я майка му. Не иска синът й да си губи времето във връзка, която така или иначе е обречена на провал.

# 4
 • Велико Търново
 • Мнения: 1 228
Боже, къде ги намирате тия филми не знам. Особено това приятелка да те запише и да те прати на майката на гаджето ти, това вече е уау. То е ясно, че не ти е приятел такъв човек, но мен  ако питате вземете да преосмислите с какви хора сте заобиколени и бягайте с 200

# 5
 • Мнения: 64
Майка му е глупава и първосигнална, но за мен тя е права, макар че го изразява по възможно най-просташкия начин.

Ако мъжа е висшист, с хубава професия, отговорна позиция, а ти си продавачка със средно образование и нямаш стремеж за повече, няма да изкарате дълго заедно, дори и майка му да не ви се бърка. Не сте от една черга дето се казва. Нямате еднакви интереси, цели и възможности и ако сега в началото сексът ви свързва, в един момент това ще отшуми. И ще лъснат дупките в образованието, средата, интересите и ще се разделите така или иначе.

За мен връзки между хора, които не са долу-горе на едно ниво нямат бъдеще. Така че разбирам я майка му. Не иска синът й да си губи времето във връзка, която така или иначе е обречена на провал.
На 21 съм. Останах сирак и нямам помощ. Разбира се, че ще уча, но преди това трябва да работя, за да си събера поне сумата, която целя. Това, че нямам висше не ме прави тъпа. Споделяме едно и също хоби. Избрала съм да уча хубава специалност. Догодина трябва да съм студентка. Майката знае това.

# 6
 • София
 • Мнения: 7 522
В такава ситуация аз лично не бих бързала за по-сериозни крачки. Ако мъжът не ограничи просташкото държание на майка си, трудно ще я държите да не се меси.

# 7
 • Мнения: 7 193
Оф, мило момиче, млада си и сега е момента да се махнеш от тази селска идилия о време. Докато не ви се роди бебенце, че тогава ще видиш зор. Нали работиш, изнасяй се, гледай се, учи, развивай се. Какво се занимаваш със свекърви на 21? Приятелката ти дори няма да я коментирам, абсолютно психопатска работа. Свекито и тя не в час. Но възлюбения висшист защо разправя и дава отчети на майка си, че аи била ревнива? И мълчи докато те обиждат? Замисли се просто! Това не е нормално, ама хич!

# 8
 • Мнения: 64
Притеснявал се, майка му била лабилна... Попитах го като се държи с мен ужасно, защо нищо и няма? Значи мама пазим, а тази дето ни простира гащите-от нея има по много. Аз така мисля, че е цялата ситуация. Много мислих и понеже съм наранена много емоционално заради животът ми както започна не бих издържала психически на това-майката ще ме налага, той ще скляпа... Супер много съм разочарована от него. Дори не толкова от майка му.

# 9
 • Мнения: 7 193
Ами ето, ако наистина мислиш така, багажчето и чао. Абсолютно не е нужно да си стъжняваш живота с тази екземпляри. Мама да му простира гащите. А той колко е голям?

# 10
 • София
 • Мнения: 7 522
Прекалено рано е да се хвърляте в дебрите на битовизмите и семейния живот. Висшиста го оставете да се оправя с майка си и изобщо не си го слагайте на сърце. Ако и той е в ранните 20, за мен мачът е свирен.

# 11
 • Мнения: 5 752
Момиче, ето един съвет от мен - блокирай я всякак тази евентуално бъдеща свекърва. Съсредоточи се в работа и учене, намери си други приятелки, които да нямат нищо общо с тази жена, остави приятелят ти да се разправя с майка си и не му позволявай да те информира за цирковете ѝ.

# 12
 • Мнения: 339
Мале, Мале какви глупости се изписаха...
Особено от лелката, дето твърди че хората с висше образование са от друга черга 😁
Аз съм със средно образование и имам допълнителни квалификации. Работя за заплата доста над средната за България и с приятеля ми сме заедно от години, а той е вишист с още по-добре заплатена работа. Та такива обобщения са смешни.
Авторке не виждам какво правиш с тоя мъж. Наистина не майка му е проблема, а той. Той позволява вмешателство, обиди и неподходящо поведение. Не мога и да си представя тежката ситуация в която си, впредвид описаните от теб събития. Но смятам, че вместо да ти помага, въпросния господин ти пречи. Трудно ще изградиш самоуважение с подобно отношение от най-близкия ти човек.

# 13
 • Мнения: 2 199
Ама ти си само на 21?? И вместо да си гледаш живота, студентството, приятелите, забавленията, си се набутала да переш чорапи и да сгъваш гащи?

Аз също живея сама от 19 годишна. Помощ не съм имала. И през ум не ми е минало да се събера с някой да му пера гащите и да му търпя фасоните, че и на майка му злобните подмятания. На твое място бих си търгнала мометално и бих си планирала живота без този мъж и майка му. Много ти е рано да започваш с битовизмите и неволите на семейния живот.

Редактирам се да допълня специално за Лет ит Бе, че хората със средно си личат от пръв поглед, било то и само по правописа, и че не са от една черга с онези, които имат образование. Как да го кажа по-меко - едни такива по-семпли са и им личи. Това е факт. Като те поочука живота, ще го схванеш и ти.
Леля не съм ти аз. Леля ще бъда на децата на сестра ми един ден.

# 14
 • Чужбина
 • Мнения: 1 152
Следващият път няма да й мълчиш ами си отвори устата. Има хора, които не осъзнават какво говорят докато не бъдат обратно захапани.

Общи условия

Активация на акаунт