"Родила е N деца, а не и личи"?

• 464
  • 10
  •   3
Отговори
  • Пловдив
Често се казва с някакво изумление: "родила е две / три / еди-колко си деца, а изобщо не и личи".
А на останалите по какво им личи? Като видите една жена, разпознавате ли по външния и вид дали е раждала и колко пъти?
Питам сериозно, не е заяждане, не е нищо такова. Аз лично съм си била винаги дебела, отпусната и грозновата, да не рече някой, че за себе си намеквам колко съм хубава преди и след. Но и другите не мога да ги разпозная, а явно се очаква, че в общия случай личи.

# 1
Не, не мога да преценя по външния вид дали една жена е раждала.
Има занемарени жени без деца, и такива родили 3-4 и в топ форма.

Да, раждането променя хормонално тялото, но това не е пречка една жена да изглежда добре.

Има жени, които по време на бремеността качват много килограми и после не успяват да ги свалят, особено след 2ро раждане, но аз лично мисля, че е въпрос на мотивация, време, стимул. Пък и е важно човек как се чувства в тялото си, а не какво мислят околните.

# 2
Понякога наистина не личи. Друг път се казва от куртоазия.

Ама има.
Ето вижте Емилия Белчева. Гугълнете и снимките.
Три деца има.
Наскоро роди третото. Корема и плосък, изключително слаба.
Даже пусна поредното видео за вакум упражнение за корема. Това има няма 3-4 месеца след раждането. Трето. И плосък бре.
Гад ви казвам Joy

# 3
Имам съученичка, роди две деца, вече са и големи и изглежда по същия начин като в 12 - ти клас, 50 кила с мокри дрехи.
За нея бих използвала израза с чиста съвест.
За непознати - не бих, на никоя не и пише на челото дали и колко, че и как е родила.

# 4
Ами… личи си. Най-често по деформация на коремната стена, диастаза, стрии по корема, разтягане на кожата. Единици са с плосък корем след три раждания, според мен и то не само плосък, а и тънка талия. Зависи и колко време е минало от ражданията, с какъв интервал са и много други неща. Според мен това се има предвид, а не колко точно деца е родила жената.

# 5
Нямам деформации на корема, нямам стрии. Личи ми само по тревогата изписана на лицето. Тялото, не.

# 6
Под  не им личи аз визирам точно измененията по тялото. На някои жени изобщо не им личи. Отиват раждат и като излезнат след 5 дни от болницата са с плосък корем все едно никога не им е бил разтегнат и огромен. Има такива жени, аз им  завиждам за телата наистина. Други години наред не могат да смъкнат килограми качени по време на бременността дори и малко, някои  получават диастаза, кожата им увисва, корема целият им става в стрии, някои дори някак остаряват, други даже погрозняват. Една бременност върху някои жени оставя отпечатъци, от които някои жени се притесняват и им стават комплекси, а върху други нищо.
Аз пък мисля, че е много ясно какво се има предвид с такива изречения. А и обикновено се използват за жени, за които знаеш колко деца имат или ако ги видиш скоро след раждане, а не за случайно минаващи по улиците да гадаеш по външният им вид.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 01:46 от Morkovelka99

# 7
  • Наблизо
Сз имам ужасна кожа-тънка,остават ми белези от всичко,имам големи стрии от пубертета и по време на бременността бях сигурна ,че ще съм от вторите,”некъсметлийките”.
Не пропусна.Увиснаха ми гърдите,коремът ми е тотал щета,огромни стрии до гърдите(а се мазах с какво ли не),увисна и не се прибра,разширени вени..Това е положението и съм го приела.Имам хубава усмивка.
За мен е ген.Имам леля,с две деца,до скоро изглеждаше като момиченце.И сега е много младолика,страхотен корем и тяло.Мама е като мен обаче.

# 8
Имам колежка с три деца, с плосък корем и фигура без никакви поражения и промени.
Имам и с по едно, с по 30+ кг, след 30 години все още се оправдават с бременността и раждането. Blush
До дисциплина е.
Моята фигура също не е променена. Нямам стрии, талията ми е същата, мерките също. Кг ми са без промяна от 30 г. Изключвам бременността, с която бях качила 7 кг.
От 8 години правя планк, основно за мускулите на гърба, но стяга цялото тяло. Силно го препоръчвам. Бързо, лесно и не изисква никакви уреди.

# 9
Deva, до никаква дисциплина не е. Някои са спечелили генетичната лотария и са фиданки, други пълнеят и от въздуха.
Респективно нямаме еднакъв старт нито в началните килограми преди бременност, нито в качените, нито в свалените. Възхищавам се единствено на жени с наистина тренирани и красиви тела. Такива в стил "аз съм 40 кг по рождение, но не съм вдигала нищо по-тежко от вилицата си" не са за възхита. То просто си личи, ако някой наистина се е старал с годините и ако просто разчита на добрия си ген.
И въпреки това - независимо кой как изглежда и личи ли или не, че е раждал, за мен е достойно за уважение самият факт, че го е направил.

# 10
Дисциплината може и да помага за възстановяване след раждане, но не определя всичко. Стриите, диастазата, увисналата кожа и гърди са резултат основно от генетика, физиология и хормонални промени, а не от това дали една жена е била достатъчно старателна.
Жени със желязна дисциплина, перфектни тела, тренирали цял живот и хранещи се добре, след раждаме и техните корени стават на нищо. Всичко е ген и физиология, а не спорт, дисциплина и храна!

Общи условия

Активация на акаунт