"Родила е N деца, а не и личи"?

• 3 155
  • 130
  •   7
Отговори
  • Пловдив
Често се казва с някакво изумление: "родила е две / три / еди-колко си деца, а изобщо не и личи".
А на останалите по какво им личи? Като видите една жена, разпознавате ли по външния и вид дали е раждала и колко пъти?
Питам сериозно, не е заяждане, не е нищо такова. Аз лично съм си била винаги дебела, отпусната и грозновата, да не рече някой, че за себе си намеквам колко съм хубава преди и след. Но и другите не мога да ги разпозная, а явно се очаква, че в общия случай личи.

# 1
Не, не мога да преценя по външния вид дали една жена е раждала.
Има занемарени жени без деца, и такива родили 3-4 и в топ форма.

Да, раждането променя хормонално тялото, но това не е пречка една жена да изглежда добре.

Има жени, които по време на бремеността качват много килограми и после не успяват да ги свалят, особено след 2ро раждане, но аз лично мисля, че е въпрос на мотивация, време, стимул. Пък и е важно човек как се чувства в тялото си, а не какво мислят околните.

# 2
Понякога наистина не личи. Друг път се казва от куртоазия.

Ама има.
Ето вижте Емилия Белчева. Гугълнете и снимките.
Три деца има.
Наскоро роди третото. Корема и плосък, изключително слаба.
Даже пусна поредното видео за вакум упражнение за корема. Това има няма 3-4 месеца след раждането. Трето. И плосък бре.
Гад ви казвам Joy

# 3
Имам съученичка, роди две деца, вече са и големи и изглежда по същия начин като в 12 - ти клас, 50 кила с мокри дрехи.
За нея бих използвала израза с чиста съвест.
За непознати - не бих, на никоя не и пише на челото дали и колко, че и как е родила.

# 4
Ами… личи си. Най-често по деформация на коремната стена, диастаза, стрии по корема, разтягане на кожата. Единици са с плосък корем след три раждания, според мен и то не само плосък, а и тънка талия. Зависи и колко време е минало от ражданията, с какъв интервал са и много други неща. Според мен това се има предвид, а не колко точно деца е родила жената.

# 5
Нямам деформации на корема, нямам стрии. Личи ми само по тревогата изписана на лицето. Тялото, не.

# 6
Под  не им личи аз визирам точно измененията по тялото. На някои жени изобщо не им личи. Отиват раждат и като излезнат след 5 дни от болницата са с плосък корем все едно никога не им е бил разтегнат и огромен. Има такива жени, аз им  завиждам за телата наистина. Други години наред не могат да смъкнат килограми качени по време на бременността дори и малко, някои  получават диастаза, кожата им увисва, корема целият им става в стрии, някои дори някак остаряват, други даже погрозняват. Една бременност върху някои жени оставя отпечатъци, от които някои жени се притесняват и им стават комплекси, а върху други нищо.
Аз пък мисля, че е много ясно какво се има предвид с такива изречения. А и обикновено се използват за жени, за които знаеш колко деца имат или ако ги видиш скоро след раждане, а не за случайно минаващи по улиците да гадаеш по външният им вид.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 01:46 от Morkovelka99

# 7
  • Наблизо
Сз имам ужасна кожа-тънка,остават ми белези от всичко,имам големи стрии от пубертета и по време на бременността бях сигурна ,че ще съм от вторите,”некъсметлийките”.
Не пропусна.Увиснаха ми гърдите,коремът ми е тотал щета,огромни стрии до гърдите(а се мазах с какво ли не),увисна и не се прибра,разширени вени..Това е положението и съм го приела.Имам хубава усмивка.
За мен е ген.Имам леля,с две деца,до скоро изглеждаше като момиченце.И сега е много младолика,страхотен корем и тяло.Мама е като мен обаче.

# 8
Имам колежка с три деца, с плосък корем и фигура без никакви поражения и промени.
Имам и с по едно, с по 30+ кг, след 30 години все още се оправдават с бременността и раждането. Blush
До дисциплина е.
Моята фигура също не е променена. Нямам стрии, талията ми е същата, мерките също. Кг ми са без промяна от 30 г. Изключвам бременността, с която бях качила 7 кг.
От 8 години правя планк, основно за мускулите на гърба, но стяга цялото тяло. Силно го препоръчвам. Бързо, лесно и не изисква никакви уреди.

# 9
Deva, до никаква дисциплина не е. Някои са спечелили генетичната лотария и са фиданки, други пълнеят и от въздуха.
Респективно нямаме еднакъв старт нито в началните килограми преди бременност, нито в качените, нито в свалените. Възхищавам се единствено на жени с наистина тренирани и красиви тела. Такива в стил "аз съм 40 кг по рождение, но не съм вдигала нищо по-тежко от вилицата си" не са за възхита. То просто си личи, ако някой наистина се е старал с годините и ако просто разчита на добрия си ген.
И въпреки това - независимо кой как изглежда и личи ли или не, че е раждал, за мен е достойно за уважение самият факт, че го е направил.

# 10
Дисциплината може и да помага за възстановяване след раждане, но не определя всичко. Стриите, диастазата, увисналата кожа и гърди са резултат основно от генетика, физиология и хормонални промени, а не от това дали една жена е била достатъчно старателна.
Жени със желязна дисциплина, перфектни тела, тренирали цял живот и хранещи се добре, след раждаме и техните кореми стават на нищо. Всичко е ген и физиология, а не спорт, дисциплина и храна!

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 10:57 от Morkovelka99

# 11
Антоанет Пепе роди 4 деца и корема й е залепен за гърба. Обаче се скъсва от режими и тренировки. Давам пример с нея, защото е популярен инфлуенсър и е разпознаваема. Сигурна съм, че полага усилия да изглежда така, не само ген и т.н.
С годините забелязвам, че не толкова раждането променя тялото на жените, колкото периода около менопаузата. В сравнение с нея, бременността е бял кахър. Пред очите ми жени, които бяха слаби и с хубави фигури, в този период буквално станаха лелки, напълняха, повехнаха, сбабичосаха се за няколко години. Почти няма жена, която да  не качи кг след 50 години. Нямам предвид, разбира се, тези които тренират, дисциплинирани са и се занимават със себе си усърдно т.е. тези, които полагат усилия. На болшинството средностатистически жени им се отразява менопаузата на телата. Подчертавам на болшинството , защото винаги има изключения.
Работя  предимно с млади жени, всяка година някоя излиза в майчинство и мога да кажа, че която си е била слаба, след раждането бързо влиза във форма. Която е била леко пухкава, към пълничка, се връща след майчинство буквално дебела. Повечето пазят диети и с връщането на работа се стремят максимално бързо да влезнат във форма. Иска се дисциплина и воля, рядко става от само себе си.

# 12
Често се казва с някакво изумление: "родила е две / три / еди-колко си деца, а изобщо не и личи".
А на останалите по какво им личи? Като видите една жена, разпознавате ли по външния и вид дали е раждала и колко пъти?
Както писа някой, това се казва за познати, когато можеш да направиш сравнение преди и след раждане. За непознати не се наемам да гадая нищо.
Също казваме - ха, не ти личи, че имаш големи деца. Означава, че жената е младолика.
Не зная за мъжете какво се казва. Те не бременеят и не раждат, но в мнозинството си преди/след брак имат разлика +10кг Simple Smile

Стигнахме и до демона "менопауза", че как.
...
С годините забелязвам, че не толкова раждането променя тялото на жените, колкото периода около менопаузата. В сравнение с нея, бременността е бял кахър. Пред очите ми жени, които бяха слаби и с хубави фигури, в този период буквално станаха лелки, напълняха, повехнаха, сбабичосаха се за няколко години. Почти няма жена, която да  не качи кг след 50 години. Нямам предвид, разбира се, тези които тренират, дисциплинирани са и се занимават със себе си усърдно т.е. тези, които полагат усилия. На болшинството средностатистически жени им се отразява менопаузата на телата. Подчертавам на болшинството , защото винаги има изключения.
Нарушава се хормоналния баланс, засяга се обмяната. Важи за всяка възраст, защо да не важи за 45+?! И какво по-логично при толкова кардинална промяна да се промени и начина на хранене и движение? Ама не, искаме да е лесно, без усилия, мързи ни, търсим оправдания. В крайна сметка всяка решава кое й е по-важно и действа. Или бездейства и се утешава, че "всички надебеляват". Категорично не мога да се съглася, че в рамките на няколко години жените в менопауза се сбабичкосват и повяхват. При активен живот, грижа за себе си и липса на трагични събития (тежко заболяване, смърт на близки), жените могат да бъдат прекрасни. Да не онагледявам Simple Smile))

# 13
При съвременната мода за хубаво тяло се изискват яки тренировки и хранителен режим, дори и при природно слабите и нераждалите.

Аз не получих стрии от раждането и бременността, отпреди това си имах, но на корема никога не съм имала и не ми се появиха. Отслабнах, даже повече отпреди забременяването, после след няколко години качих от плюскане и вероятно някаква промяна в хормоните.

# 14
Моята си изглежда по абсолютно същия начин както преди да роди, е ся ясно годинките си личат, ама след ражданията първо не беше наедряла кой знае колко, после за една две години си върна първоначалната фигура. Даже сега повече и се занимава да тренира от колкото в първите години. При други жени наистина качват много, при някои и без да са раждали. Имам и един доста фрапантен случай, моя позната млада жена на 30 и няколко, от стройно и фино момиче беше качила поне 30 кила без да е раждала дори едвам я познах. Така че си е малко тото тая работа, но според мен до голяма степен може да не бъде допускано с достатъчно воля и усилия.

Общи условия

Активация на акаунт