"Родила е N деца, а не и личи"?

• 12 009
  • 357
  •   1
Отговори
# 30
Ами на някои им личи, но на други не. Според мен причината е в качеството на живот. Има жени с по едно дете, които не успяват да се възстановят и изглеждат като лелки, има и такива с по 2-3 деца, които изглеждат прекрасно. Спокойствието,малкото стрес, грижи за себе си според възможностите, мотивация,кротки деца, ако щете... Оказва си влияние определено.
Аз съм с едно раждане на 35г, стрии и целулит нямам, до 6м от бременността дори корем нямах и мислех, че след рязко порасналия корем ще имам ужасни стрии, но уви, нямам нито една. След раждането имах един корем за прибиране, и от чашка Б, станах чашка Д. Бързо прибрах корема, но от следващите заболявания и други фактори напълнях отново пак само на корем и гърди. Сега съм се поприбрала доста, но определено много по-трудно, с много повече усилия. Имам още до перфектната форма от преди раждането, но бавно и славно ще си върна тялото. Винаги съм била 48-50кг, а за жена си хапвам доста добре. Явно хормоните и последващия стрес, а и възрастта промениха нещата, но не се отказвам.

# 31
На едни личи, на други не. Всичко е до ген и начин на живот.

# 32
Да, да, имам го такъв пример в родата от мъжки пол, гените били виновни, болести имал, пък го гледам плюска като не видял особено сладко и газирано, пък после другаде била причината да е разплут като медуза. А воля няма, никога и не е имал от малък, поне тва съм се убедил с очите си.

# 33
Да, много е лесно да набедиш гена. И юруш на пържолите.
Също и субективната оценка за красота и добра външност.
Някои хора си мислят, че са си супер, но то не е баш така.

# 34
@rf22 Ами затова съм написала "ген и начин на живот"

Това включва - какво се храниш, спиш ли редовно, физическа активност, дали пиеш алкохол редовно, пушиш ли и т.н.

# 35

Ген -> дългогодишна физическа активност/спорт -> умно и информирано бременеене (без тъпкане с храна и всякакви боклуци като добавки, а спазване на здравословно хранене, кила в норма за бременност и движение) -> бързо връщане към спорта след раждането.
При този протокол шансът да се превърне една жена в дропла е минимален.

Демек да разбираме, че жените с кофти ген, които не спортуват и се хранят нормално, а не режимно, са дропли? Rolling Eyes
Доста повърхностно заключение.

# 36
Демек – нищо не сте разбрали.

# 37
Спортът успешно може да бъде заменен с разходки, за тези, които нямат желание, или не остава време да ходят специално. Също физическа активност от сорта на аграрен, или творчески труд, който има условия. Борбата с гравитацията е безнадеждна, но поне може да бъде забавен процесът.

Най-неприятна е промяната в храненето, защото като млад е лесно да останеш слаб, въпреки че ядеш сладко, дюнери и газирани напитки, но с  възрастта нещата вече не стоят така.

# 38
Често се казва с някакво изумление: "родила е две / три / еди-колко си деца, а изобщо не и личи".
А на останалите по какво им личи? Като видите една жена, разпознавате ли по външния и вид дали е раждала и колко пъти?
Питам сериозно, не е заяждане, не е нищо такова. Аз лично съм си била винаги дебела, отпусната и грозновата, да не рече някой, че за себе си намеквам колко съм хубава преди и след. Но и другите не мога да ги разпозная, а явно се очаква, че в общия случай личи.
Е то предполагам, че въпросната фраза е от хора, които знаят че дадена жена е раждала. Просто ей така не бих могла да преценя дали една жена е раждала или не, освен ако не я познавам и наистина знам че е раждала. Има жени които успяват да влязат във форма, но трябват много усилия. Най-често това са спортно настроените. Аз лично почти не познавам жена, която си е върнала предишната форма след раждането.

# 39
Ако не ги виждате жените по бански не знам как можете да кажете.

Аз съм била винаги 45-50кг, тренирам, и имам кофти целулит. С дрехи изглеждам прекрасно. 🤣

Да, ако тренирах 6 дни в седмицата, а не 3 и само за това мислех сигурно бих изградила мускули, които да го скрият по-добре. Но нямам желание.

Според мен 95% от хората могат да изглеждат страхотно, разликата е в усилията, които биха били необходими. Варира от - правене на нищо до трениране всеки ден, броене на всяка хапка и т.н.

# 40
Дисциплината може и да помага за възстановяване след раждане, но не определя всичко. Стриите, диастазата, увисналата кожа и гърди са резултат основно от генетика, физиология и хормонални промени, а не от това дали една жена е била достатъчно старателна.
Жени със желязна дисциплина, перфектни тела, тренирали цял живот и хранещи се добре, след раждаме и техните кореми стават на нищо. Всичко е ген и физиология, а не спорт, дисциплина и храна!

Така е, гените са си фактор, ама не са всичко. Като гледам какви хипопотами бутат колички в парковете ще ме извините, ама не са от гени, а от ядене. Универсален природен принцип е, че от нищо нещо не става и както казва народът "този врат не е от домат". 
Стефка Костадинова стана световна шампионка в скока на височина само седем месеца, след като стана майка, а на следващата година стана олимпийска шампионка.
А ето я и Ивет Лалова с бебето ѝ Simple Smile

# 41
Тези жени тренират зверски и нямат друга работа, това им е заниманието. Една работеща жена, която си гледа и  детето, няма как да се отдаде така на спорта, ако не се лиши от прекалено много други неща и за сметка на тях. Слава богу, не е и необходимо.
Наистина, има пълни млади жени с колички, както и останали такива години след раждането, но има и достатъчно други, които са си слабички.

Общо взето, без да спреш да ядеш, колкото  ти се яде, не става, за съжаление, това е така. Килограми лесно се качват, но трудно се свалят.

# 42
Не може да е само от ядене. Доста пълнички познавам, които нито ядат много, нито се хранят със супер нездравословни храни, и въпреки това си стоят на едно и също положение. Тук според мен хормоните играят основна роля, също и фамилната обремененост. Имам братовчедка (малко по-малка от мен), не е раждала. До преди 2-3 години си беше слабичка, но в един момент напълня, а не яде много. Не мога да кажа че прилича на прасе, но си е закръглена. Майка и е дебеличка, и по малко и тя започва да заприличва на нея.

# 43
Общо взето, без да спреш да ядеш, колкото  ти се яде, не става, за съжаление, това е така. Килограми лесно се качват, но трудно се свалят.

Именно. И си личи кой се бори с гените, макар и в неравна битка, и кой му е отпуснал края. Същото е и с менопаузата. Да, с бръчките по лицето само операция може да се справи при лош ген, също и с увисналите гърди. Ама корем, баджаци и задник са си лична работа.  Просто при някои се получава почти без труд, а при други си иска жертви.

Относно "не яде много"  доктор Нау казваше, че няма такова нещо. А в някакво предаване бяха сложили камери да следят такива, дето не ядат много.  Ми оказа се, че макар трите им яденета да са умерени, между тях хапнаха калории като за още две от дреболии.

П.П. И на мен ми е трудно. И аз нямам тяло като га бях  на 30 години, но съм си преценила какви жертви не искам да правя, и кой рубеж реалистично мога да защитавам и смятам, че си струва. И после вече се боря.

# 44
Моля Ви, четете ме с разбиране! Въпросните трениращи жени, ако са имали предразположеност да заприличат на нищо, щяха! И на тях също щеше да им коства много отново да си върнат перфектните тела.
И яденето като невидял пак не е фактор за това дали ще станеш прасе😀! Има и такива жени дето изяждат тонове сладко, пият газирано, ядат само боклуци и са слаби като клечки и нямат грам целулит! И на тях завиждам, аз и от въздуха качвам и фигурата ми е предразположена да заприличам на хипопотам, защото съм ниска и с широк ханш.

Общи условия

Активация на акаунт