"Родила е N деца, а не и личи"?

• 5 744
  • 215
  •   6
Отговори
# 15
При Пепе режим на хранене и трениране са само за пред хората. Чист  ген си е.
Аз също имам стрии и диастаза, да кажем, че второто, ако бях много натренирана можеше да го избегна, но за стриите доста се постарах с мазане на всякакви чудесии, но просто съм предразположена и е също генетично - при жените в моето семейство абсолютно всички са така. Не ми харесва, грозно изглежда върху тялото ми, но нямам много варианти, така че съм се примирила.

# 16
Абсурд да разпозная коя родила, коя не. Е, ако разсъблека някоя преди и след, сигурно ще има следи - по корема би трябвало да си личи, гърдите. Но така за някоя жена, която си върви по улицата облечена.

По принцип се казва за жени, които изглеждат горе долу по същия начин, отслабнали са до същите килограми, стегнати са и обикновено имат от малки до несъществуващи гърди.

Аз не мога да се оплача от вида си след раждането, обаче след 20 години хормоналните промени ми разказаха играта и качих доста.

Скрит текст:
Често се казва с някакво изумление: "родила е две / три / еди-колко си деца, а изобщо не и личи".
А на останалите по какво им личи? Като видите една жена, разпознавате ли по външния и вид дали е раждала и колко пъти?
Както писа някой, това се казва за познати, когато можеш да направиш сравнение преди и след раждане. За непознати не се наемам да гадая нищо.
Също казваме - ха, не ти личи, че имаш големи деца. Означава, че жената е младолика.
Не зная за мъжете какво се казва. Те не бременеят и не раждат, но в мнозинството си преди/след брак имат разлика +10кг Simple Smile

Стигнахме и до демона "менопауза", че как.
...
С годините забелязвам, че не толкова раждането променя тялото на жените, колкото периода около менопаузата. В сравнение с нея, бременността е бял кахър. Пред очите ми жени, които бяха слаби и с хубави фигури, в този период буквално станаха лелки, напълняха, повехнаха, сбабичосаха се за няколко години. Почти няма жена, която да  не качи кг след 50 години. Нямам предвид, разбира се, тези които тренират, дисциплинирани са и се занимават със себе си усърдно т.е. тези, които полагат усилия. На болшинството средностатистически жени им се отразява менопаузата на телата. Подчертавам на болшинството , защото винаги има изключения.
Нарушава се хормоналния баланс, засяга се обмяната. Важи за всяка възраст, защо да не важи за 45+?! И какво по-логично при толкова кардинална промяна да се промени и начина на хранене и движение? Ама не, искаме да е лесно, без усилия, мързи ни, търсим оправдания. В крайна сметка всяка решава кое й е по-важно и действа. Или бездейства и се утешава, че "всички надебеляват". Категорично не мога да се съглася, че в рамките на няколко години жените в менопауза се сбабичкосват и повяхват. При активен живот, грижа за себе си и липса на трагични събития (тежко заболяване, смърт на близки), жените могат да бъдат прекрасни. Да не онагледявам Simple Smile))

Е да де, не става без  доста усилия и ограничения, което си е супер неприятно, ако преди не ти се е налагало.

# 17
Имах колежка, която безпогрешно познаваше дори слаби жени. По тазовите кости.

# 18
При активен живот, липса на лични трагедии...дрън, дрън, формални приказки са това. Естествено, че ако тренираш, грижиш се за менталното си здраве, полагаш съзнателно усилия да не повехнеш и надебелееш, никоя от изброените злини няма да те застигне и на 70 ще си свежа като репичка. Въпросът е, че ако не вземеш мерки и се оставиш по течението ще си поредната вкисната бабичка,облечена с клин, туника и подпряна на бастун канадка на опашката в Кауфланд. Това важи и за младите майки, с уточнението,че те са на площадките и са без бастуни. Не се ли поддържаш, не полагаш ли грижи, природата е неумолима. Много рядко добрата спортна форма е даденост.

# 19
Хем формални приказки, хем ги преповтори с други думи Joy

Стриите не правят тялото грозно, колко бодибилдъри имат, тинейджърите също, заради резкия растеж. Висящата кожа е проблема. Ако не е драстично висяща, с тренировки и с времето се прибира. Иначе оперативно.

Целулитът също в моите очи не е проблем, пак ако е в някакви граници. Основният виновник е прекаленото количество естроген, контролът на въглехидратите дава добър резултат, макар да не е панацея.

# 20
  • Наблизо
Оо стриите,увисването,диастазата дори,са си чист ген.Моята кожа е супер тънка и корема ми се нацепи като борче до горе.Плюс диастаза.Мазах се с какво ли не,специални марокански масла ми носиха,супер скъпи кремове...няма.Увисналите гърди също,въпреки че там е и до размер.Предполагам,че някоя с мъжка структура и чашка А-Б няма да има проблем,ама от Д нагоре...положението е плачевно.
А моя приятелка,която беше доста по-дебела от мен като бременна,няма една стрия.Ген.

# 21
Всеки път като някой почне как дебелите са мързеливи и не искат да тренират и се сещам за една потребителка, която твърдеше същите работи, но и се случиха разни неща, които и разбъркаха хормоните и надебеля. И о изненада, оказа се че въпреки намаленото количество храна и тренировките не може да се върне на предишните си килограми. Посещение при лекар(ендокринолог), който и е предписал терапия с лекарства свърши работата, след което заяви, че като ти наместят дозата нещата се случват.
Та айде малко по леко с обясненията, как всичко зависи само от теб и волята. Е, понякога не зависи.
Това, че жените се сбабичосват по време на меното е истина за много голям процент, за други, които са изтеглили дългата клечка от генната лотария, не е.

# 22
Стриите са красиви на красиво тяло, зависи и къде са, също харесвам. Целулитът не е красив и не го харесвам.
Една жена с физическа култура и спорт от дете може да премине много красиво през изпитанията за тялото при раждане, болест, менопауза.
Генът е базата, но от там насетне е нужна поддръжка, постоянство, физическа активност. И най-вече ментална стабилност и да харесваш/обичаш себе си.
В моето обкръжение жени със спортни навици и добри фигури не съм видяла рязко да спихнат след раждане, да си развалят фигурите.
Като цяло се случва с жени, чиито тела не са били физически активни, не са спортували нещо постоянно или никога дори. Без значение дали са слаби или дебели. И слабата увисва, ако мускулатурата ѝ е не е тренирана и стегната преди това.
Сред моите приятелки – имам с 3 деца – разкошно тяло.
Имам с по 1 дете – хубави тела – не са особено фенки на спорта, но от време на време се засилват.
Имам без деца – имат проблем с целулит и кила.
Та – на днешно време не слагам раждането в категория причини за разваляне на тялото, а по-скоро като временно изпитание.
//
Някой спомена тазовите кости.
Това също е относително и зависи от структурата на тялото. При някои жени те се разширяват, при други не мърдат.
Лично аз колкото и да прозвучи пресилено – имам позитиви след раждането и не мисля, че някой може да каже дали съм раждала или не, тъй като тялото ми е абсолютно същото (външно) като преди раждането.
Ген -> дългогодишна физическа активност/спорт -> умно и информирано бременеене (без тъпкане с храна и всякакви боклуци като добавки, а спазване на здравословно хранене, кила в норма за бременност и движение) -> бързо връщане към спорта след раждането.
При този протокол шансът да се превърне една жена в дропла е минимален.

# 23
При активен живот, липса на лични трагедии...дрън, дрън, формални приказки са това. Естествено, че ако тренираш, грижиш се за менталното си здраве, полагаш съзнателно усилия да не повехнеш и надебелееш, никоя от изброените злини няма да те застигне и на 70 ще си свежа като репичка. Въпросът е, че ако не вземеш мерки и се оставиш по течението ще си поредната вкисната бабичка,облечена с клин, туника и подпряна на бастун канадка на опашката в Кауфланд. Това важи и за младите майки, с уточнението,че те са на площадките и са без бастуни. Не се ли поддържаш, не полагаш ли грижи, природата е неумолима. Много рядко добрата спортна форма е даденост.

Така де, ама поне отстрани погледнато, тия, които намират сили да не се оставят на течението, са от една по-привилегирована прослойка, с достатъчно финанси, не всичко чака на техния гръб да се погрижат те - деца, други нуждаещи се близки и пр., а имат достатъчно подкрепа.

# 24
  • София
И при мен вероятно е ген. 10 години след второто раждане бях в много добра форма.
В момента пак се вглеждам във всяка бръчка, която дойде след спада на естрогена.

# 25
  • Melmak
Личи по стрии, отпусната кожа и увиснал корем. При някои жени остава една много увиснала кожа и трябва да я махат оперативно, иначе няма как да се прибере.
Също стрии остават много, гърдите може направо да станат дълги.
По тези неща личи.

Майка ми е на 64 години, с две раждания и с две стрии на краката. Коремът ѝ е залепен за гърба и няма нищо увиснало, нито неприбано. Надебелявала е яко и с двете бременности, но няма ген да е дебела и е сваляла всичко. Тежи 50 кг от много години и менопаузата не я направи дебела.
Не е тренирала никога в живота си, не е правила абсолютно нищо за себе си, просто има супер яка кожа, а пуши 40 години вече.

Де тоя късмет, пожелавам на всяка!

# 26
Като сте на мнение, че зависи от тренировките на жената преди да забременее, я идете и вижде Мила Савова, жената на Сами на какво и заприлича корема след двете раждания. Слаба жена, която се храни предимно със зеленчуци, тренира яко, много бързо след ражданията влезна във форма, но отиде да се оперира, че да и махнат излишната и увиснала кожа, защото я смущава.
Има и една треньорка Анелия Терзиева и нейният корем на нищо не приличаше след една бременност.
Пепе за мен е феномен, зариди това се включих в тази тема, защото в компроматите написах, че е извънземна понеже грам не и личат тези четири бременности.
Всичко е ген, мен в противното никой не може да ме убеди!

# 27
  • София
Израза съм го ползвала за познати жени, които бързо са влизали във форма след раждане. Иначе дори не се замислям някоя като видя раждала ли е, или не. Аз например сега след второто раждане съм по-стегната и в по-добра физическа форма, отколкото преди децата. Да, бях слаба и тогава, но не толкова стегната и издържлива, а сега без тренировки поне 2-3 пъти седмично не мога (+ оправен начин на хранене). Стрии имам по корема, гърдите, бедрата - хич не ми пречат към момента. В даден момент ще се подложа на процедура да ги залича, но към момента не ми е приоритет.

Пепе не ми е пример. Да, слаба е, но не веднъж е говорила за лошата й връзка с храната, булимията и колко гладуване е имала. Сега след 4-тото може и да се е променила, но аз все с това я свързвам. Мила Савова ме кефи как се хвана и влезна във форма, изглежда страхотно сега. И аз да имах увиснала кожа и аз бих я махнала.

# 28
Така де, ама поне отстрани погледнато, тия, които намират сили да не се оставят на течението, са от една по-привилегирована прослойка, с достатъчно финанси, не всичко чака на техния гръб да се погрижат те - деца, други нуждаещи се близки и пр., а имат достатъчно подкрепа.
Грижите за малки деца и възрастни родители са ясни - времеемки и понякога изтощаващи. Най-необходимия ресурс, след времето, не са парите, а доброто психическо здраве и мотивацията. В YouTube е пълно с упражнения за цяло тяло само с дъмбели или само с ластици. Съвсем финансово поносимо. 30 минути на ден, 3-4-5 пъти в седмицата, плюс ходене повече пеша, отколкото придвижване с кола и резултата няма да закъснее.
Да уточня, че аз пиша само за прилична фигура, не манекенска.
Всеки път като някой почне как дебелите са мързеливи и не искат да тренират и се сещам за една потребителка, която твърдеше същите работи, но и се случиха разни неща, които и разбъркаха хормоните и надебеля. И о изненада, оказа се че въпреки намаленото количество храна и тренировките не може да се върне на предишните си килограми. Посещение при лекар(ендокринолог), който и е предписал терапия с лекарства свърши работата, след което заяви, че като ти наместят дозата нещата се случват.
Та айде малко по леко с обясненията, как всичко зависи само от теб и волята. Е, понякога не зависи.
Ти говориш за ендокринно заболяване. Да, отключват се такива състояния, даже и в тинейджърска възраст. Но и лекарят (освен лекарство) ще предпише пак същото - промяна в начина на хранене и тренировки. А те пък са свързани с волята. Или ината Simple Smile

# 29
Точно за Мила Савова се сетих, че някой беше постнал снимки на операцията на корема. Но в тия среди може би играе роля и нетърпението и перфекционизма, че трябва за определен период да им се прибере кожата, иначе за по-дълъг период при някои може и сама да се прибере, ако говорим за млади жени. Пък повечето жени все пак не са в тези среди и нямат задължението да показват корем или дупе. Има много жени, които с дрехи ги скриват подобни несъвършенства и фигурата си изглежда същата преди, и някакъв период след раждането. Има много снимки на родни моделки, прищипани яко с ластичен колан под дрехите, се хвалят колко им е добре коремът на втория ден след раждането Joy Иначе Мила е страшна в лицето, и преди, и след децата.

Общи условия

Активация на акаунт