Ниско либидо

• 1 930
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте, с моя мъж сме от 11г вече заедно секса от начало беше супер. Преди 3г. Родих и от тогава всичко спадна. Аз вече нямам такова желание за секс той като ме целува ми е хубаво като ме докосва, но не ми се прави секс, свирки и други неща. Знам, че на него не му харесва много пъти съм се насилвала, защото съм чувала че апетита идва с яденето, но уви не и при мен. Че се питам има някакви стимуланти на женското либидо, някои пробвал ли е дали ще помогнат няколко пъти да се взимат и после да се спрат после пак нещо такова. Обичам мъжа си, той е доста сексуален и не искам да тръгне другаде. Дайте ми съвети или нещо което сте пробвали, като симуланти! Ще бъда много благодарна!

# 1
Първо идете на ендокринолог.Ако трябва и психолог, едновременно с медикаментозна терапия- хормонална или с добавки.

# 2
  • Paris, France
Първо идете на ендокринолог
👍. +1. Ендокринолог ASAP. Либидото се обуславя от хормонални нива. Психолог е излишна загуба на време и пари. Казва това, което казват приятелките, но в по-неприятна обстановка.

Изследвайте си и нивата на Д3, В12 и фолиева! Вероятно ще изскочи нещо.

Спорт, излизане, повече почивка, приятно прекарване заедно помагат, но с малко дете са утопия.

# 3
  • София
На него му харесва или НЕ му харесва, защото не се разбира особено от поста?

# 4
Да не би да си преуморена, да не ти достига сънят или да не е качествен?
За хормоните - добре са те посъветвали, не знам дали и други хормони да се изследват.

# 5
Мъжът участва ли в добра степен в грижите за дома и детето?

# 6
Как ти е активността? По себе си съдя, когато бях започнала тренировки и по здравословен режим, изведнъж апетита/либидото скочи.
Щом се замързелувам и либидото пада, искам да си спя и да не ме закачат. Съня също е важен. Понякога, да бъдем честни и мъжете не са най възбуждащите. И да ми се прави секс и като той започне по един такъв невъзбуждащ начин и всичко умира.

# 7
След раждане, при някои жени е нормално либидото да отслабне. Аз също имах такъв проблем по едно време (не говоря за раждане), хормоните ми бяха в норма. При мен роля изигра стреса, някои недоразумения във връзката, психични нагласи...

# 8
  • София
Нито по време на бременността, нито след раждането съм имала спад в либидото. Може да не е хормонално, но е добре да се изключи като причина. Същото за дефицити на разни вещества и витамини.

Авторке, как са нещата във връзката? А в ежедневието? Намираш ли време за себе си, за хобитата си? Виждаш ли нещо различно у мъжа си? Желанието ти само към него ли липсва или изобщо? Причините може да са много, въпрос да ги потърсиш на правилното място.

Иначе освен физическо удоволствие, за мен сексът е близост, израз на любов, копнеж. Тези неща не ти ли липсват? Не ги ли получаваш по време на секс? Понякога апетитът наистина идва с яденето, така че липсата на либидо не би трябвало да е причина, поне за мен. Все пак предполагам, този мъж не ти е неприятен, отблъскващ, обичаш го, и едва ли ще ти е гадно да сте интимни и без да кипиш от страст. Или?

# 9
Колко кила си?
Наднормено акумулирани мазнини са убиец на либидото и при мъже, и при жени.

# 10
  • Paris, France
Вярно е това за мазнините, но щом е паднало нейното либидо, правилният въпрос би бил мъжът и има ли наднормени мазнини. Килата нямат значение.

# 11
Отношението ти, авторке, е изначално погрешно. Редовният секс е нужен не за да не тръгне мъжът ти по чужди жени, а заради самата теб.

Сексът е жизнено необходим по много причини, чак е странно да го пиша това, но все пак, ще напомня.
Сексът не е само "това в онова", той е продължение на общуването в двойката, на интимността и близостта между партньорите. Дори в ежедневни ситуации под влиянието на различни фактори двойката да не изговаря и демонстрира взаимните си чувства, сексът е мястото, където много ясно си проличават доверието, грижата и любовта към партньора. Затова и се счита като средство за сдобряване и заздравяване на връзката.

Редовният секс е полезен за психичното здраве на жената - тя се чувства желана и удовлетворена, а оттам се повишават самооценката и самочувствието и. Редовният секс е полезен и за физическото здраве - намалява стреса, подобрява съня, укрепва мускулите, изгаря калории, нормализира нивата на някои хормони. Изследвания доказват, че редовният секс повишава имунитета, нормализира цикъла, влияе добре на тазовите мускули и при пролапс, има благотворно влияние върху кръвното налягане и работата на сърцето.

И обратното - дългите периоди без секс водят до повишен стрес, тревожност, депресивни състояние, ниска самооценка, раздразнителност и избухливост. Във физически аспект - може да се влоши вагиналното здраве, да се наруши хормоналния баланс, да се появи безсъние и лесна уморяемост.

Присъединявам се към съветите за незабавно посещение на ендокринолог за подробни изследвания. Ако причината не е физиологична, значи нещо куца в отношенията, и трябва да се работи в тази посока.

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 09:52 от BernardaM.

# 12
Хронична умора, хормони, мъжът ви не ви възбужда и привлича.

# 13
Обичам мъжа си, превлича ме, мисля и че той ме обича и го превличам. Винаги когато имам по близък контакт, и от няколко по така целувки той е готов. На мен също ми е хубаво, радва ме това, да се чувствам желана, но до там съм аз. Имаме си нашата близост, много често когато си е в къщи и аз готвя, мия чиний ме гушка целува ме врата, барваме, помага ми  с готвенето, много често сгъваме дрехи заедно и си говорим, вечер докато гледаме телевизия сме гушнати или аз легнала на него. Все едно съм баба на 70г и ми е достатъчно вниманието му. Той е от мъжете от които могат да правят секс по 4 пъти на ден. А аз един път в месеца едвам му давам. Говорили сме си, на тази тема много пъти и виждам, че не му е хубаво така. Ще ходим на малка ваканция с наши приятели без деца, че идеята ми беше дали някои е пробвал тези стимуланти и да мога два-три дни да му начеша нагона. То сигурно пак ще се случи, но няма да съм на 100% както преди. Не бях се замислила за хормоните, ще говоря с моя доктор да ми пусни изследвания. Благодаря на всички

# 14
  • София
Леле, един път в месеца при все, че той може и всеки ден. Щом той многократно повдига темата, значи се измъчва. Нали не мислиш, авторке, че може да продължавате така и всичко да е наред в отношенията ви?

Общи условия

Активация на акаунт