Отговори
Здравейте!
Мисля, че медицината все още е длъжник на жените! Радвам се, че все пак се работи в правилната посока!

На 15 декември 2025 г. FDA одобри разширено показание за флибансерин 100 mg (Addyi) за лечение на разстройство на хипоактивното сексуално желание (HSDD) при жени в постменопауза под 65 години, съобщи Sprout Pharmaceuticals в прессъобщение.

Флибансерин беше одобрен преди това от FDA през 2015 г. за лечение на HSDD при определени жени в пременопауза.2 Health Canada също  така одобри разширената употреба на нехормоналното лекарство при жени, преминали през менопауза.

"Този крайъгълен камък отразява десетилетие на упорита работа с FDA за фундаментална промяна на начина, по който сексуалното здраве на жените се разбира и приоритизира", каза Синди Екерт, основател и главен изпълнителен директор на Sprout Pharmaceuticals. "През годините настоявахме науката да говори по-силно от стигмата — и днешното одобрение показва докъде сме стигнали. Искам да поздравя FDA за признаването на това, което милиони жени отдавна заслужават: справедливи, подкрепени от науката грижи на всеки етап от живота."

„Бях в стаята преди десетилетие, когато Addyi стана исторически първи в областта на сексуалното здраве на жените и оттогава чакам този момент“, каза д-р Рейчъл С. Рубин, специалист по урология и сексуална медицина, в прессъобщението.1 „ Толкова много от моите пациентки в постменопауза носят тежестта на разочароващо ниско сексуално желание, без да имат одобрена от FDA опция, към която да се обърнат. Днешното решение най-накрая ги включва. Това е критично признание, че тяхното удоволствие, тяхното благополучие и качеството им на живот са важни – и че научно обоснованите грижи трябва да бъдат достъпни за всяка жена, на всеки етап от живота ѝ.“

https://www.prnewswire.com/news-releases/sprout-pharmaceuticals- … mg-300130368.html

https://www-urologytimes-com.translate.goog/view/fda-approves-fl … l=bg&_x_tr_pto=sc

# 1
Това означава ли, че мъжете съвсем ще престанат да се стараят да предразположат жените за секс?
„Пий си хапчето и разтваряй краката, че утре ще ставаме рано...“?

# 2
Това означава ли, че мъжете съвсем ще престанат да се стараят да предразположат жените за секс?
„Пий си хапчето и разтваряй краката, че утре ще ставаме рано...“?

E, то при жена на 60 и мъжът и няма да е младеж, респективно и него няма да го е подгонил лудо хормонът и ако трябва да предразполага половин час може да реши, че не си струва Wink Впрочем Виаграта при мъжете подсилва ерекцията, а не либидото. Ако го няма последното, ще си спят и след няколко Виагри, макар и натопорчени.

# 3
Дядото на съпругата ми обичаше да казва, че и на 70 душата е млада като на 20  Simple Smile
И не беше рядкост, когато сме им ходили на гости да им е заключена стаичката!

# 4
E, то при жена на 60 и мъжът и няма да е младеж, респективно и него няма да го е подгонил лудо хормонът и ако трябва да предразполага половин час може да реши, че не си струва Wink

Е, на жена на 60 при дългогодишна връзка определено няма нужда от толкова много време за настройка.
А и ако под предразполагане се разбира само времето преди самия акт, то нищо чудно, че либидото се е спихнало.
За да е готова една жена за креватни подвизи, ѝ е нужно много повече – цялостното отношение на мъжа към нея.
То да я навиква и обижда цял ден, да се отнася към нея като към слугиня или един от мебелите вкъщи, пък чакай да ѝ дойде мерак за секс.
Може, но не и с него.

# 5
Либидото може да спадне и в много по-ранна възраст от споменатите, поради ред причини, най-често стрес, заболявания, инфекции, хормонални проблеми, проблеми в отношенията (ако говорим за секс във връзка), и мн. други.

# 6
Няма да забравя усещането, че съм вече втора категория, когато чукнах 50-така.
Служебни ангажименти, антидепресанти, проблеми със здравето на роднини, болежки - пълна картинка.
Купуваш си Тадилекто и 48 часа нямаш еректилен проблем  и ...и нищо! Никакво усещане!
Точно както спомена Черна Станция!

Отговора на приятелският кръг - А пробвал ли си с чужда жена?
- Ами не искам чужда жена! Само такъв тип проблеми ми трябват на цялото дередже Simple Smile
Тогава ми изписаха ТРТ и се родих отново!
Още тогава си задавах въпроса: А жените в моята ситуация?

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 11:33 от Минчо Минев

Общи условия

Активация на акаунт