Има ли все още мъже с нормална ценностна система?

• 1 257
  • 59
  •   17
Отговори
Здравейте!

Чета понякога тук или в някои групи по темите за отношенията мъж-жена и безкрайно се разочаровам от това, което чета.
Какво мислите по темата семейство в днешно време?
Винаги съм си представяла "някой ден" да имам стойностно семейство, изградено на база взаимна любов, харесване, уважение, разбирателство, спокоен тон, когато трябва да се дискутират сериозни теми.
За съжаление така и не успях да създам до ден днешен такова. Имам развод в далечните години и това съжителство дълго време ме държеше без желание да допусна някого отново в живота ми за сериозни отношения.
Какво е това днешното мислене и опити да се нормализират извращения, изневери, отворени връзки?
Има ли нормални хора все още - с нормална ценностна система, търсещи нежност, обич, разбиране, топлина, взаимност? Да държат на вярност и да имат морален компас?
За радост чета и коментари на такива, но да откриеш партньор за сериозни отношения, с когото и да има взаимна обич, ми се струва голяма заблуда.
Провокирана от разговори с мъже в годините, искам да ви попитам вие бихте ли се съгласили на несериозна връзка (тип срещи ориентирани само към интимност), като ясно е заявено, че отсрещната страна иска да е свободна през другото време, но има някакви очаквания вие да сте сериозни и отдадени?
А бихте ли били в отношения, в които обичате човека, но той е споделил, че обича друг/а, но въпреки това иска да се срещате?
За мен по всичко личи и ясно се заявява, че всичко е за безплатното ползване на плътски удоволствия, докато се накани обекта на любовта да се съберат. Отказах се от този вид отношения поради самоуважение. Нямам намерение да запълвам нечии липси докато бъда заменена, и то да ми е ясно, че е така. Макар в същото време мъжът да дава объркващи сигнали, но не си падам по четенето на сигналите и това съм го оставила на екстремистите, които обичат да си играят на "Отгатни какво мисля, какво искам да кажа, защо се държа така", както и гонитби на "котка и мишка" и т.н. Идват ми в повече, предвид че вече съм на 40г.

Признавам си, че не смея да допусна мъж в живота ми за сериозни отношения, защото наблюденията ми са, че няма мъж, който да не изневерява. Или ако има, то е сложно да се попадне на такъв партньор. Разбира се има и такива жени, но къде и защо се изгубва умението на хората да се свързват по-дълбоко? Както и защо ако им се ходи толкова по други, се обвързват тези мъже/жени? Задавала съм въпроси, а отсреща инфантилни отговори на емоционално незрели за годините си мъже.

Предполагам сте забелязали, че в днешно време не търпим нещо да ни носи излишно напрежение и с лека ръка може да отстраняваме хора, които ни натоварват или не вибрират на нашата честота.
Как обаче да се стигне до желание да опознаваш някого, след като докато се прави, че те харесва, то не спира да говори за други жени и техните изживявания.
Ако това е начин да ме накара мъж да ревнувам и да разбере дали и колко го харесвам, не е възможно, и просто приключвам контакт. Отново ми е незряло поведение.

Имам и друг въпрос, към дамите с деца. Успяхте ли да допуснете нов мъж в живота си? Срещнахте ли след развода си подходящ партньор?
Към двата пола- Какво бихте избрали - Да бъдете обичани или да обичате? Ясно е, че здравословното е да има взаимност, но според мен е изключителна рядкост.

Извинете ако не е много подредено написаното, но ще се радвам да споделите какво мислите.
Благодаря ви!

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 00:13 от WithLove7

# 1
  • Sofia
Извинявай за неудобния въпрос, но как изглеждаш физически? Самоопределяш ли се като привлекателна жена?

За мен лично, щом толкова голям брой мъже в твоя присъствие коментират други мацки или направо си признават, че си падат по някоя, различна от теб, просто не са привлечени до такава степен и в твое лице виждат някоя удобна, върху която да си упражняват уменията за комуникация с противоположния пол. Просто не е нормално това, което описваш.

# 2
Извинявай за неудобния въпрос, но как изглеждаш физически? Самоопределяш ли се като привлекателна жена?

За мен лично, щом толкова голям брой мъже в твоя присъствие коментират други мацки или направо си признават, че си падат по някоя, различна от теб, просто не са привлечени до такава степен и в твое лице виждат някоя удобна, върху която да си упражняват уменията за комуникация с противоположния пол. Просто не е нормално това, което описваш.

Всичко е наред. Не е неудобен въпросът. Търся отговори за себе си. Харесвана жена съм, но когато общувам с мъже, те влизат в ролята да ме анализират в интимния живот, а техните анализи нямат общо с истината, защото моят интимен живот просто отсъства. Не мога да допускам лесно до този вътрешен свят просто така някого, защото ме харесвал. Както не искам да допускам някого заради едната външност, ако е празен отвътре. Мислила съм дали не обсъждат други жени, защото виждат или усещат, че не съм привлечена толкова от тях и това да е именно този начин да пробват дали ги харесвам. Къде е истината, не знам, но е уморяващо, когато съм влизала в обяснителен режим, че това че съм харесвана жена, няма общо с наличието и количеството интимен живот. Все едно автоматично приемат, че не се спирам, а истината е повече от смешна дори за мен. Казвам го с ирония, защото никак не ми е смешно, но в същото време заради липсата на интимност, не бих допускала някого само, за да си наваксвам с това.
Може би някои жени ще ме разбрат, че когато имаме деца, сме много по-внимателни кого допускаме в живота си, както и ако имаме вече горчив опит, доста бързо долавяме онези червени флагове, за които толкова много се говори. Дори се радвам за това, защото е важно жените да бъдат по-внимателни в избора си.
Тъжното е, че поради нежеланието ми да допускам близо до мен мъже, които ме харесват, са ми подмятали да не би да си падам по жени, което няма нищо общо с истината. Това също ме е отблъсквало. С времето започнах да бъда деликатно директна, че нещата няма как да се получат и с настояване.
Стигнала съм до извода, че от фриволното поведение на някои жени да си легнат с някого за салата и чаша Моët в скъпо заведение, вече мъжете очакват, че ако си приела кафе, то си се решила и на секс. А говорим за уж интелигентни мъже, с положение. Спрях с времето да излизам на среща. Разочарована съм доста.

Аз ли нещо изоставам от модерния свят и не мога да се впиша, не знам.
За себе си, не е в мен проблема. Бих допуснала някого, който наистина резонира с моите разбирания, добър и стойностен човек, който е смоят морслен компас, но това е като изгубена кауза.

Ще добавя и другото, което ми прави впечатление, че доста пресметливи и материалистични са станали хората. Гледат на човека като предмет от който могат да извлекат дадена полза. Дори не се усещат, когато общуват, че говорят неща, които крещят как търсят удобна жена, без изисквания, но да бъде добре за тях.
Няма ги онези автентични мъже, които да те накар да се чувстваш жена на среща, а не обект за консумация.
Другото, което ми е правило впечатление е, че много се дразнят защо съм мислила много. Въпросът винаги е бил един и същ: "Абе какво го мислиш толкова? Един живот се живее." В опит вид манипулативен да се впусна в нещо, в което аз не съм убедена, че искам, защото когато за мъж не е важно, че жената може да мисли, то той автоматично отпада.
Има и ъип мъже, които уж искат да се харесат, а са все едно на състезателна среща колко са умни и успешни. Това също е уморяващо, защото е индикация, че отсреща е самовлюбен егоцентрик. Не бих влязла в отношения, в които трябва да си мерим нещо с мъжа до мен, вместо да вървим заедно напред в една посока подрепящи се един друг. Връзката не е съревнование с партньора, а взаимност, подкрепа и опора.

И другият голям проблем, който ми идва на ум, е ревността без да са ми станали партноьри, а просто познати. Бракът ми бе такъв, че само чаршафа ми липсваше да се завия. Ако можеше и изобщо да не се покажа навън изобщо, и то без да въм давала никога повод.
Болестната ревност също е проблем, особено когато не се дава повод и жената не е виновна, че е гледана и харесвана.

Има още много да се говори по темата.

p.s. Само да не звучи така все едно съм излизала на безброй много срещи, но за годините си съм имала възможността да общувам с мъже по различни поводи. Както и се надявам да не звуча като мъжемразка, защото не се определям за такава.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 01:16 от WithLove7

# 3
  • София
Ма, какво значи как изглеждаш?
Както - така. Любовта не се разпределя пропорционално хубост, баси шейминга.

Има стойностни мъже, да. Много.

Авторке, докога така затворена?

# 4
А дали не подбирате повърхностни мъже? Самата вие да се насочвате към мъже, които не стават за връзка.
Какво търсите в мъжете, с които се сближавате? Вие ли подбирате или с когото стане лафа?

# 5
Ма, какво значи как изглеждаш?
Както - така. Любовта не се разпределя пропорционално хубост, баси шейминга.

Има стойностни мъже, да. Много.

Авторке, докога така затворена?

Самата аз се чудя какво да отговоря на въпроса ви, защото си го задавам всеки ден.

Хубаво е това, което сте споделили, че има. Вероятно не ги срещам, защото не излизам по заведения, клубове и съм се отказала от срещи поради описаните причини. А времето си минава и ми се иска да бъде друго.

the Дорис:
Преди да изляза минава доста време, защото не обичам да си губя времето в кафета и срещи. За съжаление бързо се разочаровам, защото няма сходство. В чат са едни суперлативи колко са свестни и добри, но на живо държанието не мога да го изтърпя, защото често се е минавало лична граница да се правят опити за докосвания, без да съм давала повод за желание за близост.
След среща на живо е неприятно, че се налага да бъда искрена, че не е възможно да има втора среща. Може би моята грешка е, че когато съм излизала е било с някой от приложение за запознанство, тъй като не излизам. Не съм антисоциална, но с времето спрях да излизам и избрах да си пазя енергията от излишно натоварване и безмислени срещи и приказки, които последват с обяснения как няма да се получи. Както и не се чувствам ок, че мъжът отсреща може да се чувства отхвърлен. Все пак всеки има чувства и емоции.

В един мъж търся добро сърце, интелект, уважителен и възпитан, неарогантен, не тип Бай Ганьо, с добри обноски, с ценостна система като моята, емоционално зрял и неинфантилен, сериозен и отговорен. Разбира се да си пасват търсенията ни.
Не, че не съм срещала добри мъже, ако не са такива поне в писане, не съм имала желание за запознаване, но това че някой е просто добър, не е достатъчно за отношения.

Разбрала съм, че запознанствата в сайтове не са от най-подходящите, от опит. Много обвързани или женени мъже от каквито бягам, макар някои да са си позволявали да крият такава подробност, което считам за непораснало поведение и не мъжко.

Дълга е тази тема, но вероятно причината е, че не се срещаме в подходящите места.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 02:19 от WithLove7

# 6
Да, има много стойностни мъже, търсещи любов и сериозни отношения. Въпросът е да намериш своя човек, защото това, че търсите едно и също не значи, че ще се влюбите. Пожелавам ти успех и щастие.

# 7
  • София
Минах през този период, през който минаваш и ти. Да, има нормални мъже все още, но в тази възраст и положение търсенето е малко дълго и трудно.
Трябва ти повече търпение и женственост, но ще се научиш.

# 8
Има свестни мъже, но сякаш ги е страх от връзки и предпочитат да стоят сами. Много странен феномен за мен. С годините се затварят.

# 9
  • Пловдив
Прекален светец и богу не е драг.

# 10
Разбира се, че трябва да се намират, но не мисля, че става дума за такива мъже. Да го кажа така: ти имаш разбирания, модели и очаквания, които си оформила и приела, това е нормално, мисля че повечето хора сме такива. Но тук идва въпросът, виновни ли са другите, че не отговарят на тях? И тук не визирам конкретно само теб. Това важи и за жени и мъже. Ще дам отделно няколко примера от написаното от теб.
Пишеш за "извращения", колко много се обсъжда интимният ти живот - сякаш темата секс е някаква мръсна. А дали това не е някаква травма от преди? В една друга тема, една съфорумка беше написала "ако не прекопаваш градинката на жената, тя ще си намери някой друг да го направи", защо и мъжете да не мислят така? И после този изневерявал, онзи изневерявал. Разбираш ли какво имам предвид?
Пишеш "но не си падам по четенето на сигналите" - а нима жените не очакват мъжете да разчитат сигналите на жените, а ти какви сигнали изпращаш? Ясно и директно ли говориш?
Пишеш "Няма ги онези автентични мъже, които да те накар да се чувстваш жена на среща," - ок, а какво разбираш от автентичен мъж? Какво разбираш под "жена на среща"? Това са разбирания и очаквания нали? А другите има ли как да ги знаят?
А нима при комуникация всички неща са ясни от самото начало? Няма как да стане.
Още един пример, ти си с деца и се срещаш с някой, а сега обърни нещата. Мъж, разведен с деца, а ти излизаш на среща с него. Дали реагирала по същият начин?
Това не е критика към теб, а разсъждения.

# 11
  • София
Въпрос към авторката - на коя поред среща би правила секс?

# 12
  • София
Авторке, за да откриеш свестен човек, все пак трябва и да го допуснеш до себе си. Постовете ти лъхат на отвращение и четейки те си помислих, че не случайно привличаш мъже, които един вид те вземат на подбив. Едно е да си внимателен, да подбираш, да изчакваш, друго е да излъчваш, че не искаш да те доближават и че мъжкия пол не става. От теб ми лъха на второто.

# 13
Има качествени мъже, разбира се, но трябва и да ги срещнеш, то е до късмет. Не се отказвай. Но, както казаха някои съфорумки, това че някой е свестен не означава, че автоматично нещата с него ще прерастнат в любов (нали, ако приемем, че е свободен и т.н.). И обратното го има - понякога човек се влюбва в неподходящия. Не знам на колко години си, но винаги има шанс. Някои хора се чудят, защо с времето става по-трудно намирането на партньор. Ами, няма нищо за чудене. В по-зряла възраст, повечето хора вече са семейни, с деца, или най-малкото имат трайна връзка. Когато си на 18, 20, 20 + е по-лесно. Не че няма хора, които създават сериозни връзки и семейства на тези години, но са значително по-малко, в днешно време. Освен това, на по-късни години, дори и да са свободни, доста от тях не се занимават вече да ходят по нощни клубове и подобни места, или най малкото ходят по-рядко (ако приемем, че това е един от вариантите за запознанство с бъдеща половинка).

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 15:14 от Borqna Sto 771419

# 14
Всичко зависи от вътрешната нагласа и няма нищо общо с външен вид. Всички сме виждали жени с посредствена външност да въртят чудесни мъже на малкото си пръстче.
Всички сме виждали прекрасно изглеждащи жени, които биват мачкани от мъжете по унизителни начини.
Така че всичко идва отвътре-навън. Първо ти себе си да обичаш и уважаваш, да излъчваш тази любов към себе си, за да започнат и другите да те виждат като човек, който ги привлича.
Така че работи върху себе си и обичай себе си. Другото само ще дойде.
И да, има много свестни мъже, които също търсят своята половинка.
Негативната нагласа, която имате идва вероятно от ниска самооценка, неудачен брак , може би от недобър бащински пример в детството. Така че работете върху вътрешна промяна.

Общи условия

Активация на акаунт