След развода - нов партньор

• 5 326
  • 191
  •   1
Отговори
Здравейте! Колко време след развода запознахте децата си с новият си партньор, обсъдихте ли това запознанство с другият родител? Как реагираха децата при запознанството и след него, както и другият родител ако предварително сте говорили с него?
Накратко - разведена съм отскоро с две деца и срещнах прекрасен мъж в живота си, но изпитвам затруднение да балансирам между отглеждането на деца и времето с него, затова мисля да предприема тази крачка. Ще ми бъде интересно да разбера как е протекло при вас, както и ще се радвам на всякакви съвети.

# 1
Колко отскоро си разведена, кога го срещна прекрасния мъж?

# 2
Разведена съм от м.февруари, срещнах го през м. април

# 3
  • София
Виж тази тема – https://www.bg-mamma.com/?topic=1683251

# 4
  • Paris, France
Разведена съм от м.февруари, срещнах го през м. април.
Ужас! Дай си време! Няма смисъл да запознаваш всеки нов партньор с децата ти. Трябва да намериш начин да живееш партньорски ти живот отделно от семейния. Бившият ти също е бил прекрасен като си го срещнала, ама ........   

Дъщеря съм на разведени родители. Запознавали са ме с партньори, но чак когато са сигурни, че връзката е сериозна, бавно, без да ги натрапват и без да изискват да прекарваме време заедно. И пак не ми беше приятно ☹, особено от майкините партньори, които ме гледаха като писано яйце и ми угаждаха.

Изчакай децата да станат на 15-16г! Тогава даже се радват, че родителят излиза и не им е на главата. 

Развалих доста връзки на майка ми.

# 5
Направо да изчака докато се оженят децата, тогава съвсем няма да им пука.

# 6
  • Paris, France
Направо да изчака докато се оженят децата, тогава съвсем няма да им пука.
Майка ми точно така направи. Изчака да се пенсионира, да се оженя и се събра с голямата си любов. Даже и майка и се съгласи и отиде да живее с младите и да им помага 🤣😇🐸😻 Разбира се, не е седяла без мъж 30г.

# 7
Прекарвай време с "прекрасния мъж", когато децата са при баща си е моят съвет. Тогава ходи у тях, виж какво е да живеете под един покрив (това в случай, че ги взима за повече от няколко часа бащата) и ако си сигурна, че той е човека за теб, тогава опитай да ги запознаваш. Аз бих се фокусирала повече върху децата, че то мъжете се сменят, ама децата са си твои цял живот. Имам примери в обръжението как двама разведени си правиха на пук един на друг и децата бяха потърпевши от събирането с неподходящи партньори, та даже и полусестра им се роди.

# 8
Разведена съм от м.февруари, срещнах го през м. април

Април 2024? Smiley

# 9
Аз бих поизчакала с прекрасния мъж и запознанството с децата.
Срещайте се, докато децата са при баща си, за да се опознаете повече.
Не е нужно всяка връзка да става достояние на децата Ви, че да не стане днес един, утре друг..

# 10
  • Melmak
Поизчакайте малко. Скоро сте се развела, децата сигурно още свикват с това, вие вече нов мъж…

# 11
И според мен изчакайте още. Все пак не се знае колко е "прекрасен" наистина този господин. Първо се поопознайте. На каква възраст са децата, явно са малки.

# 12
Като отраснала с разделени родители и ще дам моята гледна точка и съвет - прекалено рано е да ги запознавате.
Не сте се развели толкова отдавна, едва 6-7 месеца, опознайте се с човека, дайте време на децата да свикнат с новият начин на живот (без родителите им заедно) преди да вкарвате нов човек в живота им.
А през това време се опознайте с прекрасният и го вижте наистина колко е “прекрасен”, защото от април до септември надали може да прецените някой толкова бързо.

А всъщност защо бързате да ги запознаете?

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 19:28 от MissBabyJane

# 13
  • София
И аз като повечето:
По-добре е да не бързате със запознаването, защото е прекалено рано. Трябва да си сигурна, че е безопасен за тях, а за това е нужно повече време. Всъщност, въобще не е необходимо децата да се познават с всеки партньор на родителите си.

# 14
Най важното не е написано, на колко години са децата, как приеха развода, с кого живеят.

Прекрасния да изчака малко със запознанството.

Общи условия

Активация на акаунт