След развода - нов партньор

• 6 451
  • 233
  •   6
Отговори
# 15
Едното ми дете е на шест, а другото на девет години. Аз мога да изчакам още, но ме притеснява и това, че поставям партньорът ми в подобно положение. Съобразяваме се, той е доста търпелив и ме разбира, но докога? Физически присъства в живота ми "от време на време". Трудно ми е, но като се замисля - времето е в наша полза и май следва да си го дадем и да не прибързваме, понеже сме си "симпатични".

# 16
  • София
Не те ли притеснява повече в какво положение може да поставиш тях? Познаваш го от скоро.

# 17
Едното ми дете е на шест, а другото на девет години. Аз мога да изчакам още, но ме притеснява и това, че поставям партньорът ми в подобно положение. Съобразяваме се, той е доста търпелив и ме разбира, но докога? Физически присъства в живота ми "от време на време". Трудно ми е, но като се замисля - времето е в наша полза и май следва да си го дадем и да не прибързваме, понеже сме си "симпатични".
Сама си отговаряш на въпроса, визирам последното изречение.

# 18
Може ли да уточниш дали наистина да разбираме, че го познаваш от април 2025. Дори и да е 2024 за мен е прекалено рано да го представяш на децата си, родителите си, приятелите си. Странно ми е, че си тръгнала да се притесняваш за него и “положението”, в което го поставяш. От време на време е напълно в реда на нещата. За някъде бързаш ли? Нормално е да се съобразявате. Не съм разведена, но трябва много време да е минало и да сме преживели сериозни неща за да го представя на децата си. То аз за това време даже и не знам какво да мисля за него, защото не го познавам.

# 19
Защо мислиш, че партньорът ти в момента е в лошо положение и си умира да се запознава с децата ти и да се виждате ежедневно? Той ли напира да се запознава с тях и да се местите у него или ти така мислиш, че трябва и иска?

# 20
  • Melmak
Аз не разбирам за къде бързаш? Не мислиш ли как ще реагират децата? Малки са още.

# 21
Ама в какво положение го поставяш?
Помисли ли в какво положение би поставила децата си, ако този човек не е чак толкова “прекрасен” например?

# 22
Той най-вероятно е прекрасен тъкмо защото не са намесили децата, тъщите, бившите, а се виждат за готиното. И не вярвам той да страда от това.

# 23
  • Melmak
А този мъж свободен електрон ли е? Има ли деца?

# 24
Не, няма деца.

# 25
  • Melmak
Тогава му обясни, че ти имаш и не може за 6 м вече да го въвеждаш в бита и живота на децата.

# 26
Допускам, че се притеснява да не го изпусне. Ако го доведе у дома, ще стане един вид сигурен ( в нейните представи).

# 27
  • Melmak
Допускам, че се притеснява да не го изпусне. Ако го доведе у дома, ще стане един вид сигурен ( в нейните представи).
Или ще осъзнае къде е попаднал и ще реши какво да прави за напред.

# 28
Не е описано дали Ромео бърза да става пъстрок на две малки деца. Пише само, че авторката го иска.

# 29
Не е описано дали Ромео бърза да става пъстрок на две малки деца. Пише само, че авторката го иска.

Не е описано, защото темата е пусната в друг контекст. Интересуваше ме мнението на хората, които са преминали през това. Така или иначе, следва да случи - без значение дали ще бъде с него или с друг. Без значение дали аз ще ги запозная с някой или баща им. Без значение дали ще се случи утре или след три години - имах нужда от градивни съвети относно подхода.

Общи условия

Активация на акаунт