След развода - нов партньор

• 12 398
  • 362
  •   1
Отговори
# 30
Подходът е плавно и полека. С много говорене с децата и търпение от страна на бъдешият нов партньор.

# 31
Аз имам втори брак и чак когато прецених, че това е Човекът запознах детето си с него, после и с бившия ми съпруг.
Но между развод и запознанство минаха няколко години, не съм бързала да остана без мъж.
Плюсът е, че голямото не е още в същински пубертет, сложното идва, когато този мъж ще пожелае (евентуално дете/деца) и децата Ви, възрастта им, полът им също.
Не знам, аз съм доста мнителна, има много въпросителни - как той би приел децата ми, би ли искал деца, как те биха го приели, как биха приели идеята за наше общо дете..
Това са въпроси, които изискват време за опознаване, преценка.. не става от днес за утре..

# 32
  • София
А прекрасния мъж иска ли сериозно запознанство с децата ти?
Съгласен ли е да живее заедно с тях? И да е - не бързай с общо дете.
Каква му е историята - има ли деца от предишни връзки или е ерген?
Ако децата са по-големи поговори с тях.
А и с прекрасния обсъдете предварително запознанството.

# 33
По принцип не ти трябва форумното одобрение, за да направиш онова, което искаш. Аз не съм била в тази позиция и съвет не мога да дам. Само гледай ако решиш да го запознаеш да не е първият от многото. Мисли, преценявай човека и неговите и твоите мотиви.

# 34
Някъде навън с детски кът. Казваш, че е твой приятел. И така няколко пъти.
После "приятелят" идва на обяд у вас. Поигравате заедно след обяда. Той си отива.
Няколко обяда. После няколко вечери. Но той не остава у вас засега.
След това, ако прецениш, че са се харесали може да отидете четиримата заедно някъде уикенда.
И така.
Но тези срещи нека не са интензивни, да кажем по една на седмица. Ако мине време и вече всички се чувствате добре заедно може да зачестите.

# 35
Не е описано дали Ромео бърза да става пъстрок на две малки деца. Пише само, че авторката го иска.

Не е описано, защото темата е пусната в друг контекст. Интересуваше ме мнението на хората, които са преминали през това. Така или иначе, следва да случи - без значение дали ще бъде с него или с друг. Без значение дали аз ще ги запозная с някой или баща им. Без значение дали ще се случи утре или след три години - имах нужда от градивни съвети относно подхода.
Само да кажа, че има огромно значение дали ще им го доведеш у дома утре или след 3 години.
Градивни съвети искаш, но градивна критика не приемаш.

# 36
Добре, аз пак да питам, защо бързаш? Какъв е този зор да го запознаваш само след няколко месеца? Излизайте си, просто не намесвай децата.

# 37
Здравейте! Колко време след развода запознахте децата си с новият си партньор, обсъдихте ли това запознанство с другият родител? Как реагираха децата при запознанството и след него, както и другият родител ако предварително сте говорили с него?
Накратко - разведена съм отскоро с две деца и срещнах прекрасен мъж в живота си, но изпитвам затруднение да балансирам между отглеждането на деца и времето с него, затова мисля да предприема тази крачка. Ще ми бъде интересно да разбера как е протекло при вас, както и ще се радвам на всякакви съвети.

От болднатото излиза, че искаш да ги запознаеш, защото няма кой да ги гледа през времето, когато си с прекрасния. А не защото е назряло времето за това.

И той дали ще се зарадва на запознаването или ще му е... малко в повече?

Не на последно място, толкова скоро след развода, не им ли липсва техният баща, не страдат ли от това, че все още не са свикнали без него? В този аспект едва ли ще го видят прекрасен този мъж, дори и да е такъв.

# 38
Не е описано дали Ромео бърза да става пъстрок на две малки деца. Пише само, че авторката го иска.

Не е описано, защото темата е пусната в друг контекст. Интересуваше ме мнението на хората, които са преминали през това. Така или иначе, следва да случи - без значение дали ще бъде с него или с друг. Без значение дали аз ще ги запозная с някой или баща им. Без значение дали ще се случи утре или след три години - имах нужда от градивни съвети относно подхода.
Само да кажа, че има огромно значение дали ще им го доведеш у дома утре или след 3 години.
Градивни съвети искаш, но градивна критика не приемаш.
Не съм предприела нищо конкретно за да бъда критикувана, отново повтарям - пуснах темата с цел да бъде споделено и проследено как е протекло - все различни хора и житейски съдби. Мисля, че можем да си бъдем полезни в тази насока и всеки, който е преминал през това да сподели, защото не винаги е благополучно и следва да се внимава. Това не са "прости" отношения между мъж и жена, напротив! Има доста неща, които ме притесняват. Включително и баща им, но нека не навлизам в тази тема Wink

# 39
Това с един приятел не действа. Така разбрах, че майка ми изневерява, а бях на 8 Wink
Много добре усещах и знаех, че този мъж е повече от приятел/колега, както ми го представяше. Още е с него междудругото.

# 40
Това с един приятел не действа. Така разбрах, че майка ми изневерява, а бях на 8 Wink
Много добре усещах и знаех, че този мъж е повече от приятел/колега, както ми го представяше. Още е с него междудругото.
Разбирам ви, бях в същото положение като дете.
Родителите ми се разведоха, бях на девет години. След това заживяхме заедно с "колегата" на майка ми, който беше просто приятел и отвреме на време ни караше до вкъщи.

# 41
Според мен е редно да се представя какъвто е човека. Аз лично от тези си години знаех какво са интимни отношения, макар и да не ми се е говорело за това, а от тогава са минали 16 години, децата сега са още по-развити.

# 42
  • Paris, France
Според мене е по-добре да не ги запознаваш. Най-добрата ми приятелка запозна дъщеря си с двама бездетни. С нито един от тях не остана и само дето си създаде ядове в къщи с дъщеря си, с баща и (Когато отсъства и я оставя на детегледачка), с родителите си и сестра и, с приятелките си, които я хокахме итн. И с двамата се раздели по гаден начин. Имаше още една гадна раздяла с бездетен, но него поне не го допусна до дъщеря си.

Повечето бездетни мъже излизат със самотна майка за:
1. да им е по-лесно и да не ги натискат за сватби и бебета, а и тя е вързана с децата и не може да ходи непрекъснато по заведения, екскурзии и СПА. Да ги запознае с децата и да и виснат в къщата е мечта за много нехранимайковци, особено ако са на квартира в голям и скъп град.

2. Искрено са влюбени, но искат и свои деца или поне едно.

В първия сценарий нужда от запознанство няма. За втория май нямате средства, а и разходите по децата ти ще се качват експонентно с времето. Ако и с него се разделиш и не се разбираш, на едно море няма да може да идеш с ротата деца.

Няма проблем да излизаш с ерген, но не го запознавай с децата!

Аз пък бях задръстена като дете и не различавах приятел от любовник на майка ми. Имах приятели, които като Азара, надушваха любовниците на родителите си.

# 43
Искате съвет, вече дадох такъв.
Но искам да обърна внимание и на следното - децата Ви не са малки и разбират всичко, усещат всичко.
Интимните ви отношения нека останат скрити-покрити. Бавно и полека нека преживеят раздялата, вземете и Вашето време, за да свикнете, да опознаете този мъж.

Ставала съм свидетел как реагира дете на поредната интимна връзка на майка си. Не е добре, не оставя добро наследство.
За да го представите на децата трябва да сте напълно убедена какво искате Вие и какво иска мъжът - интимност с живеене или пълно поемане на ангажимент по дом и деца ви, създаване на пълнокръвно семейство, с всичко което следва от това.

Ако ви липсва секс, интимност и пр. - не се лишавайте, но нека децата да не знаят и да не допускат какво се случва, когато отсъстват. Бъдете дискретна, само ще им направите услуга, огромна при това.
Аз лично усещам нетърпение у вас - недейте.
Дайте си време, премислете, опознавайте.
Никога не забравяйте, че мъж без деца е особен казус - как ще ги приеме, как ще го приемат.. склонен ли ще бъде да се грижи за тях, не само финансово.. защото това е също част от едни отношения. Няма как да се купува храна и да делите на 4, като той поема 1/3 от покупките. Дори това.
Струва ми се, че сте сложила едни големи розови очила и вероятно запълвате всички онези дефицити, които явно не е имало в брака ви. И проектирате върху този така прекрасен мъж, който и хал хабер си няма какво е да има все още малки деца и всичко свързано с тях, като отглеждане и възпитание.
Затова - бъдете разумна и поставете интересите на децата на първо място. Опознавайки всячески този мъж, след някакво време ще може адекватно да прецените дали си струва.

# 44
  • Пловдив
Викаш сега ще натрия носа на бившия като види колко бързо съм се уредила,  колко съм щастлива и какъв прекрасен мъж съм си намерила......

Мацка,...за 2.месеца след развода , да кажем ,че още 6 е имало някаква борба.....ти още си закачена за бившия , сама някъде си написала, че най вероятно ще имаш проблеми и с него .....каква връзка , какви запознанства с деца.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 09:28 от Sun2000

Общи условия

Активация на акаунт