ИЗРАЕЛ 8

• 46 528
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте , момичета ...сега се връщаме от разходки ....после на обед  в свекъра и така ...сега малките спят и ние натам сме се запътили  Whistling

Шакшуката я има в много разновидности....Моя мъж  (и аз)  запържва лук , много чесън (от  едрия , цяла  глава , не мирише после), после ръсва червен пипер да се пръжне и отгоре сипва  настъргани пресни домати без люспата.Като се изпари водата от доматките повечето и добие  вкус на запърженко , готвенко.... чука  айцата и не пипа , само захлупва капака и намаля огъня.Това е ... сол и черен пипер преди яйцата слага , за да може да се разбърка ....Яйцата като чукне не пипа да са цели.Така я правим ние.Тали каза , че някои слагат чушка, други пюре доматено...абе ....различно.Не всеки път ръсим магданоз отгоре  като е готово.

Отивам да лягам додето не са станали щураците.

На обед у свекъра ядохме супа "ГОНДИ" .Тя си е иранска храна.

http://imgsrv.pic4u.co.il/2/495/afb34b5bd33b46ae83fbdf0690363a3105.jpg

http://ligdol.co.il/Upload/722684.jpg

Аз не го докарвам вкусно все още.Някои варят в  супата цели тиквички и / или  цели морковчета , цели лукчета от малките или от големите на половина ....Най-често се слага  бял ориз  в купата и се полива със  супа  и няколко топчета  (топчетата са правени от  хумус , мляно месо - пилешко най-често ....подправки ...) .Това накратко .....

Отивам да лягам , вече наистина   Mr. Green

Чао ви, до скоро, кукли!

# 121
Ханд, идея за подаръци... питам дъщеря ми тя върти очи, толкова много неща иска  Mr. Green
Последните 2 месеца яко мрънка за едни обувки като маратонки, но с колелца на петите.
Цялото й училище имали, само тя не  Crazy... Обещах й, че ако ми донесе оценка над 90% ще й купя (тук оценките са в % като 100% е върхът на сладоледа) и детето вчера ми донесе 95% на изпита по умножение и деление на словесни задачки. Не ми се искаше много, много все пак лято е, със затворени обувки  Rolling Eyes, какво да я правя. Днес след у-ще я хванах и й ги купих. Тези са напълно същите:

Иначе се радва много на Брациот, Барбиот, на книжки... на разните дидактически игри.
Като цяло тук децата са презадоволени, имат всичко и е трудно да ги изненадаш Sunglasses.
Но пък все пак деца са, обичат да получават подаръци  Hug
Май не ти помогнах много  Crazy

# 122
Мерси за снимките на Мента, пак съм чела по диагонала  ooooh!!
Връщам се да прочитам сериозно, изпускам...

# 123
Тали, ти си скица!Я , вие на палатка  ще нощувате на плажа ли ? Ние  сме седяли и ние  за риба на нашия плаж до посред нощите  , но сме се връщали да спим вкъщи....На палатка сигурно е кеф ....то през нощта захладнява сигурно....С едни джипове  се лангъркахме по самите  дюни , а аз бременна  и се подхвърлям нагоре надолу на седалката ..мале !Викам си ако знаех , че ще е така нямаше да се кача , ама накъде посред  дюните да сляза пък пеша да  джаскам  с тоя корем ....Бавно , бавно се дотътрихме , оцелях!  Crazy

В тоя  детски рай при нас  Crazy  ....Подаръците обаче  всяко дете обича ....

Малко снимки намерих от парк "УТОПИЯ":

http://public.fotki.com/maximis/thomas_and_after/utopia_-_orchid_park/

Тука -  снимки з нашите ширини :

http://uk.youtube.com/watch?v=x0TPVGrzwdU&feature=related

http://uk.youtube.com/watch?v=cpw0Mner_rs&feature=related

# 124
Ханд, другия месец  в  средата идвате насам .... Вие май ще отседнете далечко от Тел Авивките като нас .... Иначе ако сте наблизо можем да си направим среща.... ама Мента няма да я има , тя пък в БГ ще  сватбосва  Simple Smile Трябва да се замислим за ФОРУМСКА СРЕЩА на  някое кафе.Какво ще кажете ....?Трябва да се уцелим всички някак .... Поне желаещите ....Пишете пък да видим какво ще излезе ... Wink

# 125
Ханд, другия месец  в  средата идвате насам .... Вие май ще отседнете далечко от Тел Авивките като нас .... Иначе ако сте наблизо можем да си направим среща.... ама Мента няма да я има , тя пък в БГ ще  сватбосва  Simple Smile Трябва да се замислим за ФОРУМСКА СРЕЩА на  някое кафе.Какво ще кажете ....?Трябва да се уцелим всички някак .... Поне желаещите ....Пишете пък да видим какво ще излезе ... Wink

Петя, как далеко бе душа на 40 мин от Тел Авив сме с кола  Peace. Естественно, че ще се видим иска ли питане  Hug До края на август сме в Израел.

Преди да дойдем ще Ви пратя мобилният ни номер в Израел.

Тали , мерси за съвета и аз си мисля пак да е братц или барби ще видим...Да ти е жива и здрава отличничката, браво на нея   Heart Eyes

# 126
Само Мента да каже кога може ...кога ще се връща от БГ  имам предвид ...  до края на август .... ехе ... все ще се  видим при добро желание ! Израелките иначе  да са на нисък старт и да не се офлянкват дето се вика.Все ще изберем един ден дето е удобен на всички. Party Flutter Нали така?

Шабат шалом!

http://www.betmish.org/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/candles.jpg

Peace

# 127
Среща- разбира се иска ли питане!
Само да внеса процедурно предложение- да се видим някъде на ресторант без децата (мъжете както кажете, те вашите не са проблем и без това не отбират много български  Mr. Green- това в къга на шегата де). И отделно на парк с децата да щуреят (нашите с Петя), на пикник може... предлагам парк Леуми защото е посредата горе- долу. Но съм отворена за предложения така да се каже  Hug
Ние ще ходим на едно мини язовирче. Миналата събота там мъжът ми хвана 3 сома 70-80 см. и пак му се ходи, а децата обожават да спят на природа.
сомовете не са кашерни обаче

# 128
Моят  сом не яде  Mr. Green ( не щото не е кашер , ами щото му се виждали грозни и чистили мръсотиите по дъното) . Обаче  -  супер  ще  ви е на чзовирчето !!! Кефче! Я , може да се снимате или поне язовирчето, или някой сом да ни покажете  Flutter  chef Кой ги  готви бе ?Аз рибешки работи немога да правя хич!Само мога да ги ям  bowuu

На кафе - без децата - съгласна съм , щото ще ни побъркат , особено моите са малки и само ще  щуреят и аз ще скачам след тях ...  Crazy Може - Нафис  на една голяма маса .Новият Нафис в Ришон става супер....може да се  резервира , цените  ги бива също.Пък с децата може на друго място - парк бива , в онзи новия  може също дето пуснах снимките .... Това ще  видим  кога ....Моля да  се изпишете  в колонка кой  се намира в Израел и кой е с деца  Mr. Green Ние да се видим  на кафе , пък по-нататък ще видим какво  що ...То е трудно да се организира човек с тези деца , кой кога ще ги гледа и кой ще  ни кара и ще ни връща...еле пък я  дето не знам ни автобуси, ни клюм (нищо)  Rolling Eyes Whistling Само , че кат се знае от по-рано ще се оправим и още как!

Аз  съм тука и съм с деца  Whistling Следващият по списък  моля... За Тали - и тя тука с деца  Whistling

# 129
Няма проблем с деца, без всякак става  Sunglasses

Еха Нафис, супер   Laughing за мен няма проблем да оставя малката на свекърва ми някоя вечер. Моят мъж го зачислете към българско говорящите.  Mr. Green Може и само по женски на кафе, лошо няма!

# 130
По женски , я!Иначе кат се изкумят мъжете много офишъл става и има да се стягаме повече мисля аз.  newsm78 Пък и кой какъв  език говори има да се балтаем да превеждаме ...   Crazy Whistling еле пък я!

Тали сега са на язовирчето .... пък ние  с малките сме затворници.В 8  вкъщи , че има режим....Ханд, ти си с едно, ами аз с  2 ...мъжо да ги гледа като излизам , защото свекърва ми още е ошашавена от операцията, а свекъра ако оставя двете  се озорва , само едно взема вече по избор  Mr. Green А татито няма избор , гледа си ги и двете , полсе пие по 10 валериана  Crazy и  е готов  след лудницата  hahaha Аз обаче съм герой , хем и скромна , я виж! Подлудяват ме понякога обаче  се оправям ... фантазия трябва ....Избираме си  забавления....какви ли не , да са  заети му е майката , за да не пощръкляват  Mr. Green Децата от  скука стават лоши... Почват да се заяждат едно с  друго, да се чудят какво да зачоплят ....Изобщо енергията трябва да им се насочи в някаква посока иначе е луда работа , на самотек не става.Отплеснах се аз .....

За срещата всички, които са в Израел в този момент  са поканени, няма комуна  в тази работа.Моля, заповядайте ....  драснете по нещо да знаем как се движи работата....И за тези дето  не пишат или почти не пишат , и за тези дето четат само  Flutter Който иска ....Има време.

Лайла тов!

# 131
  • T"A
Момичета, още не съм успяла да прочета всичко, което сте писали днес (видях рецептата на шакшуката, обаче аз НАРОЧНО не искам да я знам - много ми е добре да ми я поднасят наготово Mr. Green).... мда, а и видях думата среща - там съм! Връщам се на 17.06. - тогава горе-долу пристига и ханд  Wink Ще се уговорим  Peace

Отчитам се набързо - днес купихме тоалета на младоженеца, после тичахме на помен на дядо му, после на вечеря и накрая в 10 вечерта бяхме на театър - "Мъжкият мозък" (да, представете си, има такова нещо Mr. Green) с Ави Кушнир - голям смях е тази постановка, но такъв маратон ни се събра...  Crazy

П.П. Ханд, аз много искам деца и то отдавна... досега момчето ми се дърпаше, но съм се запасила с фолиева киселина и смятам да я почвам скоро Grinning

# 132
  • T"A
Ей това се вика сергия на плодове :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/af/Fruit_Stall_i … celona_Market.jpg

Как се казваше това розово - червеното долу в дясно .....нали и тука  го ядем ама как се казваше....И това жълтото на рогчета едно такова в  средата ....оф , имената кажете .... newsm78 ooooh!

Жълтото рогато не го познавам, но розовкото прилича на личи - не съм купувала, виждала съм го по израелските пазари, но съм пила сок от него  Peace Голямо пулене падна с тази снимка  Mr. Green

# 133
Охо , супер  става тогава за срещата .....има , няма месец от сега.Как  е тоалета на младоженеца? Пий фолиева киселина и това е ...  Mr. GreenОбаче само с това не става  hahaha Flutter Трябва бая труд и търпение  ooooh!

Ние излизаме на разходка  с приятели и с децата ..... Чакаме Тали да се отчете  за  риболова  Mr. Green снощи.

Чао ви за сега!

# 134
  • България
Ей,девойки,как сте?Отдавна не съм ви гостувала Laughing
Много свежа е темата ,както винаги,браво!
Напоследък имам доста работа и задачи,но скоро ще наваксам с четенето и отчета. Simple Smile
Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт