ИЗРАЕЛ 8

• 46 514
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
Свеар това с вкусотиите не беше честно,амммм засрами се .прати как се правят някой от тези вкуситийки.Ми няма само да си плакна очите,я.

# 166
svear къде се изгуби  Hug какви да тези приказки, винаги си добре дошла и всички които решат да ни навестят! Всичко наред ли е, кажи с две думи как е всичко при теб.

akhyal_katya ,   много интересно защо се яде само в петък? нещо свързано с религията ли е?

# 167
  • София-България, Израел - където си поискам
svear, салам алейхо (дано съм го написала правилно)

Харирата, ако се прави с нахут (или зрял боб), картофи и месо съм го яла в Израел и то само на празник обикновено на Шабат. Много е вкусно, за произхода му нищо не знам, предполагам  е нещо мароканско.
Ако може някой да напише рецепта за ястие с кус-кус или даже на този обикновения за гарнитура как се приготвя,ще съм му  много благодарна.   bouquet

# 168
    Кукли, цял ден ме няма и виж колко сте изписали!! БравосТТ!

Криси, сладурка си , аз баклавички да не съм се  чалнала да правя   Mr. Green Само се специализирам в яденето им  hahaha Купуваме готовки най-често от  арабите в Яфо - още топлички....Мани, мани ..остави се , айде стига , че ....стана тя една работа г*зОобРазуВателна!  Whistling

Хариет , ти си скица! Как я подържаш тая страхотна фигура незнам  като все се правиш на ядачка !  Whistling

Ханд,   и аз не съм шофьорка .Мента, то май само Тали кара кола  Whistling .Аз нямам против  за смяна на местото.Може в Канион аЗаав , има там Арома кафе долу . Ако  искате  кажете и друго место. Мента, там до канион аЗаав ходят доста автобуси, сигурно знаеш по-добре от мен.По-свежо е там наистина и не е така сериозно за наяждане , ами за кеф , дъра - бъра и кафенце .... Права си.Аз съм ЗА.  Simple Smile (снимките от ерусалим - бива ... ами от  сватбата няма ли ?)

Катя и свеар,   smile3555  голями  вкусотии....Аз съм ги яла почти всичките , защото нашата кухня е  бая близка до арабската да  си кажа , а и  едната ми етърва пак да кажа е мароканка (еврейка де). Един колега на мъжа ми пък ... жена му е мароканка ....  doh smile3555 #Silly  какъв  кус кус прави....   Майко мила!!!! Катя , ми на теб к'во ти е оправданието да си говориш сама ?  hahaha

Ханд, успех с кърменето, аз успях 2 месеца и с двамата само....и на всеки 2 часа ...3    се цедях с  ел. помпа (да живей!  Mr. Green ) Майка ти като дойде  й желая  много да  й хареса , да се зареди с положителни емоции и да си отпочине! Искам да питам  или теб или мъжа ти - колко струва " iPhone 3" в България и има ли  го вече по магазините.  Може да ми отговори и някой от българските мами дето си е в БГ сега....

Исках днеска да си купя книжка с теорията на английски или на руски - за шофирането говоря ....В "Цомет сфарим"  книжарниците има само на иврит , аз не ща.Ако някой от израелките знае  откъде да си взема книжката на англ. или руски ... да  ми каже , моля.Не ща да се цъкля на иврит с терминология.Много по-бавно ще стане.

Жаки,   ти си  скица  Mr. Green Чакай поправка по  арабски ! (аз не казвам   Whistling )  Това за кус куса мале си , то си е майсторлък сигурно.Не самият кускус дето се продава  в  пакети и си  го  приготвяш , а  подправките и това дето се слага отгоре ... как  се задушава месцето, супата дето се  залива ....зеленчуците ...Той нали кус куса  е само основа накак си  ....Мамите  да кажат ...  Flutter

Оф ,  бая дълго стана бе! Ако съм пропуснала нещо  -  нищо  Crazy !

Ялла, Лайла тов ! Лека нощ!

# 169
  • T"A
Колко много ядене! Crazy Аз не съм много-много по кус-куса, но знам, че този, който го продават тук коренно се различава от кус-куса, който продават в България... не знам дали рецепта с тукашния вид може да се приложи с българския кус-кус  Thinking

Пете, а в България пробвала ли си да караш? 'Щото аз не съм изобщо... Но теорията е лесна - знаците, правилата и частите на колата, на кормуването късат  Sad Иначе и тук има шестмесечен период, в който трябва да се шофира с придружител - опитен водач  Peace Няма да забравя свекърва ми, когато по-малкият брат на мъжа ми взе книжка и пътува на някакъв купон, а тя с него... После си се връща вкъщи, но девер ми и се обажда примерно в три през нощта - идвай с колата, за да се карам навръщане  ooooh! И тя наистина пътуваше с него непрекъснато!

newsm78 Ай-фонът не би трябвало да го продават още в България: http://www.apple.com/iphone/countries/ По принцип е по-добре да се вземе от Щатите (по някой да го донесе), защото излиза по-изгодно (и ние чакаме един брой от Ню Йорк, но ще пристигне чак в края на август)

Булката не ми е пратила още снимки, но тя е срамежливка, не би се изтъпанчила във форум  Simple Smile
Бъбрихме си по телефона и ми разказа, че първите брачни нощи са ги прекарали на това приказно място (заслужава си да се види сайта - има няколко езика, сменете знаменцето горе вдясно): http://www.americancolony.com/ Heart Eyes
В християнската част е (в район, който се нарича Кириат Йеарим, на 10 км от Ерусалим), говорят само на английски, те направо са се почувствали в ху"л (хуц ла'арец= в чужбина)  Grinning

# 170
  • T"A
Ех амааа, язък! Как ми се иска да дойда и аз - много ме бива по срещите! Приказки, сук /шук/ и шиша... а и така искам да ви видя на живо какви сте газеллл /грациозни, хубави/. Ама няма как, сама ще си говоря тук - то не е да не се случва, ама сега си имам оправдание  Joy Joy

Кате, дано ти се отвори възможност да дойдеш насам... Много французи идват по разни програми за съвместно съществуване (съжалявам за превода - терминът е co-existence), от Белгия сякаш не съм срещала...  Thinking но е крайно време да те командироват по светите места  Flutter

Кедровите ядки ги запичам на тиган и ги прибавям към салата, мъжът ми си ги слага в хумуса (аз не ям), а едно от най-вкусното им приложение е в омлет... Но пък мароканската мента за чай е прочута   Hug Тук я продават на листенца (за домашна запарка) в The coffee bean & tea leaf  - много е ароматна!!! Продават я в тенекиени кутии: КЛИК Simple Smile

Пете, за книгата с теория за кормуване - пробвала ли си в Стеймацки - те имат по-голямо разнообразие на книги на чужди езици  Thinking Ако видя из книжарниците, ще ти кажа - до сега, нали не е релевантно за мен, и да е имало, не съм обърнала внимание  Blush

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 23:42 от Mentha

# 171
 Ми  да  - "Стимацки" я! Трябва да се   види там , дано има.Пробвала съм да карам и тука на едни пусти места , и в БГ по пътя за село.... Мога уж, ама не е шофиране това  за мен  Simple Smile . Иначе племеник на мъжа ми тук сега кара с майка си - придружител  и за 3 месеца каза той , че е. За  Ай Фон  -  племеника вече ще носи  2  броя от  една екскурзия , ние искаме за нас още 2 , то детето с 4 не може .... Няма никой друг от там занасам да ни донесе засега.

еха !  Flutter

# 172
Бокер тов!!

Пете, аз съм била в Йерусалим на много интересна конференция на жени, които живеем и работим в следвоенни и военни територии: тогава аз се връщах от хуманитарна мисия в Нагорни Карабах. Имаше представителки от над 50 страни - имам предвид - родени в различни страни, различна възраст, опит, убеждения. Не съм ви познавала обаче, за да се видим на кафе, но пък ми се ще да дойда - при това да не е свързано с работа, че е малко по-сложно тогава: като пътуваш по работа, дните ти са подредени, времето никога не стига да се видиш с хора, различни от колеги.

А за шофиране, КОЙ каза - 7 пъти ме късаха.... 7 пъти  ooooh!    

# 173
  Катя ,    кажи повече  за тази конференция, кога е била и всъщност кога ти си била тук по тая логика ....Ще е интересно сигурно за всички ... Естествено нашата покана за среща  е към всички по сърце поне , то се знае , че ние  не сме много , които се намираме тук в тоя момент на куп Simple Smile.

Ти се занимаваш с интересни неща.Може да кажеш с няколко думи, дори и  не всички да са свързани с  темата "Израел".

7 пъти - не е зле   Whistling

# 174
  • T"A
Иначе племеник на мъжа ми тук сега кара с майка си - придружител  и за 3 месеца каза той , че е.

Хе-хе, значи са го намалили  Sunglasses Все говореха за промени, но аз си мислих, че ще го увеличават този срок за шофиране с придружител  newsm78

Бокер тов!!

Пете, аз съм била в Йерусалим на много интересна конференция на жени, които живеем и работим в следвоенни и военни територии: тогава аз се връщах от хуманитарна мисия в Нагорни Карабах. Имаше представителки от над 50 страни - имам предвид - родени в различни страни, различна възраст, опит, убеждения.     

Би било интересно да разкажеш!  Flutter Зная аз, че се правят много такива конференции, чак е невъзможно да знаеш всички теми, по които се срещат хора от цял свят...

Ханд, има още едно място, на което аз лично бих завела гостите си - Нахлат Бинямин в Тел Авив - пазара на художниците - може да отскочите в последните дни, ако майката ти иска да купи нещо за спомен: http://www.nachalatbinyamin.com/imagegallery.aspx (кликване върху снимките, за да се видят уголемени)
Тук има и клипчета: http://www.nachalatbinyamin.com/MovieClips.aspx
Ние ходим всяко лято, дори тези дни ще отскоча, за да купя подарък за приятелка... А освен това учителят ни по керамика има сергия там  Grinning Пазарът е отворен във вторник и петък от около 11 докато има хора (затварят към 5) Peace

# 175
Какъв учител по керамика?  Да не ходиш на курс.............ааааааааааа   беше споменала в  началото нещо.....  И к'во?  Flutter

# 176
  • T"A
Михаел се казва... Идеята беше да се запишем на няколко урока съвместни за мен и за половинката ми и това му беше подаръкът за рождения ден (главният подарък, така да се каже Grinning). Той има опит, докато на мен ми беше трудничко в началото...  Blush
Намерих го в hoogle.co.il - има обяви за най-различни хугим=кръжоци  Wink (повечето са за деца, може и вие да намерите нещо полезно в този сайт)

balloonhttp://www.hoogel.co.il/activity_details.asp?activity=23179  redecoration

Има две снимки, които се сменят при натискане на стрелките - на едната е самият Михаел в процес на работа, а на другата - сергията му на ул. Нахалат Бинямин в пазарен ден... (кликване върху снимката я дава увеличена)
 По принцип не е лесно за художници и артисти да вземат сергия на пазара, един вид постижение си е и признание за авторската работа  Peace +++
ние ходим през две-три седмици, защото нямаме време, но това е нещо, което подлежи на уговорка  Hug Сега правихме глазура и това беше любимият ми етап в кръжока  Grinning

# 177
Ментааа, ама каква си артистична! Браво. Като говоримза керамика, през 2001-на година работих с Дневен център за деца и младежи с увреждания в Перник и направихме социално предприятие - ателие по керамика. Имаше и възможност да се ползват надглазурни бои, които се пекат в кухненска пещ. Правиха пана, саксии и декоративно плочки - доста големи де, и целта беше да се излезе от кампанийността на Коледа и Великден и да се осигурят малко, но сравнително редовни приходи, с които да си купуват разни неща - бои, пособия за другите групи. Правиха и няколко изложби.

Конференцията, за която говоря се проведе през лятото на 2006-та. да не засягам болезнена тема, но касаеше Участието на жените в след-военните общества. Аз рабята по международни проекти в следвоенни територии и съм "обходила" Албания/Косово, Босна, Нагорни Карабах и Кавказ. Занимавам се с организирането на социални и образователни услуги /кризисна интервенция. Години след войните ми се налага да работя със жени, които са родили деца с увреждания и не могат и не искат да разберат, че по време на войната са замърсявали едни-други почви, води, въздух, а онези, които са били на "първа линия" , макар и само "като помагачи, редом с мъжете", както казват, са си докарали и такъв стрес, че раждането на дете с проблеми е и следствие от войната.

Тук работя с деца и младежи с множествени увреждания - физически и интелектуални. Това май не е много по темата.

Прегръдка на всичките.... 

# 178
Петя не съм забравила, проверявам дали може да се купи вече  iPhone 3" при нас.

Мента мерси за идеята, много ще й хареса това местенце ще го посетим ! Нещо подобно се прави всеки петък в отвореният мол в Кфар Саба, хората продават ръчно изработени бижута, картини, сувенири а и какви неща за хапване има  Crazy

akhyal_katya
  много интересна и отговорна работа вършиш, а това за дечицата направо ме потресе.

# 179
  • по пътеката
свеар ви е обещала кускус! ето малко нагледност за рецептите от арабската кухня, сравнявайте и пробвайте, после отзивите: bowuu  chef  bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193235.msg5667376#msg5667376

Общи условия

Активация на акаунт