ИЗРАЕЛ 8

• 46 538
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
  • по пътя на светлината
Добро утро,момичета!  bouquet
Петя,....изкушавате ме....скоро няма да отслабна.... hahaha
Весела събота?  bouquet

# 136
  • T"A
k.a.l.i., шакшуката е диетична, не е много калорична, защото само в началото слагаш малко мазнина (няколко капки), а като добавиш доматите, те пускат вода и всичко се готви в доматения сок  Peace Голяма вкусотия я, заслужава си да се пробва  Grinning

hand, и аз планирам да гледам филма скоро, и по сериала съм запалена  Flutter По едно време мислих да си взимам книгата, но четох недобри критики и след това се ориентирах към сценария (продават го в Amazon), но не си го взех накрая... Та, сега филма - на кино исках да го гледам, но ще видим  Thinking

Тали, израелците не знаят как да приготвят сом - преди една-две години гледахме как едни китайци ловяха сомове в Яркона до нас и мъжа ми ми обеснява, че това не е ядлива риба  ooooh! От там сме се обаждали на какви ли не "специалисти" и той накрая стигна до извода, че не е вкусна риба явно и я правят на кюфтета  Laughing Нищо не разбира от риби!
Палатка и ние си имаме - мъничка такава... Между другото бях изумена колко от малки излизат на палатки тукашните хора - с деца (бебоци) на една годишна възраст на палатка в някой къмпинг е стандартна гледка  Hug Но децата обичат...

Срещата чак в Ришон ли ще е?  newsm78 Аз казвам да идва Ханд с мъжа си - да видим на живо израелец говори български  Hug Пък и тя е гостенка в тази страна, как без мъжа си ще пътува - туко-виж сме я загубили някъде  Naughty

# 137
  • по пътя на светлината
Ще се опитам да приготвя една шакшука..... bowuu

# 138
Ба , диетична е шакшуката ама бая хляб  се яде с нея като вземеш да топкаш в доматите  Rolling EyesЕле някой  мек хляб ( "хала" набухнала например)  ooooh!Няма край! Ако можеш шакшука без хляб ще е диетично  Mr. Green Много върви с лютиви чушчици и маслинки.Аз съм се луднала по едни сирийски маслини Свекъра ми изпрати цяла кутия.Вътре има ситни парченца чесън и лимонче, и люта чушка ....в   зехтин са - лъскавки така ....зеленки  и нацепени с нож.

Още  видове :

http://www.lightofpicual.com/images/olives.jpg 

Нора и Кали, кукли, не сме ви забравили както и вие нас   Hug

СРЕЩАТА  не сме я решили къде ще е , аз предлагам само в нашия Нафис  в Ришон, може и другаде. Мен ще ме карат , все ми е едно, все сме на куп някъде  телавивски така....За мъжете  - ...който иска в ктрайна сметка и както е удобно...Ханд ако ще  я карат  отдалече ще дойде човека ако иска разбира се ....Моя може би ще гледа децата ...Има време , ще видим...

Мале  днеска в парка едни  ситни кръгчета падат от  дърветата ...плодчета ли са , ядат ли се , не ли ...едни  черни , ситни такива ....Цялата трева ...оклепахме се , боядисахме се , ужас! Поне излиза с прането....Малката ми - с бял панталон  #Crazy Мале , цялото дупе - кафяво като наакано дето е сядала....Обаче се наиграха с другите малчовци...

# 139
Ама няма само веднъж да се срещнем  Crossing Arms

Поне две срещи трябва да има една с мъже, една без  Mr. Green. Мъжа ми каза няма проблем да ме докара и после ще ходи при един приятел от Ришон на гости а ако не, ще се прибере и после пак ще дойде да ме вземе.

Това е то супер впечатление ще направя на родата, хвърлям бебето на свекърва ми и айде на бар по женски  Joy. Майтап, те са готини и много се зарадваха като им казах, че имам виртуални приятелки от БГ.

Нора, Кали къде се изгубихте, какво ново при Вас?

# 140
Ето на  Ришон е добра идея и за мъжете.  Party Твоя у приятел , моя вкъщи  Simple Smile Както кажете де ....

# 141
  • по пътеката
пете, викам си,я да надзърна в комшиите, и................... една картинка ми се изтипоса, отивам да слагам кърпата и да грабвам хляба, 4е не видях сложила ли си! това хумус ли е под маслинките? шакшука, което на арабски трябва да зна4и, карашик манджа, обожавам!да не сте я опапкали без гости! Hug  bouquet  chef Peace

# 142
Хумус е, хумус!

Пете, Нафис- Нафис както кажете. На мен ми е удобно краят на седмицата хамиши, шиши! За мъжете както решите и с тях и мез тях ще е купон  Hug!

Цитат
Връщам се на 17.06
Мента, предполагам си имала предвид 17.07   Thinking
Сомовете били неядливи- хахаха
http://bg.wikipedia.org/wiki/Silurus_glanis
обърнете внимание на последният ред:
Месото на сома е с малко кости и с високи вкусови и хранителни качества.

Аз не обичам да приготвям риба и рядко ям (обичам сьомга, акула и туна). Който си я лови, той си я готви и яде  Mr. Green
Ето ги тези от миналата седмица:
http://images26.snimka.bg/006096855-big.jpg
http://images26.snimka.bg/006096858-big.jpg

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 19:03 от Tali Dan

# 143
Тази седмица хванаха 4-5 шаранчета около две педи големи. Подарихме ги на едни момченца до нас 12 годишни. Едното с татко българин и майка израелка, а другото с майка рускиня и баща израелец. А съседът по палатка ни беше полу българин- украинец. Въобще завръзват се запознанства всякакви. Народа много ентукиазиран става идва в 3-4 часа, когато почва да кълве. Ние понеже по тези часове трудно ставаме, затова спим там, тоест не лягаме.
Видяхме и лисици.

Мента, Вик за първи път е спал на палатка когато беше на 8 месеца мисля  Thinking  Laughing. И сега и двамата обичат Grinning

# 144
Марси, бая общи неща имаме в кухнята с арабската.Ти знаеш...  Ешкенази евреите  са малко по-друг сорт в обноските и яденетата - те си ги носят от европа....Но по-тукашните евреи бая бая си приличат по кухня и някои други работи със съседите.

Тали, Вик какъв  е сладък с тая риба !!! И без  зъбки !!! Mr. Green   Малката  лови ли ? Ми какво закачате на куката ,бе ? Да не са червии ...мале мен ме е гнус , немога  да пипна жива риба аз даже .... шава бе !  #Crazy  Иначе  за идеята обичам да ходя на риба ама не пипам , кеф ми  е да съм  до водата ей така и да си лафя и да хапна това онова ....  Сома си се яде по света , права си ....ЗА евреите според религията както и ти каза не е кашер , защото няма люспи и защото се  движи по корем (като влечуго) по дъното.Това не значи , че не е вкусен сомът или , че не е полезен....Или пък , че всички евреи не го ядат ....Това  са си различни неща....Казвам го информативно за  четящите , знам , че ти знаеш  Wink . Иначе  сте герои с бебе  на палатка , браво бе ! Вие сте голяма работа , аз съм по-тежка в тия работи ....  Whistling (аман!) .

За СРЕЩАТА -  може и в  съботата (шабат).НАФИС работи в събота .Тали, ти работиш ли в петъците ?Ако не - може в петък на обяд или в събота на обяд , а ако искате вечер ....пак може ...Хамиши вечер , шиши , шабат става ....Като наближи ще се уговорим.Резервации не се правят , но може да почакаме малко , няма нищо.

# 145
Пете и аз не ловя ходя покрай домашните.
Без червеи  Naughty на царевица и на тесто ловят.
В шиши не работя по принцип (само ако имам много работа).
И да почакам не е страшно тамън ще се наклюкаме  Mr. Green
Лека, утре пак на работа  Tired...

# 146
  • T"A
Ханд, за пътуването ви към Канада си личи, че тръгвате подготвени... Имате ли познати там? като попитах за общностите, се бях зачудила дали има по-големи групи българи, израелци  Thinking Без значение кой от двамата ще започне работа, ще му е от лична полза, не само в помощ на семейството  Peace Не се и съмнявам, че ще успеете, щом и двамата харесвате мястото и познавате положението  Peace Жалко наистина, че е толкова далечен континент  Sad
Сърдечна благодарност за комплиментите!  Blush Вече не сме слаби, но миналата година ходихме много интензивно - 3 пъти седмично от нас до телавивското пристанище и обратно, т.е. по 10 километра... А от ходене се слабее адски много, сега се опитваме да възстановим старите навици, но е трудно да се съчетае спорт с организацията на сватба...

# 147
  • T"A
Tali Dan,   ooooh! къде ми е била главата - имах предвид месец юли, разбира се  Laughing
Много сладки снимки, определено си личи задоволството по лицето на малкия рибар  Grinning
Хубава екскурзия сте си направили, пък даже и с улов  Wink Сподели как го готвите... Sunglasses

Шакшуката е с произход от Северна Африка - Мароко, Тунис, Либия... но ето, че тук се готви във всеки дом  Hug превърнало се е в едно от националните ястия едва ли не...

Пете, какъв шабат на обяд? Аз нямам транспорт в съботния ден, а не бих искала да моля половинката си да ме кара и да чака настрани, за да ме върне...  newsm78 Нали идеята е да е максимално удобно на възможно повече хора - ако още някой се присъедини, пак ще трябва да се мисли кой ще го докара  Thinking Е, ако няма кой ден, ще взема тремп с Ханд и мъжа и, те и без това от север пътуват  Hug

# 148
А , ти искаш с рейса да дойдеш .... добре , без  събота ....За мен няма значение , щото все съм с кола така или иначе .Кой друг ще идва с рейс освен Мента?Идеята е да обсъждаме , за да е удобно  и това правим. Wink

Ха сега добро утро!

Витлеемски баклавички ...  с кафенце 

Flutter

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 08:21 от petia911

# 149
Eй,не се засрамихте бре,пратете рецептата на витлеемските баклавички.Не пращайте само снимки,а ги подкрепете с рецепти.Няма само да изкушавате лакомиите като мен на сладкиши,добре че все още не ми се лепи.

Общи условия

Активация на акаунт