Топло лято наближава-всяка пъпка разцъфтява !(28)

• 36 189
  • 686
  •   1
Отговори
# 420
Мечтая за голяма къща и голяма градина където да мога да отглеждам моите цветя. А тук в малкия апартамент все не ми стига пространството
И аз си мечтая за къща с дворче, пък не държа да са чак големи. Най-добре да са ми точно по размер Mr. Green Все пак е друго да си имаш макар и малко дворче в английски стил...И както справедливо отбелязва Ася - по-малкото пък се поддържа по-лесно и стои по-спретнато ( макар че ми се иска да имам място на двора на което спокойно да можем да седнем към 12 души на вечеря )... така като гледам - май мечтите ми са доста детайлни Wink

# 421
Мечтая за голяма къща и голяма градина където да мога да отглеждам моите цветя. А тук в малкия апартамент все не ми стига пространството
Таша, нали имате вила...там нали имаш градинка. Можеш да си засадиш много и различни цветенца....и все пак "Дано мечтата ти се сбъдне"
Тия дни направих много снимки на цветята, но сега нямам време да ги кача. Утре може би. Вчера си купих драцена    Crazy

# 422
Таша, нали имате вила...там нали имаш градинка. Можеш да си засадиш много и различни цветенца....и все пак "Дано мечтата ти се сбъдне"

L 0 V E вилата е на нашите, но и ние ходим там почивните дни. Хубаво ми е там да се ровя в градината да сея и поливам, но искам нещо само мое и не като вила, а за целогодишно живеене.
И все пак ти благодаря дано мечтата ми се сбъдне  Hug

# 423
И все пак ти благодаря дано мечтата ми се сбъдне  Hug
За нищо. Hug

# 424
Аз пък си мечтая за т.нар. зимна градина или поне стая в която да са отделени цветята.
Да са в красиви саксии на красиви цветарници.
Ех, мечти!!

# 425
Момичета помагайте!Вижте какво се случи с любимата ми петуния Cry.Разликата между двете снимки е по-малко от 48 часа.Листата не са жълти ,а стоят като попарени,цветовете засега са добре.В сандъка има още 2 корена,които засега са добре.Няма въшки или други гадинки.Да я изкоренявам ли или да я чакам съвсем да загине горкичката?
http://www.bgphoto.net/request/photo/32565/117111/6864915/.jpg[/IMG][/URL]
http://www.bgphoto.net/request/photo/32565/117111/6880198/.jpg[/IMG][/URL]

# 426
Стои като попарена.
Защо не я преместиш от там!
Да не е преполята?

# 427
Искаш да кажеш да я изкореня и да я преместя в друга саксия или да преместя сандъчето?Ако е преполята защо на другите две в сандъчето и няма нищо?

# 428
Имах предвид да преместиш сандъчето, но казваш че в другите две няма такива поржения.
Тогава не знам.
Дано да се оправи.
Но според мен недей още да я отписваш.

# 429
При мен моите миналата година така ги беше изяло нещо...листенцата де.....орязох ги и избиха наново. Впрочем и аз имам такава къдравката петуния, бледорозова, и нейните листенца са жълтеникави

# 430
Не издържах и я разрових,почти не бяха останали корени на стъблото -стоят като изкъсани.Орязах стеблата и ги набучих в друга саксия,пък каквото стане/то е ясно ,че нищо няма да стане де/.Лошата новина е ,че вече нямам розова кичеста петуния,но пък има и добра-утре отивам на лов по магазините за друг екземпляр.

# 431
Не издържах и я разрових,почти не бяха останали корени на стъблото -стоят като изкъсани.Орязах стеблата и ги набучих в друга саксия,пък каквото стане/то е ясно ,че нищо няма да стане де/.Лошата новина е ,че вече нямам розова кичеста петуния,но пък има и добра-утре отивам на лов по магазините за друг екземпляр.
Само така на лов за нови.
Но нали в другите две сандъчета са здрави?
Или те не са от този вид?

# 432
Ох,момичета и аз си мечтая за зимна градина и понеже ни предстои ремонт и много убеждавах мъжа ми колко е хубаво.Докато не му показах снимка в едно списание и реакцията беше;Аааа,ама то пълно с цветя.  ShockedТой човекът си представял остъклен балкон с масичка за кафенце и никакви зелении. Обаче той ми е добър ,ще го убедя.Той само да направи зимната градина, пък аз си знам работата Wink Ще помагате със съвети тогава...
 Днес видях в една градина каланхое навън, на припека по обяд и така беше нацъфтяло с едри жълти цветове.Обаче листата му бяха обагрени в червеникаво и оранжево.А пък моето толкова си го пазя.Дали да не го изнеса навън Thinking

# 433
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
свеки има зимна градина  Laughing

цветята стоят там зимата, е не всички де, но тези който издържат до 10С
има си и ъглов диван и маса и лятото там се закусва или се посрещат гости, ако вали (лятото пак)

иначе го ползва да се излежава на едно канапе и да чете книга, защото напича много приятно Wink

та има начин да се съчетаят цветята с кафенцето и масичката Sunglasses

# 434
  • Карлово
Не мога да не се похваля с позакъснелия подарък за рождения ми ден. Приемам съвети как се отглежда. Това, което знам от продавачката е, че трудно ще я уморя, но само добре гледаната ще цъфне следващата година. Да не я пресаждам сега, а след цъфтежа-задължително в прозрачен съд, корените трябвало да са на светлина.

Общи условия

Активация на акаунт