Топло лято наближава-всяка пъпка разцъфтява !(28)

• 36 110
  • 686
  •   1
Отговори
# 510
  • Виена
LOVE,честито и от мен за матурите  Hug.
Адриана_,много хубави цветенца  Heart Eyes.Аз не знам ,обаче как се казват тия за които питаш.
Tasha,направо ще ме побъркаш с тези твои орхидеи  Heart Eyes.Голяма красота,голямо нещо  Simple Smile!
Вчера,като ходих до магазинчето(този път нищо не си купих  Blush Wink),бяха пуснали по 10 евро много готини Юки,Пахири и още едно,на което не му запомних името,но много хубаво,като дръвче.Е и,като видях Пахирите,веднага се сетих за Деси  Flutter.Направо ме хвана яд,че няма как да и взема една и да и я занеса до Габрово.Направо бяха превъзходни  Heart Eyes.Чак ми се прииска да си взема още една  Blush.Със 6 преплетени стебла,високи около метър и много гъста коронка.Много ми се иска да си взема една юка.Не знам,защо,но моята когато си я купих беше много хубава.Постепенно започнаха да и изсъхват долните листа и много опършавя.Накрая се наложи да и отрежа 2 те разклонения(3 тото беше изгнило),които веднага бучнах в почва и се хванаха.Според мен От самото стебло нищо не става,явно нещо не му е наред,но все пак съм го оставила.На места се пропука кората,но нищо не изкочи от там.

# 511

Албумчето е мое L 0 V E  Grinning
Хареса ли ти
Съвсем изпуснах да ти отговоря покрай другите постове. Естествено, че ми хареса. Страхотна е  Heart Eyes
Tedito_799   Hug

# 512
Адриана,
това може би е чашкодрян или euonymus, но никак не съм сигурна....
а сигурна ли си, че това е изобщо спатифилум - на мен ми прилича на каладиум...
а това как цъфти?

# 513
  • Русе
Адриана,
а сигурна ли си, че това е изобщо спатифилум - на мен ми прилича на каладиум...
така мисля... не съм сигурна  Thinking

още не съм го виждала да цъфти... Купих си през април от Кауфланд семенца, но не им запомних името... А иначе расте с часове, сега е около 1,5 м, има си едни такива, като пипалца, които се увиват където намерят  Tired
Цвтечетата приличат на тези

П.С. сетих се! Тунбергия се казваше!

Първото наистина е euonymus, сега гледах снимки в нет-а

# 514
Ами - ето снимки на каладиум, а ето и на спатифилум...

A сега се сещам, че може и да е антуриум, защото май там бях срещала такъв сорт- инфраред.

Ако имаш тунбергия, ще ми е много интересно да видя развитието и. Аз на картинки отдавна я гледам , но не съм сяла никога, а определено ми харесва, особено жълтата с черна точка посредата.

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 14:10 от Ленито

# 515
  • Русе
моя е грешката  Embarassed

Не е спатифилиум , а сингониум инфраред

За тунбергията - в пакетчето бяха 4 семчици, и 4-те се хванаха- в саксийката на снимката са 2 от тях, другите 2 са още бебета.
След малко ще им направя още снимчици  Peace

# 516
Адриана,
Цветята ти са супер .Личи си че са гледани с любов.
Виждам че всички имена на цветя си попълнила,няма такова без име.
Теди, Hug
не мога да повярвам за пахирата,която е 10 евро.Почти е невъзможно
тук са по 70,80 лева и то едни мижави по имат - нямат метър.

# 517
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Здравейте момичета аз се загубих няколко дена ето ме пак  bouquet

Честито на всички зрелостници и ако знаете как искам да съм на ваше място Sunglasses и пак бих записала да уча, затова учете сега ви е времето   bouquet

Love градината ти е супер аз няма къде да си направя освен пред спортната зала    Laughing

А като заговорихте за лоши оранжерии веднъж на пазара (за габровките на края на пазара) на една будка продават семена и разсади ама така ги беше жарнало слънцето та ми се прииска да ги купя всичките, че да ги спася  #Cussing out

А това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255959&photo=5 си мисля, че е от рода на пиперомониите  Wink . И Адриана цветенцата са ти супер  Wink . Това е хипоестес  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255959&photo=3 не фитония, по лесно се гледа от нея.  Sunglasses

Някоя от вас беше посаждала декоративен слънчоглед вчера си купих семена да ги бодна ли веднага или да ги накисна семената  Simple Smile .

# 518
Бодвай ги веднага в градината директно, аз така направих още април месец, сега моите гонят два метра почти.

# 519
А това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255959&photo=5 си мисля, че е от рода на пиперомониите  Wink .
...Това е хипоестес  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255959&photo=3 не фитония, по лесно се гледа от нея.  Sunglasses
второто действително е хипоестес, но първото не мисля, че е пеперомия, на нея листата не растат така едно срещу друго.

# 520
Момичета,
За колко време изкарват тези лютите чушки.
Моите не са чули.
Дали още да изчакам или нищо няма да излезе?
Повече от 3 седмици съм ги посяла.
Пък го направих както трябва - разтрих чушката,паднаха семките и ги посях.
Какво не съм направила както трябва?

# 521
  • София
Момичета, петуниите ми пораснаха твърде много, направо са огромни и висят половин метър надолу. Сложила съм ги на перваз на балкона и имам чувството, че ще обърнат съндъчето. Дали мога да ги поорежа малко? Ще им стане ли нещо на разтежа и цъфтежа?

# 522
Можеш спокойно да ги подрежеш Вивиан! Така показваше и Марк Калън в предаването си "В градината с Марк Калън" и трябва да ги ториш.

# 523
ето част от моите цветя
Моля, кажете ми имената на тези, които не са написани  Praynig

Адриана,
как се грижиш за това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=255959&photo=15 ? И цъфтяло ли ти е? Аз имам такова, уж се развиваше добре, а от два дни нещо взе да съхне  Confused

# 524
  • София
Можеш спокойно да ги подрежеш Вивиан! Така показваше и Марк Калън в предаването си "В градината с Марк Калън" и трябва да ги ториш.

Благодаря ти  Hug Ще ги подстригвам значи утре  Mr. Green
Купих си книгата ти (първата част) - "Експерт по стайните растения" и мога да кажа, че това са едни абсолютно правилно похарчени 30 лв.! Страхотна книга наистина!!!
Благодаря ти че я сподели с нас!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт